X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מומלץ להפחית חביתות, ביצים קשות וכדומה השתמשו בתרסיס שמן ובמחבת עם ציפוי טפלון נצלו את הפיקניק לטיולים ומשחקי כדור אם אתם "מכורים" לעוגיות של פסח, מוטב שלא תקנו אותן
▪  ▪  ▪
מצה עדיפה על לחמניות פסח
[צילום: פלאש 90]

פסח הוא חג לא קל לנמצאים בתהליך הרזייה (ראו את 10 המכות). אבל פסח הוא גם חג האביב, רגע אחד לפני הקיץ. אז לא מוותרים לעצמנו בפסח. מתמודדים ומנצחים.
1. המכה הראשונה - המצה והלחמניות של פסח:
מצה = 4 פרוסות לחם קל = 2 נקודות שהן פחמימה. גם ככה פחמימות הן נקודת תורפה בדיאטה ובפסח יש לנו בעיקר מצות שתמיד יותר טעימות עם חמאה או שוקולד. אבל המצה על כל חסרונותיה עדיפה בהרבה על הלחמניות של פסח שמכילות בעיקר מרגרינה וביצים (2 נקודות ללחמנייה קטנטנה).
ההמלצה שלנו: הקציבו לעצמכם חצי מצה בלבד לארוחה והרבה שתייה ושפע ירקות לנשנוש.
2. המכה השנייה - הביצה:
בפסח נוהגים לאכול ביצים המסמלות את מחזוריות החיים. הביצים בפסח משמשות כדבק לכל המאכלים העשויים ממצות - לבל יתפוררו. כך שמאכלי הפסח עמוסים בביצים. ביצה = 2 נקודות והרבה שומן וכולסטרול.
ההמלצה שלנו: להקפיד לחשב את הנקודות מהביצים שבתוך מאכלי החג ולכן מומלץ להפחית חביתות, ביצים קשות וכדומה.
3. המכה השלישית - השמן:
כולנו אוהבים את מאכלי החג המסורתיים והם תמיד מטוגנים בשילוב ביצים. מי לא מכיר את המצברייט האהוב המצופה בסוכר הבורמואלוס ועוד. זכרו, כף שמן = 2.5 נקודות. לכן מצה עדיפה על המאכלים המטוגנים העשויים ממנה.
ההמלצה שלנו: אפשר לאכול מהמאכלים האלו, אך השתדלו להמעיט בטיגון. השתמשו בתרסיס שמן ובמחבת עם ציפוי טפלון.
4. המכה הרביעית - המנגל:
פסח מסמל את תחילת האביב - עונת הפיקניקים והמנגלים. וכשאין פיתות אוכלים יותר בשר, שבדרך-כלל עשיר בשומן (כגון: סטיקים, נקניקיות, המבורגרים וקבבים).
ההמלצה שלנו: צאו לפיקניק אך גוונו את המנגל המסורתי עם שיפודי ירקות לפיקניק, דגים עטופים ברדיד אלומיניום (ממולאים בעשבי תיבול), בשרים דלי שומן כמו חזה עוף ופרגיות. וכמובן נצלו את הפיקניק לטיולים ומשחקי כדור.
5. המכה החמישית - ארוחות החג:
פסח הוא אולי החג המשפחתי ביותר - אנו מבלים שעות נוספות סביב שולחן האוכל, אז מה הפלא שאנו משמינים?
ההמלצה שלנו: נצלו את העובדה שפסח השנה חל בסופי שבוע ואל תיזמו ארוחות משפחתיות נוספות או הציעו מפגשים משפחתיים אחרים: טיולי פריחה, יער פעיל, טיולי אופניים, בילוי בספא, חוף הים.
6. המכה השישית - "מלאו כיסי באגוזים":
בפסח חלק מהמסורת הוא לאכול ולשחק באגוזים. אגוזים מכילים כ-12 נקודות ל-100 גרם ובינינו, מי יכול להפסיק אחרי 100 גרם (זה הרי רק שני חופנים)?
ההמלצה שלנו: איכלו פירות טריים ולכבוד החג השקיעו בפירות מיוחדים כמו: אננס, קיווי, קרמבולה. השנה החליטו לא להכניס אגוזים הביתה.
7. המכה השביעית - ייסורי המצפון ורגשות האשם:
מי לא מכיר את תחושות האשם הנגרמות לנו אחר אכילה הנובעת מחוסר שליטה. רגשות אלה רק גורמים לנו לאכול יותר.
ההמלצה שלנו: נהלו יומן אכילה במהלך החג, הוא יתרום לחשיבה שקולה, יבלום אכילה בלתי מתוכננת ויאזן. מתחו קו לאחר החג והתחילו מחדש ללא ייסורי מצפון וללא קיזוזים. זכרו, כל בוקר הוא התחלה חדשה ומביא איתו סיכוי חדש להצלחה.
8. המכה השמינית - העוגיות של פסח:
עוגיות הקוקוס, הבוטנים והאגוזים, הן עוגיות "יקרות" מאוד בנקודות (3.5-3 נקודות ליחידה), כי הרי אגוזים, בוטנים וקוקוס, כולם מאכלים עשירים בשומנים. אנחנו כל-כך נהנים לאכול אותן ומתקשים לעצור באחת. לעיתים אנו מתפתים לאכול מהם בגלל מגוון האוכל המצומצם יותר בפסח.
ההמלצה שלנו: אם אתם "מכורים" לעוגיות של פסח, מוטב שלא תיקנו אותן. אם אתם מסוגלים להסתפק בעוגייה אחת, קחו אותה בחשבון נקודות הפינוק השבועיות.
9. המכה התשיעית והכאובה - העצירות:
לא נעים, אבל מצות כידוע גורמות לעצירות, עוד סיבה לאכול מהן פחות.
ההמלצה שלנו: למי שסובל מכך מדי שנה, מומלץ לאכול רק כדי לקיים מצווה. וליתר, לשתות הרבה ולאכול מזונות עשירים בסיבים כמו ירקות ופירות.
10. המכה העשירית - בפסח מרבים לצאת לחופשות:
מצד אחד, כיף גדול אך מזנוני ארוחת הבוקר והערב העשירים והיציאה מהשגרה מקשים עלינו בשמירה.
ההמלצה שלנו: אל תשכחו לתכנן את הארוחות, השתמשו בצלחות קטנות ונסו לאזן את הארוחות בפעילות כמו: הליכה, שחיה, ספורט ימי, חדר כושר ועוד.

