X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שמן הקנולה הוא שמן חדש יחסית. הוא קיים בשוק המזון במשך 40 שנה בלבד, ותחילה שווק כשמן למכונות ולמנועים עדיין לא נצבר מספיק ידע על השפעותיו ולכן הכרזתו כמלך המטבח עדיין מוקדמת
▪  ▪  ▪
שמן קנולה. הצעיר בחברות השמנים

בפתח דברי אבקש לציין שאינני מהנדס מזון בהשכלתי ו/או בהכשרתי מחד-גיסא, ומאידך-גיסא מתוקף עיסוקיי, הצטבר אצלי חומר רב על הנושא, אותו אני מבקש לחלוק איתכם. שמן הקנולה, נחשב לצעיר בחבורת השמנים הרבים, אשר מונחים על גבי מדפי חנויות המזון.
שמן זה קיים בשוק המזון במשך 40 שנה בלבד. אין צמח הנקרא קנולה - שם זה התקבל מראשי תיבות הבאים: Canadian oil low acid, החלו להפיקו בקנדה מזרעים של צמח הלפתית בשנת 1936 והוא שווק בתקופת מלחמת העולם השנייה, כשמן למכונות ולמנועים.
במהלך שנות השבעים של המאה הקודמת החלו לעשות בצמח מספר הכלאות גנטיות, במטרה לשנות את צבעו לבהיר יותר, להפחית את החומציות ולשפר את תכונותיו.
ישנם הטוענים (שרי אנסקי) שנעשה כאן מהלך שיווקי מבריק, כאשר לקחו שמן תעשייתי זול ומשווקים אותו כמוצר בריאות, אחוזי שומן מופחתים, אומגה 3 ובנוסף נקבע לו שם אשר מתחרז עם המילה גרנולה המשדרת - בריאות וטבע.
שמן הקנולה הנפוץ בשווקים וברשתות השיווק, הוא שמן מזוכך העמיד לטמפרטורות גבוהות, אך איכותו נמוכה יחסית לשמן הקנולה בכבישה קרה. בארץ נקשר שם הקנולה לבריאות, אולם חיפוש בגוגל באנגלית מגלה לנו גם זוויות אחרות ולעיתים תמונה קצת שונה. ישנם שם קולות המציעים לבחון לאורך זמן את סגולותיו ולא להיסחף בטרנד הבריאותי שקושר כתרים לשמן זה.
איך מכינים שמן מזוכך?
השיטה מכונה "מיצוי על-ידי סולבנט" (ממיס) - בשיטה זו מוכנסים הפולים/גרעינים למיכל גדול מועכים אותם, מחממים ומכניסים כימיקלים אשר מפרידים בין השמן לחומרים אשר מפריעים לתהליך התעשייתי. (לדוגמה מוציאים את הלציטין, אשר נוטה להשחיר ומפריע לשמן להיות אטרקטיבי ומנגד מועיל לבריאות האדם).
לשם הורדת החומציות משתמשים בסודה קאוסטית, לשם הבהרת הצבע משתמשים בחומרים כימיים סופחי צבע ולסיום על-מנת לשנות את הריח גם מחממים את השמן לטמפרטורות גבוהות באזור 250 מעלות צלזיוס.
הידעתם?
(1) רוב הסחורה הממותגת, תחת מותג שופרסל, מגה, טעמן, תומר ועוד מסופקת ממקור אחד אשר ממוקם בבלגיה והמיוצג בארץ על-ידי גורג קמינסקי, אשר משרדיו בראשון לציון. קמינסקי, אשר לא נמצא באור הזרקורים, נחשב לאחד מסוכנויות יבוא המזון הגדולות בישראל, שולט ביד רמה בשוק הקנולה בארץ, מייצג מפעלים רבים בעולם ואחראי על מוצרים רבים המשווקים ברשתות המזון תחת המותג פרטי. מבין המוצרים ניתן לראות שמנים, עלי גפן ממולאים,דגני בוקר, שימורי רבים כולל פטריות ועוד.
(2) צבעו של שמן קנולה בכבישה קרה הוא חום עד כתום.
(3) יצור שמן בתהליך טבעי לחלוטין ללא כל התערבות חיצונית יוצר מוצר אשר צבעו אינו אחיד ואשר יש לו משקע השוקע בתחתית
הבקבוק.
שמן הקנולה, הוא שמן חדש יחסית. עדיין לא נצבר מספיק ידע על השפעותיו ולכן הכרזתו כמלך המטבח עדיין מוקדמת. בכל מקרה ברור שיש עדיפות ברורה לשימוש בשמנים מכבישה קרה על פני שמנים מזוקקים.

הכותב משמש כיועץ שיווקי ואסטרטגי לחברות בתחום מוצרי הצריכה.שימש בעבר במספר תפקידי ניהול בכירים בהום סנטר ובשופרסל, בה שימש גם כמנהל היבוא של הרשת.
תאריך:  03/03/2011   |   עודכן:  03/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסודות מאחורי המדפים: שמן קנולה - "כבדהו וחשדהו"
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
קנולה הוא GM כלומר שונה גנטית
נאווה ס.  |  3/03/11 18:43
2
קנולה הוא GM כלומר שונה גנטית
נאווה ס.  |  3/03/11 20:45
3
40 שנה זה זמן רב מאוד
יריב א.  |  4/03/11 11:52
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אולגה רז
גילאי 50+ מאופיינים בנטייה הולכת וגדלה לעלייה במשקל, בעיקר על חשבון השומן, לפירוק מוגבר של רקמת השריר ורקמת העצם, לכן יש חשיבות לבנות את מערך התזונתי בתבונה ובייעוץ מעמיק עם דיאטנית קלינית
חיים נוי
ההפקה החדשה שמועלית בבית צבי ברמת גן מצליחה להפיק פרצי צחוק פרועים וקסמה וייחודה הם בלהקת השחקנים התוססת שהופכת את ההצגה למופע בידור עולץ ומצחיק שאין בו רגע דל. למרות שמדובר בהצגה שרבים זוכרים אותה, עדיין יוצאים ממנה כשחיוך אווילי על השפתיים
קרן יטיב
ילדים במשפחה נאלצים להתחרות ביניהם על אהבה, הערכה ותשומת לב ההורים, ולכן הקנאה היא בלתי נמנעת    התערבות יתר במריבות בין אחים האחד לטובת אחד הצדדים, מגבירה את קנאת האחים ויוצרת תחושות של טינה ותסכול כלפי ההורים
זיו יצחקי
במשימת הקוסם מארץ עוץ, הפך אלעד לאיש הפח, ליהיא קיבלה את תפקיד הדחליל, יורם זק בכהרגלו, על תקן הקוסם קר הלב    שאר הדיירים בארץ עוץ מקבלים תפקידי משנה, עם אופציה להדחה
חגית בן-שחר
הזמיני ללידה אנשים שיהיה לך נוח איתם בכל המצבים האפשריים    חשוב להגיע ללידה עם אמונה בעצמך, בגופך, בתינוקך, בתומכייך ובכוח עליון ולהישאר גמישה וזורמת עם מהלך הלידה    הימנעו מחוסר אונים ושימרו על הקשבה ותחושת צוות עם היילוד הצעיר המפלס את דרכו לעולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il