X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מדובר באחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר שהוא מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין ניתן לפזר פולי קקאו על לחם עם טחינה גולמית ודבש
▪  ▪  ▪
בריא וטעים [צילום: פלאש 90]

ההיסטוריה השוקולדית הפרטית שלי
מאחר שאבא שלי במקור היה מבלגיה, בילדותי לעיתים קרובות היה לנו בבית שוקולד ליאונידס או גודיבה. באותם ימים הם היו פחות מוכרים ונגישים מכפי שהם היום, ולאוכלן הייתה חגיגה אמיתית.
בגיל מאוחר יותר, ככל שהתעמקתי בבריאות, הלכתי והתרחקתי משוקולד. כשלמדתי תזונה הוליסטית בניו-יורק, זו הייתה עבורי התרגשות אדירה לגלות ששוקולד אמיתי העשוי מפולי הקקאו עצמם (האגוז של פרי הקקאו שממנו מיוצר שוקולד אמיתי) הוא למעשה מזון בריאות.

חדש על המדף

תמרים אורגניים מצופים שוקולד אמיתי ופולי קקאו אורגניים. השוקולד המצפה את התמרים עשוי בשיטה המסורתית, בעבודת יד ישירות מפולי הקקאו עצמם בעיבוד מינימלי ובתוספת סוכר קנים אורגני ומקל וניל בלבד.
כשקונים שוקולד, מומלץ לקרוא רכיבים ולוודא שהקקאו הוא בתחילת רשימת הרכיבים ושאין תוספות כגון: אבקות ומוצרי חלב (שמונעים את פעולת נוגדי החמצון), שומנים לא בריאים, פוטסיום קרבונט וסודיום קרבונט, מייצבים אחרים, צבעי טעם וריח, לציטין סויה ועוד. כשאנחנו אוכלים את החטיפים התעשייתיים שאומנם רשום עליהם שוקולד, לעיתים קרובות אנחנו בעצם אוכלים בעיקר סוכר לבן, חומרי טעם וריח, שמנים צמחיים לא בריאים, ולא באמת קקאו.
פולי קקאו קלויים ופולי קקאו RAW (נאים - לא קלויים) בצורת פולים שלמים וניבס (פולי קקאו גרוסים): פולי הקקאו הקלויים הם מפרו והלא קלויים מהרפובליקה הדומיניקאנית.

מה בריא בקקאו?

בני אדם משתמשים בקקאו מזה אלפי שנים מאחר שקקאו הוא אחד המזונות הקסומים ובריאים ביותר שיש.
12 סיבות שכדאי לאכול קקאו על בסיס יומי:
1. מקור מספר 1 של מגנזיום (המינרל הכי חסר בתזונה כיום);
2. עשיר מאוד בוויטמין C;
3. אחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון (הרבה יותר מיין אדום ומתה ירוק);
4. עשיר במינרלים: ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן, כרומיום (שמאזן את רמות הסוכר ומצבי רוח);
5. מעניק לנו המון אנרגיה (נסו את השייק המופיע במתכון מטה);
6. מאזן את הכימיה במוח;
7. מחזק את העצמות;
8. מעולה ללב ולמוח;
9. משלשל טבעי;
10. מאזן הורמונלית;
11. גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים מאחר שהוא מעלה את רמות הסרטונין, דופמין ופנילטלמין (כימיקל האהבה);
12. משביע ומכבה תיאבון ולכן נמצא ברוב האבקות וחטיפים להרזיה.