כמה המלצות לקראת ארוחות החג

  • לפני ארוחות החג, איכלו בבית כשעה לפני הארוחה מרק ירקות או סלט ירקות, כדי להגיע רעבים במידה לארוחת החג;
  • לארוחות חג, לבשו בגד חדש, צמוד ומחמיא, כדי שתראו במיטבכם וזה יזכיר לכם לאכול במידה;
  • ארוחת חג המומלצת המכילה את כל המנות מכילה כ-3/4 מהתקציב היומי, לכן הקפידו לאכול באותו היום שתי ארוחות "זולות" בנקודות (עד 5 נקודות);
  • מומלץ לצבור את נקודות הפינוק בשבוע שלפני החג, לשימוש במהלך החג;
  • שימו לב, למזונות הנאכלים במהלך טקס הסדר. הם מכילים נקודות שיש לקחת בחשבון;
  • היו נחמדים, עזרו למארחת, זה יאפשר לכם להיות עסוקים יותר ולפסוח על מנות;
  • בחול המועד תכננו ימי טיולים עם מסלולי צעידה שיהפכו את הפעילות הגופנית למהנה;
  • בימים שבין החגים, בחרו בתפריט קיזוז והרבו בפעילות גופנית לשם איזון למען הצלחה בהרזיה;
  • גם אם השתוללנו בליל הסדר, למחרת נמתח קו ונחזור לתפריט רגיל אך מוקפד, עשיר בירקות ודל שומן;
  • קחו בתחילת הארוחה חצי מצה לצלחת ושימו לידכם והתרחקו מהצלחת עליה מונחות המצות;
  • פסח הוא שבוע לא קל למרזים, אך חשיבה בנוסח "בחג נחגוג ואחריו נעשה דיאטה" תבטל את המאמץ וההישגים שלנו ותעלה לנו בקילוגרמים;
  • מומלץ להיערך מראש וכבר כשבוע לפני החג לאכול בצורה מבוקרת ולהרבות בפעילות גופנית;
  • הגישו מנות שף מעוצבות בצלחות הגשה ובהם מנה בשרית ותוספת פחמימות ואילו את הירקות "הזולים" בנקודות הגישו בצלחות הגשה במרכז השולחן;
  • חיתכו את הביצה הקשה לארבעה או שישה פלחים;
  • הכינו ברכה אישית לכל אחד מהאורחים והשאירו לו מקום גם לאחל משהו עבור עצמו, אפשר לקחת את הברכה למזכרת ותזכורת;
  • פסח מסמל את האביב ובוא הקיץ, לכן כדאי להשקיע מאמץ בשמירה על המשקל.

