לקראת האירוע הייחודי בהשתתפות קובעי מדיניות ומחוללי שינוי תחת הכותרת "סוכרת המגפה של המאה ה-21 - ניתן לעצור את זה", מגיש השף ד"ר רני פולק, בוגר לימודי רפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, אשר למד בישול בבית הספר הצרפתי Le
cordon bleu, מנהל המרכז לבישול בריא, בהדסה אופטימל, המתמחה בבישול בריא למניעת מחלות, טיפים למניעת סוכרת בעזרת תזונה ובישול נכונים:
- בזמן הבישול, מומלץ שתכינו מעט יותר מכל תבשיל שאתם מכינים והקפיאו חלק מהאוכל מוכן. חשוב לדעת כי אוכל שתבשלו בעצמכם יכיל בדרך כלל פחות פחמימות, מלחים ושומן מכל מזון מעובד אותו תיקנו מוכן.
- הגבירו את צריכת הירקות, אפילו המבושלים. זה נכון שחלק מהוויטמינים מתפרקים מאוד מהר בזמן בישול וחלקם אפילו מיד עם החיתוך של הירק (כמו ויטמין C) לעומת זאת יש לא מעט מרכיבים תזונתיים בירקות שבישול דווקא הופך אותם לזמינים יותר כמו למשל ליקופן. צרכו ירקות, טריים, מבושלים ואפילו קפואים.
- השקיעו בעצמכם ובחרו מוצרי מזון טריים ואיכותיים - תבשיל או סלט שהוכן ממוצרים אלה, טעמו יותר יהיה עשיר ואיכותי ויחסוך לכם שימוש במשפרי טעם כמו מלח שומן וסוכר.
- נצלו במלואה את עונת החורף הקצרה כסיבה להוספת מרק לארוחה. המרק יעזור לכם להיות שבעים לזמן רב יותר עם כמות קלוריות מעטה יותר.
- העשירו את הקינוחים שאתם מכינים בתבלינים מתאימים כמו, וניל, קינמון, הל, אניס, פלפל אנגלי, ציפורן ועוד, כך שטעמו יהיה עשיר יותר ותזדקקו לתוספת ממתיק בכמות קטנה יותר.
- אל תשתמשו בכמות גדולה של סוכר חום. על-אף התחושה הרווחת שמוצרים חומים, בריאים יותר מלבנים, תכונות הסוכר החום דומות לאלו של הסוכר הלבן, כך שמבחינה בריאותית ההבדלים בניהם זניחים.
- רכשו מאדה מזון פשוט וקל לתפעול ולימדו את רזי הבישול האסייתי העשיר במתכונים מאודים. כך תגלו שהסלמון שלרוב מתייבש בתנור נותר עסיסי ושהברוקולי שמאבד טעם במי הבישול נשאר טעים. הבישול באדים, מעבר להיותו בריא, שומר על מרקמו ועל טעמו של האוכל.