X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
במלאת יובל למוזיאון היפני היחיד בארץ ומהבודדים בעולם, מחוץ ליפן, נערך בו שיפוץ מקיף, הורחבו חללי התצוגה, ונפתחו תערוכות חדשות מקסימות. בעיצובו החדש של מוזיאון טיקוטין, בולט הקו היפני בעיצוב בכל פרט ופרט. ובתוכנית המגירה של הנהלת המוזיאון מצויות כבר תוכניות להגדלתו, כדי לאפשר להציג באופן קבוע חלק מהאוסף הענק שהעניק למוזיאון האספן טיקוטין, ואספנים אחרים מהעולם
▪  ▪  ▪
מוזיאון טיקוטין [צילום: יח"צ]

המוזיאון הממוקם ברחוב היפה ביותר בחיפה, כשממנו נשקף המראה המרהיב של המפרץ, פתח שתי תערוכות שכדאי וראוי עבורן לקפוץ לחיפה. בכלל, העיר עוברת בתקופה הנוכחית מתיחת פנים לא רק אסטטית, אלא ובעיקר מהותית. הכוונה לאמצעים שהעירייה משקיעה בהחייאת תחום התרבות והאמנות שבה. מה שמחזיר אותנו לזכרונות העבר, כשתיאטרון חיפה היה מספר אחד בארץ, היו בה כמה גלריות רציניות, כמו גולדמן, וראש העיר דאג להעביר אליה אנשי רוח, סופרים ושחקנים. זה עדיין לא הגיע לכך, אך היא בדרך הנכונה.
האמנות היפנית של מאה וחמישים השנה האחרונות היתה, החל מאמצע המאה ה-19 למשפיעה ביותר על אמנות המערב. זאת - בגלל פתיחת המסחר בין יפן למערב, שגילה את ההדפסים המרהיבים שהיפנים עיטרו בהם כל חבילה או ארגז שהגיעו משם. אפילו וואן גוך ישב והעתיק את ציורי הפריחה היפניים לציוריו, אותם תוכלו לראות במוזיאון על שמו באמשטרדם.
העיצובים היפניים היו מאז ועד היום לנושאי הלפיד של תחום הליטוגרפיות. לפני כמה שנים, הציג מוזיאון ישראל תערוכה שיוחדה לתחום העיצוב היפני. גם בניו-יורק אפשר להינות בכל פעם במוזיאון "ג'אפאן האוז" או במוזיאון לאמנות המזרח הרחוק - "אסיה סוסיאטי". בנוסף, מקדיש מוזיאון המטרופוליטן אגף נפרד למזרח הרחוק, בו מצוי גם חדר יפני טיפוסי קלאסי, ותערוכות מתחלפות מרהיבות.
בעיצובו החדש של מוזיאון טיקוטין, בולט הקו היפני בעיצוב בכל פרט ופרט. ובתוכנית המגירה של הנהלת המוזיאון מצויות כבר תוכניות להגדלתו, כדי לאפשר להציג באופן קבוע חלק מהאוסף הענק שהעניק למוזיאון האספן טיקוטין, ואספנים אחרים מהעולם. הם מחכים רק לתורם שיאפשר את ההרחבה.
בתערוכת 50 האמנים מוצגים הדפסים מעודנים ומרהיבים, שלכולם קו משותף: יש בהם מיזוג של החדש והישן גם יחד. יסודות הציור היפני הקלאסי נראים אם ברמז, אם במבנה, ובטח בעדינות הבטוי של העם הכה מוכשר בכל תחום. בצילום המצורף, של אמנית ילידת 1913 (!) שינודה טוקו, מצויים אלמנטים מתקופת תחילת המופשט הקונסטרוקטיביסטי במאה העשרים, דהיינו הרבוע, שחוזר בוואריאציות שונות, וקווים שחורים ברוחב המאפיינים את חיתוך העץ היפני הקלאסי.
הריבוע חוזר ברוב ההדפסים שבתערוכה, שרוב אמניה צעירים בני זמננו. יש בתצורות הבונות את ההדפסים תמהיל של פילוסופיה ואסתטיקה גם יחד. אסתטיקה - היא מילת מפתח לגבי היפנים. וידוי קטן: מאז ביקורי ביפן לפני שנים, כל המכוניות שרכשתי הן אך ורק יפניות. העיצוב, התיחכום והנוחות שלהם - אין לו מתחרה.