מתכוני דגים חגיגיים "זולים בנקודות"
מתוך ספר דגים לאכול בראש שקט
▪  ▪  ▪

פסח הוא אחד החגים המסורתיים והמשפחתיים ביותר שלנו. כל עדה והמסורת שלה, כל עדה ומאכליה. רבים מרגישים, שחג הפסח מהווה אתגר בעבורם, בגלל שפע המאכלים המסורתיים, להם אנו מתגעגעים כל השנה ולא רוצים לוותר עליהם. איך מנגד מאכלים אלה עתירי פחמימות ושומן ומהווים איום ממשי על המשקל שלנו.
הקיץ בפתח עם הבגדים הקצרים והביקיני, שימו אותם לנגד עיניכם ותשאבו מהם את הכוח והמוטיבציה לאכול בפסח בחכמה ובהנאה.
שומרי משקל מצרפת לך ספר מתכוני דגים לאכול בראש שקט בפסח, בחכמה ובהנאה, כמו גם המלצות איך לעבור את שבוע הפסח בלי ייסורי מצפון, לכן, כדאי להשקיע מאמץ בשמירה על המשקל.

קציצות טונה
2 נקודות למנה בגריל. 2.5 נקודות למנה מטוגנת
▪  ▪  ▪

חומרים:
  • 1 קופסה (180 גרם) טונה במים, מסוננת ומפוררת
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי מצות
  • 1 תפוח אדמה מגורר דק
  • 1 בצל מגורר דק
  • 1 גזר מגורר דק
  • כוסברה קצוצה
  • 1 כף שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את הטונה, הביצה, פירורי הלחם, תפוחי האדמה, הבצל והגזר לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות.
צולים בגריל כ-5 דקות מכל צד או מטגנים בכף שמן במחבת טפלון עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.

קרפיון קצת אחרת

חומרים:
  • 6 פרוסות דג קרפיון
  • 2 כפות שמן
  • 1 ראש שום, קלוף ומעוך
  • 1 גמבה קצוצה
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מנקים את הדגים, שוטפים וחותכים לפרוסות, מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום והגמבה. מוסיפים לסיר את הכוסברה ופרוסות הדגים, מוסיפים את המים והתבלינים, מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות.
לקינוח כדאי להכין סלט פירות חגיגי עם פסיפלורה, קיווי, קרמבולה ועוד פירות אקזוטיים ומיוחדים, והנקודות כמו סלט פירות רגיל, נקודה לקערה.

הכותבת היא דיאטנית ראשית בשומרי משקל
תאריך:  10/04/2011   |   עודכן:  10/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמוס גורן
נתיבה מעולם לא נלאתה ממסע ההטפה שלה למען הכ"ף הדגושה, ובאין סוף דיונים עם אנשי לשון (גם כותב טור זה התווכח איתה לפני עם ועדה בסוף שנות השבעים ובתחילת שנות השמונים), השמיעה שוב ושוב את הדוגמאות החביבות עליה
אורן פרסיקו
כוחות הביטחון הפלשתינים בגדה ושלטון חמאס ברצועה מתעמרים בעיתונאים ומגבילים את פעילותם, כך עולה מדוח של הארגון Human Rights Watch, הקורא לארה"ב ולאיחוד-האירופי להתנות את תמיכתם בשינוי המצב
דוד מרחב
זמן לא רב לפני שנרצח, הביע ג'וליאנו מר-חמיס חשש שכדורי מתנקשים ישיגו אותו. האיש שהיה קרוע בזהותו הפך לתופעה תרבותית שחבריו בג'נין לא היו מסוגלים להכיל. סופו הטראגי של ג'וליאנו מר
עידן יוסף
כל קשר בין הריח שמחוץ למסעדת הבוקרים בגולן לטעמו של האוכל מקרי בהחלט. כאשר חוצים את סף דלתה של המסעדה מתוודעים לעולם אחר - הסוסים נשארים בחוץ
יעקב בר-און
למעלה מארבעים שנה בשירות החוץ של מדינת ישראל, מאפשרות ליוסף הדס, שהיה גם הקונסול במצרים, להביט בפיכחון על יחסי ישראל עם אפריקה ועם מדינות ערב. מהפירמידות, דרך השירות בקהיר ועד המהפכה במצרים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il