להלן טיפים לשמירה על בריאות הפה
|
|
- שתיה מרובה של מים: חיידקים מתפתחים ביתר קלות כאשר הרוק אינו שוטף אותם. שתייה מרובה של מים מסייעת לשטוף את הלשון, להגביר את הלחות בפה ולהגביר את הפרשת הרוק;
- לעיסת מסטיק: לעיסת מסטיק (מומלץ נטול סוכר), מסייעת בהגברת הפרשת הרוק אשר תורמת לניקוי חלל הפה משאריות המזון והיא מסייעת בהורדת רמת החומציות בפה לאחר הארוחה;
- תזונה נכונה: מוצרי מזון מוצק כגון: ירקות קשים, אגוזים, לחם מלא וכיוצ"ב, מסייעים בניקוי הלשון ובהסרת שכבת החיידקים וריח רע;
- צחצוח שיניים: צחצוח שיניים יסודי, אך לא אגרסיבי, שימוש בחוט דנטלי ובעזרים נוספים, בעת הצורך, הם כלי חשוב להסרת שאריות המזון והתרבות החיידקים בו;
- בדיקה שגרתית אצל רופא השיניים ושיננית: בדיקה שגרתית אצל רופא שיניים ואצל השיננית להסרת האבנית, הם כלים חשובים במניעת בעיות חניכיים ושיניים, חיידקים וריח רע;
- ניקוי גב הלשון: שימוש במנקה לשון ייעודי, איתו יש להגיע לחלק האחורי של הלשון, ממנו יש להסיר את רובד החיידקים;
- שימוש בשטיפת מי פה: שטיפה במי פה הוכחה כיעילה וכמסייעת בהשמדת החיידקים ובהפחתת הריח הרע מהפה. יש להחזיק ולגרגר את מי השטיפה בכל חלל הפה לפחות 25 שניות לתוצאה אפקטיבית;
- הימנעות מגורמי סיכון נוספים: עישון, השמנת יתר ושתיית אלכוהול, נמצאו כגורמים המגבירים את התרבות החיידקים והריח הרע מהפה. גם שימוש בתרופות הגורמות ליובש בפה, מצבי לחץ ודחק פסיכולוגי, עלולים להגביר את התרבות החיידקים וריח רע מהפה;
- אכילה מבוקרת לפני אירועים חברתיים: ישנם מאכלים המגבירים את הסיכוי להיווצרות ריחות לוואי בפה: שום ובצל טריים, דגים מעושנים וטונה, מאכלים מתובלים וחריפים - מומלץ להפחית באכילתם מספר ימים לפני אירועים חברתיים ולמי שסובלים מריח פה;
- שגרת היגיינה קבועה: נמצא כי הרגל של שמירה על שגרת היגיינה וטיפוח קבועה: פעמיים ביום לפחות צחצוח שיניים ושימוש בשטיפת מי פה, מפחית באופן ניכר את רובד החיידקים (פלאק) ומריחות לוואי מהפה.
|
|