X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עורכי הדין ממתינים בהיכל ביהמ"ש [צילום: איתמר לוין]
שיפוט מהיר
מאחרים ב-45 דקות בעליון
מדור "שיפוט מהיר" תפס הפעם על-חם את שופטי בית המשפט העליון מאחרים להגיע לדיון, אך לא טורחים לומר מילה של התנצלות או הסבר לשורת עורכי הדין, שחיכו בסבלנות. טוב, אולי לעורכי הדין לא היה איכפת במיוחד; הם הרי מקבלים שכר לפי שעה
ריבלין. ארכיטקטורה [צילום: בוצ´צ´ו]

עמית. מעורבות פעילה [צילום: בוצ´צ´ו]

ג'ובראן. לא ממש שם [צילום: בוצ´צ´ו]

הטיעונים של שני הצדדים נמשכים למעלה משעה. במבט מהצד, לא ברור מדוע השופטים נותנים להם לדבר בכזו אריכות; הרי יש טיעונים בכתב. קשה להשתחרר מהרושם, שאם היה מדובר באנשים פחות ידועים או בסכומים פחות משמעותיים, הדיון היה הרבה יותר מהיר ויעיל

השופטים: אליעזר ריבלין, יצחק עמית, סלים ג'ובראן, בית המשפט העליון.
המועד: יום רביעי, 22.12.2010, שעה 11:30.
ההליך: רע"א 256/10, ארקדי גאידמק נגד יוסף טרוים.
נתחיל בהבהרה: המועד הרשום למעלה היה המועד שנקבע לפתיחת הדיון. בפועל, ההרכב בראשות המשנה לנשיאת בית המשפט העליון איחר ב-45 דקות. כן, 45 דקות. השלושה יצאו להפסקה ב-11:20, וגם אם היה סביר שירצו קצת יותר מעשר דקות הפסקה, האיחור היה בלתי סביר לחלוטין. ומה שאולי חמור עוד יותר: הם לא טרחו לומר מילה של התנצלות או הסבר לשורת עורכי הדין, שחיכו בסבלנות עד 12:15. טוב, אולי לעורכי הדין לא היה איכפת במיוחד; הם הרי מקבלים שכר לפי שעה.
אין מדובר בנושא טכני. אם עורך דין היה מאחר במחצית מהזמן הזה, קרוב לוודאי שהשופטים (בצדק) היו פוסקים לרעתו ומחייבים אותו בהוצאות. אבל לכבודם - מותר. הייתה זו הפגנה של זלזול גם במתדיינים וגם בנהלים, האמורים לחייב את כל הצדדים ובכללם השופטים. שלא לדבר על המסר המועבר לערכאות הנמוכות יותר; הרי אם השופט מספר שתיים בישראל יכול לאחר ב-45 דקות - למה שזה יהיה אסור לזוטרים שבמערכת?
הדיון עצמו נסוב סביב בקשתו של ארקדי גאידמק לפסול פסק בוררות בסכסוך ארוך שלו עם יוסי טרוים סביב מכירת תשלובת כימית בקזחסטאן. תדבר אל המיקרופון, מבקש ריבלין מבא-כוחו של גאידמק, עו"ד אייל רוזובסקי, בפתח דבריו. "אני מדבר די חזק", משיב רוזובסקי. אבל ריבלין אינו מוותר: "האולם הזה לא נבנה כאולם משפטים, כנראה לא אמרו את זה לארכיטקט".
הטיעונים של שני הצדדים (עו"ד ישראל לשם הוא נציגו של טרוים) נמשכים למעלה משעה. במבט מהצד, לא ברור מדוע השופטים נותנים להם לדבר בכזו אריכות; הרי יש טיעונים בכתב. קשה להשתחרר מהרושם, שאם היה מדובר באנשים פחות ידועים או בסכומים פחות משמעותיים, הדיון היה הרבה יותר מהיר ויעיל.
עם זאת, להתמשכות הטיעון בעל-פה יש חשיבות. "אולי יש כאן שאלה קריטית שתוך כדי דיון הגענו אליה", אומר עמית. "אולי בלי שהתכוונו לזה בתחילת הדיון, זו הופכת להיות שאלה שאלתית": האם בכלל היה הסכם בין גאידמק לטרוים, או שמא בין חברות שבבעלותם ואז הצדדים לדיון צריכים להיות אחרים לגמרי.
ריבלין ועמית פעילים מאוד, מרבים לקטוע את עורכי הדין, להציג שאלות ולחדד את העמדות. לעומתם, ג'ובראן מתערב רק פעמיים-שלוש ונראה כמי שהיה מעדיף לדון בתיק אחר או בכלל להיות במקום אחר. עמית, הצעיר שבשופטי ההרכב, הוא הנמרץ ביניהם. דבריו רהוטים מאוד, הוא חי את התיק, בקיא בפרטים, תנועות ידיו והבעות פניו ממלאות חלק חשוב בתגובתו לדברים.
עמית גם אינו מהסס לרמוז תוך כדי הדיון מהי דעתו. "אדוני טוען לחוסר סמכות, ואז אתם תתדיינו בזמנכם הפנוי בקזחסטאן", הוא משיב לטענתו המרכזית של רוזובסקי, לפיה הבוררים חרגו מסמכותם. "אני לא בטוח שיש פה חריגה מסמכות". האפשרות שהצדדים בכלל צריכים לנהל את כל המאבק בקזחטאן מרחפת באולם כמין חרב דמוקלס, עם עקיצות של השופטים על איכות השיפוט במדינה זאת, אם כי ריבלין אומר מאוחר יותר: "עשיתם עסק בקזחסטאן; למה שלא תתדיינו בקזחסטאן? אני לא רואה בזה עניין נורא כל כך". באמרת אגב, מביע ריבלין גם השקפת עולם חשובה: "שופט לא יכול לומר שהוא פוסק רק לפי מה שנראה לו צודק גם אם החוק אומר אחרת. שופט ששופט רק לפי הצדק - זו שרירותיות".
עמית ממשיך להפגין מעורבות פעילה ואומר ללשם: "לא בנקל אשמח ללכת לטענות של עו"ד רוזובסקי, אבל יש בהן ממש". מאוחר יותר יאמר לצדדים: "זו תסבוכת גדולה מאוד. אל תשכחו שיש לנו פתח מילוט, יש לנו דרך לברוח מהשאלות - שזו ערכאה שלישית [אחרי הבוררות ובית המשפט המחוזי]". ריבלין מסכים: "בסוף יסתבר שהדיון שהקדשנו לו שעתיים הוא חניון חיפה" - ההלכה הידועה המצמצמת מאוד את התערבות הערכאה השלישית. "בסוף נדחוף אותך לחניון", צוחק עמית.
רוזובסקי מקבל עוד כמה דקות לענות לטיעונים של לשם שלא עלו בטיעון בכתב. ריבלין קוטע אותו אחרי ארבע דקות. רוזובסקי ממשיך עוד דקה, אומר שהבין את הרמז ומתיישב. בסך-הכל: שעה ורבע של דיון.
השורה התחתונה: הרכב שמצד אחד לא נתן שום כבוד לצדדים באיחורו הניכר, ומצד שני - נתן להם יותר מדי כבוד באורך הטיעון. חלק מהמזג השיפוטי הוא גם היכולת לקטוע טיעונים ארוכים מדי.
מזג שיפוטי: 7.
יעילות: 4.

