X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
היתרונות הבריאותיים, התזונתיים והמטהרים של צום יום הכיפורים וגם: טיפים מקצועיים מה לעשות לפניו, במהלכו ובסופו
▪  ▪  ▪
מים ועוד מים. חובה להרבות בשתייה

צום זה יין של פרספקטיבה. זה נשמע מעט לא הגיוני, אך כמי שצמה בכל יום כיפור, מרצונה, מגיל תשע, אני מאמינה שהצום יכול להפוך לחוויה, אז בואו נסתכל עליו דרך משקפיים ורודות.
ראשית, זהו זמן טוב לניקוי הגוף מרעלים, שכן צום נחשב לסכין המנתחים של הטבע. בצום יוצאים כל הרעלים שהגוף צבר דרך מערכות ההפרשה השונות: שתן, מערכת העיכול, עור, נשימה. אם שאלתם את עצמכם מהו הגורם לכאבי הראש, סחרחורות, בחילות, הזעות, זה לרוב כתוצאה מריאקציה של הגוף לניקוי ולא מרעב.
הצום מאפשר לנו הפוגה מההתעסקות האינטנסיבית סביב האוכל, שקט לגוף ולנשמה, ומפנה זמן לחשבון נפש. אולי הכי חשוב, זו הזדמנות לצאת לדרך חדשה, לאחר שעשינו Restart (אתחול מחדש) לגוף והוא נקי ומוכן לקבל, ניתן להחליט על דרך חדשה לבחינת אורח החיים ואופי התזונה, ולהשריש הרגלים בריאים ומזון נכון יותר. לאחר שהבנו שמומלץ לצום במועדים המתאימים, בואו נהפוך את הצום ליותר קל.
המלצות לתזונה במשך היום
לפני יום כיפור, מומלץ להרבות בשתיית מים, לפחות שני ליטר ליום, ולהגביר את השתייה ככל שמתקרבים לכניסת הצום. במיוחד אלה שחשים בצמא בזמן הצום ואלה שאינם מודעים לתחושת הצמא בשגרה. מומלץ להפחית בהדרגה צריכת קפאין, קפה, שוקו, תה וקולה. ביום הצום מומלץ להימנע ממזונות וממשקאות מתוקים המגבירים את תחושת הרעב. מומלץ לאכול ארוחות קטנות ומזינות לאורך היום. חשוב לא לדלג על ארוחות או להסתפק בארוחה גדולה אחת, הארוחה המפסקת. מומלץ להימנע ממזון מתובל יתר על המידה ובמיוחד כדאי לצמצם שימוש במלח ובתבלינים חריפים הגורמים לתחושת צמא. מומלץ למלא את מאגרי הגליקוגן, שהוא הצורה העיקרית בה פחמימות מאוחסנות בגוף, באמצעות צריכת פחמימות מורכבות בהן נעסוק גם בהמשך.
מה לאכול בסעודה המפסקת
באשר לארוחה המפסקת, מומלץ שהיא תכלול פחמימות מורכבות, חלבונים בהגבלה, מעט שומן מן הצומח וירקות. פחמימות מורכבות, בטטה, אורז מלא, פסטה מקמח מלא, כוסמת, שיבולת שועל מלאה, קינואה, דוחן, שיפון מלא. עיכול הפחמימות המורכבות הוא איטי ותורם לתחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, הפחמימות המורכבות בעלות אינדקס גליקמי נמוך ובכך מעלות לאט את רמת הסוכר בדם ומספקות במתינות אנרגיה לאורך זמן. חלבונים - ‎‏כיוון שבזמן הפרוק שלהם בגוף נוצרים חומרי פסולת המופרשים בשתן וגורמים לגוף לאיבוד נוזלים, מומלץ להגביל את צריכתם, העדיפו גבינה שאיננה מלוחה, עוף על פני בשר בקר מוכשר - בו יש יותר מלח, דג אפוי או מבושל ולא מעושן או כבוש. שומנים בריאים, פשתן טחון, טחינה, חומוס, שמן זית, אגוזים וזרעים. ערכם הקלורי הוא גבוה, הם מאטים את התרוקנות הקיבה ובכך תורמים לתחושת שובע לאורך זמן. ירקות - הירקות חשובים להגדלת כמות הסיבים במעי, אשר מאטים את ספיגת הפחמימות ומסייעים בייצוב רמת הסוכר ובכך לתחושת שובע לאורך זמן. מומלץ להימנע ממזונות ממשפחת הכרוביים, כמו ברוקולי, כרוב ועוד ומאכילת קטניות, למי שאינו רגיל, היוצרים נפיחויות וגזים בבטן.