אך לא רק השפעות יפן על המערב, אלא גם להפך נראות כאן בתערוכה. יש בהדפסים גוונים או נצנוצים של תרבות המערב. לא כחיקוי, אלא בהיכרות שמביאה ליצירתיות. סאנפיי מיטסואו מזכיר בעיגולים שלו את אדולף גוטליב האמריקני.אוקויאמה גאוטו בגרפיט והחריטה של הדפסו מזכיר את קליפורד סטיל וציירי הניו-יורק סקול של שנות החמישים.
אובה אייג'י בשילוב התצריב והקליגרפיה שלו מזכיר בפסים לרוחב את ברנט ניומן ואחרים מאסכולת ניו-יורק.אך מלבד הרצועות הרוחביות, יש בהדפס קיווקווים מעודנים ורגישים , וחדירת גופים זרים לתוך הפסים, מה ששובר את הנוקשות ומעניק רוך ותוכן הגותי לעבודה.
אתה יכול להתבונן שעות בהדפסים ולא לשבוע. הטוב ביותר הוא לרכוש את הקטלוג, ולשבת עמו בשלווה בבית, לעלעל בו ולרוות שוב מהקסם היפני הבלתי נדלה.
במוזיאון נפתחה עוד תערוכה שתקסום ללב כל - של בובות עץ יפניות. הרבה מיסתורין אופפים את תחום האמנות המיוחד ליפן, של ציור על בובות עץ, שאין אחת הדומה לחברתה. הסיבות ליצורן הוא רב: בין אם לשימוש מעשי בהזדמנויות מסוימות, או כחפץ קמאי מקודש המזכיר את שימוש הבובות בתורת הוודו האפרו-אמריקנית, ועוד ועוד. ללא ספק מקורן עתיק ומיתי. על מוזיאון מאנה כץ המחודש והמוזיאון העירוני נדווח בהמשך. גם הם סיבה נוספת להגיע לחיפה המתחדשת.

תאריך:  04/04/2011   |   עודכן:  04/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יובל למוזיאון טיקוטין
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
אהבלים! המוזיאון וירטואלי? אין ל"ת
כתובת? אתר?  |  4/04/11 12:18
2
כנראה בשדרות הנשיא.
עליס  |  4/04/11 15:29
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דניאל גיגי
הבחירות להסתדרות המורים יתקיימו השבוע, והולכים ומתרבים הדיווחים על מעשים של מנהיגי ההסתדרות שפוגעים בהליך הדמוקרטי כולו    המנהיגים, לטענת מורים, לא מעבירים מידע חיוני למתמודדים, מטעים ומפחידים מורים ואינם שומרים על הליך בחירות תקין    מעדויות שמגיעות מהשטח עולה תמונה עצובה של מערכת בחירות לא ראויה ולא הוגנת שעלולה לעוות את תוצאות הבחירות ולפגוע ברצון המורים
יובל לובנשטיין
האם זה נכון לתת לרשת רק דימוי של מחיר זול? האם אין לרשת תועלות נוספות שמעבר למחיר? מדוע הכל נמדד רק על-פי פרמטר של מחיר? הייתכן שזו הדרך הקלה של הרשתות להתחמק מדברים חשובים אחרים? והאם לא ניתן להעביר מסר פרסומי גם בדרך אחרת?
אלישע פורת
מפגש בין שתי אמניות ידועות. המשוררת פניה ברגשטיין ז"ל מגבת, והמאיירת, תיבדל"א, מיכל אפרת מגבעת חיים מאוחד. מפגש מרתק, נטול מקום וזמן, אבל ממשי מאוד. פניה יצרה שירי ילדים שהם מעל למקום ולזמן, ומיכל, ששרדה את השמדת יהודי צ'כיה, הצליחה, בכוח אמנותה, להתחבר להוויית העמק השמשית של פניה ברגשטיין
חגית כהן
גיבור ספרו החדש של קניוק, 'ערבי טוב', חציו יהודי חציו ערבי, מיטלטל בין שואה, ציונות ותש"ח לבין נאכבה והחלום על הכליפות הגדולה. אך גם מעל ספר זה של קניוק, שלכאורה הוא הפוליטי שבין ספריו, מרחף איזה קסם מופשט
איתמר לוין
עיון במסמכים נוספים שחשף גנזך המדינה במלאת יובל למשפט אייכמן, מגלה את עומק המעורבות הפוליטית בהכנות למשפט ואפילו בניהולו: מי יספר על העם היהודי שלפני השואה, מה יהיה היחס לעמדת הסוכנות במהלכה והאם פושעי מלחמה יורשו להעיד בארץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il