כל המשפט בכף-ידך
תאריך:  19/01/2011   |   עודכן:  19/01/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מאחרים ב-45 דקות בעליון
תגובות  [ 11 ] מוצגות  [ 11 ]  כתוב תגובה 
1
רוב עוה"ד לא מקבלים שכר לפי שע
מוטי מחיפה  |  19/01/11 10:10
2
המדור מעניין ומוצלח ל"ת
אמתי  |  19/01/11 10:22
3
זהו גילוי נאות: זו המציאות
חגא  |  19/01/11 10:55
4
רבים מהשופטים מאחרים.....
אליהו חיים  |  19/01/11 10:58
5
מה החידוש בכתבה הזאת ?
אחד שהיה שם  |  19/01/11 11:23
6
איזו מכבסת צנזורה עברה הכתבה
עד שהגיעה לכאן?  |  19/01/11 12:07
 
- לא ל"ת
חמינסקי צבי  |  19/01/11 15:04
7
למה שיתנצלו בפני פשוטי העם
אברהם מערב השומרו  |  19/01/11 13:47
8
שום צנזורה!
חמינסקי  |  19/01/11 15:09
9
השופטת שעשוע מפ"ת
גילים  |  19/01/11 18:45
10
בין עמית לאלכס מהיפה והחנון
שבנצלה  |  20/01/11 05:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אבנר יארק
האם כל פעם שהאף נוזל מדובר בשפעת? האם גם כשאין חום, אך יש רעידות בגוף זו הצטננות? ואם רק משתעלים    מה מבדיל בין שפעת לבין הצטננות?
ד"ר נמרוד פרידמן
בסין רוצים להגדיל את העיניים, בברזיל להתפיח ישבנים ואילו בישראל ובמערב אירופה מעדיפים כמה שיותר טבעי וכמה שפחות הליכים ניתוחיים בבקשה
איה פודה
ט"ו בשבט בפתח ובחנויות כבר ניתן לראות ערימות של פירות יבשים מכל הסוגים    מה הערך התזונתי של פירות יבשים והאם טוב לצרוך אותם? ומדוע בכלל הם יבשים?
עו"ד רון דרור
בראיון ראשון מאז שנכנס לתפקידו כיועמ"ש, מדבר יהודה וינשטיין על השלכות שביתת הפרקליטים, משתף בכוונה להקים גוף ביקורת על הפרקליטות, עומד בנחישותו לקבוע דיונים מיום ליום ומודיע בצער לא רב על קבורת רעיון פיצול תפקיד היועץ
ניר פלורנטין
הימנעו משימוש במזגנים והשאירו חלון פתוח גם כשהבית מחומם    מומלץ לצרוך ויטמין C על בסיס יומי, זמן מועט לפני עונת המעבר ובמהלכה    מומלץ על צריכה יומית של אסטרגלוס לפני ובזמן עונות המעבר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il