מה זה יועצת בריאות הוליסטית

בוגרת בית-הספר לתזונה משולבת - ניו-יורק בשיתוף עם אוניברסיטת קולומביה. לימודים מקצועיים לייעוץ תזונתי הוליסטי אישי וקבוצתי. תזונה הוליסטית מסתכלת על האדם במכלול, תוך שילוב חוכמת המזרח עם תיאוריות תזונתיות מהמערב.
כמה נקודות ייחודיות לשיטת הטיפול והראיה ההוליסטית / האינטגרטיבית:
1. ביו אינדיבידואליות
אין צורת אכילה אחת, אין דיאטה אחת שעובדת ונכונה לכולנו. לכולנו אהבות, תשוקות צרכים שונים, יש לנו טיפוס גוף שונה והמטרה היא לעזור לאדם למצוא את צורת האכילה הכי נכונה עבורו תוך שימוש בידע של תורות תזונתיות שונות מהמזרח (כגון אירוודה, מאקרוביוטיקה) ועד לגישות מערביות חדשות כמו RAW FOOD ,SUPERFOODS.
2. אורח חיים בריא ולא בדיאטה. דיאטות לא עובדות
אכילה חופשייה מרגשות אשם, תשוקות בלתי נשלטות, ספירת קלוריות וכוח רצון.
3. פוקוס על החיובי, על מה כן לאכול ולא על מה לא
התמקדות בהכנסת מזונות בריאים לתזונה ודחיקה הדרגתית של המזונות הפחות בריאים.
4. הקשבה והבנת התשוקות
השפה והדרך של הגוף להראות לנו מה חסר ומה לא באיזון בחיים בכלל ובתזונה בפרט.
5. קונספט של מזון ראשוני ומזון משני
האוכל שאנחנו אוכלים ומגיע על צלחת הוא בסך-הכל המזון המשני.
מה שמזין את הרעב שלנו ברמה באמת עמוקה נקרא מזון ראשוני והוא לא מגיע על צלחת.
באופן גס אפשר לחלק את המזון הראשוני לארבע קבוצות מרכזיות:
1. מערכות יחסים - מספקות וממלאות (חברים, זוגיות);
2. קריירה מעוררת השראה;
3. פעילות גופנית קבועה ומהנה;
4. ותרגול רוחני משמעותי - יוגה, מדיטציה, דת, מוזיקה, טבע - כל מה שמחבר אותנו לשקט שלנו.
המזון הראשוני מזין את הנשמה והרעב לחיים ואם הוא לא באיזון (עבודה שאנחנו לא אוהבים, מערכת יחסים לא בריאה וכדומה) נמצא עצמנו הולכים למקרר הרבה יותר. לדוגמה, כשחסרה לנו אינטימיות בחיים, נלך לשוקולד, ובדרך-כלל לשוקולד הלא בריא. כשאנחנו מוזנים ברמה של מזון ראשוני, אנחנו צריכים הרבה פחות מזון משני. אני עוזרת לאנשים לאזן גם את המזון המשני וגם את המזון הראשוני.
6. התייחסות לאנרגטיקה של מזונות
אנחנו מחברים בין כמה מזונות מסויימים מאוד לתחושות פיזיות ונפשיות.
נרצה להתעורר - נשתה קפה, נרצה להשתחרר - נשתה אלכוהול. גם מזונות אחרים משפיעים עלינו ברמה יותר עדינה אומנם.
עלים ירוקים - אנרגיה מרימה.
שורשים (סלק, גזר, בטטה) - אנרגיה יותר מקרקעת, יותר אדמה
בשר - גם כן אנרגיה מורידה, כבדה יותר.
סוכר לבן מעובד - היפראקטיביות.
כמו שקפה ואלכוהול משפיעים עלינו גם למזונות אחרים יש השפעה.
7. BABY STEPS
עשיית שינויים הדרגתיים וקטנים בתזונה ובאורח חיים מביאים לשינויים גדולים.

מה עושים עם פולי הקקאו?

אני אוהבת לשים אותם בשייק עם עלים ירוקים וסופר פודס (מזונות על) בשייק אחד אפשר לספק לגוף ערכים תזונתיים שהאדם הממוצע לא מקבל בחודש.
מתכון הסופר שייק בוקר שלי - שוקולד בננה ועלים ירוקים
GREEN SMOOTHIE SUPERFOOD SHAKE. האמת, אני לא מודדת כמויות, פשוט שמה רכיבים שונים בבלנדר, קצת מזה ומעט מההוא עד שטעים. אז הכמויות זו רק הערכה.
ערבלו:
1/4 - 1/2 כוס מים
1 בננה בשלה מאוד (ככל שיותר בשלה השייק מתוק יותר אפשר גם קפואה)
4\3 כוס פירות העונה לפי העדפה: מלון, ענבים, מנגו או כולם יחד
חופן נדיב של עלים ירוקים: נענע, מנגלד, עלי סלק ותרד
1 כף פולי קקאו (RAW)
1 כף פולי קקאו קלויים (יש להם טעם חזק יותר של שוקולד)
חצי כפית אבקת חרובים
1 כף פולן דבורים
1-2 כפות גוג'י
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה
1/2 כוס קרח
אפשר להמתיק עם דבש, מייפל או 1-2 תמרים
ערבלו, מזגו לכוס זכוכית גדולה
שתו לאט ותהינו מפיצוץ אנרגטי ליום חדש.
דרכים נוספות לאכול פולי קקאו:
לפזר על לחם / טוסט עם טחינה גולמית ודבש
לשים ביוגורט, בדייסה או בסלט
לאכול עם כפית דבש או תמר
להוסיף למאפים
לא לחינם מכנים את הקקאו - THEOBROMA = מזון האלים.