מומלץ לאכול את הארוחה נינוחים, ללעוס לפני שבולעים, להתמלא אבל לא להתפוצץ על-מנת להימנע מתחושת הכבדות, מלחץ בקיבה ומעייפות בתום הארוחה.
מומלץ לסיים בתה צמחים, קמומיל, לימונית, נענע, זרעי שומר. ובמידה שמתחשק משהו לקינוח, לא פרי, עדיפות לעוגה או עוגייה לא מתוקות במיוחד. כדאי להימנע ממתוק מדי, המתוק מוביל למתוק הבא וכך נפתח את הצום עם חשקים מיותרים.
אני ממליצה לתכנן את זמן הארוחה כך שתישאר לכם חצי שעה לפני תחילת הצום לשתייה של עוד מספר כוסות מים. במהלך הצום, הימנעו מפעילות פיזית מאומצת והתרכזו בפעילות מנטאלית.
בצאת הצום, מומלץ להעלות את נפח הנוזלים בהדרגה ולשתות כוס מים כל חצי שעה. מומלץ לשבור את הצום עם תה צמחים ופרוסת עוגה לא מתוקה או לחילופין פרוסת לחם מלא עם טחינה או דבש. את הארוחה הכבדה יותר מומלץ לאכול לאחר שעה וחצי-שעתיים, על-מנת לא להגיע למצב בו אתם חשים רע יותר מכפי שהרגשתם לפני כן. מומלץ לפתוח את הארוחה במרק צח ולהמשיך באכילה מתונה של פחמימות לצורך אספקת אנרגיה.
צום קל וגמר חתימה טובה.

הכותבת היא נטורופתית מומחית בחברת B-Well, המתמחה בקידום בריאות בארגונים ומקומות עבודה.
תאריך:  17/09/2010   |   עודכן:  17/09/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאת הלוי
בישראל קיימות עמותות רבות, השאלה היא לאן בפועל מגיעים כספי התרומות    בדקנו עבורכם דוחות כספיים של רשם העמותות וליקטנו שלוש עמותות שאפשר לתרום להן בלב שקט
אבינדב ויתקון
הרימון, שלפני שנים ספורות נחשב להווי תרבותי של ראש השנה יותר מאשר מאכל נחשק, הפך במהירות מפתיעה לענף חקלאי מתפתח שתוצרתו נמכרת הן במרכולי הארץ והן בשוקי הייצוא    שבעת המינים העתיקים שנשתבחה בהם הארץ חוזרים למטעים ולשולחנות הישראלים
חגית כהן
איך ליירט את השפע המופלא הזה?
אלעזר קיזמן
יוזמה פרטית של שני תושבי נצרת עילית התגבשה לה למעבר של מפונים רבים מנווה דקלים שבגוש קטיף לחיזוק האוכלוסיה היהודית בעיר    עד כה השקיעו השניים כ-89,000 מכיסם להוצאת המעבר אל הפועל    איפה הפוליטיקאים? מנסים לגזור קופון, כרגיל
אבי דוידוביץ
אם יש את נפשכם לדעת מי הוא האיש שכיכב במשחק של ההגנה - הרי לפניכם תמצית עלילותיו    על אלכס פלג ניתן לומר כי עוד מומחה כזה ואבדנו    המדהים בשיטות העבודה הנפסדות שלו שהוא חרת על דגלו המקצועי כי לתהליך הכנת חוות-דעת אין לו צורך להכיר את מכלול החומר החקירתי, לרבות הודעות של עדים    הוא, שלא קרא את חומר הראיות, שלא שמע את העדים והעדויות, שמומחיותו במדע הפורנזי הופרכה פעם אחר פעם - יודע את האמת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il