קקאו - מזון האלים

שימוש בקקאו הולך אלפי שנים אחורה, גם בדרום אמריקה וגם באפריקה, לא לגמרה ברור איפה זה התחיל, יש הטוענים שהשימוש הראשוני החל בדרום אמריקה לפני כ-15 אלף שנה.
אנשי המאיה השתמשו בקקאו בדרכים רבות: אכלו המון שוקולד, שתו משקאות עם קקאו, השתמשו בו בטקסים, הם הראשונים שגם השתמשו בו ככסף. רק מאוחר יותר הקקאו הגיע לאירופה. המפגש ההיסטורי הראשון בין אירופאים וקקאו היה כשקולומבוס פגש סירה של אנשי האזטק במקסיקו, עם פולי קקאו ושם לב שכאחד הילידים בטעות הפיל אגוז קקאו, כולם נלחצו בטירוף להרימו. קולומבוס חשב שזה מוזר, שזה בעצם שקד, לא ידע שזה כסף עבורם. ב-1753 המדען השוודי קרל וואן לינאוס סבר ששוקולד הוא בעל חשיבות כה רבה שהוא בעצמו נתן לעץ השוקולד שם, וכינה אותו - THEOBROMA CACAO, שפירושו: קקאו - מזון האלים.

קקאו הוא מזון - על SUPERFOOD

Superfoods הם מזונות שלמים (לעומת מזונות מעובדים וסינטטיים) מרוכזים מאוד, עשירים בטירוף בערכים תזונתיים. מזינים את גופנו ברמה ששום מזון אחר לא יכול להשתוות לה. הם נאכלים על-ידי עמים במקומות שונים בעולם מזה אלפי שנה.
הכנסתם לתפריט היומי - זו מתנה לגוף. קקאו הוא בין המובילים ברשימת מזונות העל. מזונות על נוספים הם: תותי גוג'י (במקור מהרי ההימלאיה), זרעי צ'יה, אסהי (תות מברזיל), פולן דבורים (אבקת פרחים שהדבורים אוספות ומביאות לכוורת), ספירולינה ועוד.

מחברת המאמר הינה יועצת באיות הוליסטית
תאריך:  14/12/2010   |   עודכן:  16/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בואו נדבר שוקולד בריא
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הכתבה הזאת מוכיחה בעליל...
שוקו מוקו  |  14/12/10 16:41
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איה פודה
אל תכניסו פיתויים הביתה    איכלו יותר מזון טרי ופחות מבושל    לכו למכירת סוף עונה, בחרו בגד קטן עליכם מעט והבטיחו לעצמכם שאתם נכנסים אליו אחרי תקופה מסויימת
שושנה ויג
ערב השקה חגיגי בפאב הנולה סוקס, מרכז זיו חיפה    "ספר שמוקדש למזמינים, לטועמים ולמריחים, לשבעים ולצמאים, למתבוננים ולמביטים, לקוראים ולמעריכים את תרבות וארומת הקפה"
עליס בליטנטל
מחזהו של אוריפידס בעיבודו של חנוך לוין הוא קלאסיקה טהורה    מעדן, שכל בית-ספר למשחק בארץ דואג שתלמידיו יתנסו בשכמותו    בית צבי עוסק בנושא לא בפעם הראשונה
עידן יוסף
משרד התחבורה מפעיל ללא מכרז מוקד מידע טלפוני לתחבורה הציבורית    מלבד פגיעה בשירות ללקוח - המוקד פועל לפי כללים ישנים ולכן אינו מייתר את מוקדי המידע הקיימים של החברות הפועלות לפי כללים חדשים
ד"ר ליאור לבנשטיין
נוירוסטימולטור מושתל לשלפוחית השתן - האם בקרוב נוכל להציע לכולם?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il