X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
צלו את הבשר על גחלים שכבר האפירו ולא על אש גלויה היפכו את הבשר פעם בדקה צלו ירקות יחד עם הבשר העדיפו שימוש בגרילר גז על-פני גרילר פחמים איכלו בישיבה ליד שולחן
▪  ▪  ▪
לאכול כמה שיותר ירקות [צילום: יח"צ]

יום העצמאות בפתח ואיתו המנגלים שמהווים חלק בלתי נפרד מההווי הארץ-ישראלי, אבל דקה לפני שאתם מתחילים לנפנף, חשוב שתדעו שצליית בשר על גחלים גורמת להיווצרות חומרים מסרטנים כתוצאה מצליית יתר של הבשר ומספיגת עשן בו.
מחקרים שנעשו בשנים האחרונות, מראים קשר מובהק בין החומרים המשתחררים בזמן הצלייה של הבשר בטמפרטורה גבוהה ולאורך זמן, אפילו בכמויות קטנות, לבין תהליכים סרטניים בגופנו. מעבר לכך, בשר מחומצן אשר נצלה על גחלים גלויות בטמפרטורות גבוהות, גורם באופן ישיר לעלייה ברמות הכולסטרול ועל-ידי כך מחמיר טרשת עורקים ומגביר סיכון למחלות לב וכלי דם. אנשים אשר בדמם נמצאו רמות גבוהות של כולסטרול ושומנים, ו / או סובלים ממחלות לב וכלי דם, לא מומלץ שיצרכו בשר "על האש".
אז אם אתם בכל זאת מחליטים לחגוג את יום העצמאות בפארקים סביב המנגל, להלן 10 עצות מועילות אשר יעזרו לכם לצמצם את הנזק:

10 עצות לצמצום הנזק

  • צלו את הבשר על גחלים שכבר האפירו ולא על אש גלויה אשר מגיעה לטמפרטורה גבוהה וגורמת להיווצרות חומרים מסרטנים בזמן הצלייה בכמויות גדולות יותר משמעותית;
  • אם הבשר נצלה יתר על המידה והפך לשחור, יש להסיר חלקים אלו על-ידי סכין ולא לאכלם;
  • השרו את הבשר במרינאדה המכילה צמחי מרפא העשירים בחומרים נוגדי חמצון (לדוגמא, רוזמרין), אשר עוזרים להפחתת היווצרות התרכובות המסרטנות, כשעה לפני הצלייה. בשר שהושרה טרם צלייתו נמצא כמשחרר פחות תרכובות סרטניות;
  • הפכו את הבשר לעיתים קרובות (פעם בדקה), נפנפו ו / או השתמשו במאוורר קטן בכדי למנוע ספיגת עשן בבשר;
  • שמרו את הבשר במקרר ו / או בצידנית עם קרח טרם השימוש בו;
  • צלו ירקות יחד עם הבשר, מכיוון שאלו תורמים להגנה מפני היווצרות אותם חומרים מסרטנים בזמן הצלייה;
  • צלו ירקות בשלל צבעים אשר מגנים על גופנו מכל אותן תרכובות סרטניות על פחמים שכבר האפירו גם כן. ניתן להשרות את הירקות במרינאדה המכילה שמן זית, רוזמרין ושום מבעוד מועד;
  • העדיפו שימוש בגרילר גז על פני גרילר פחמים;
  • הקפידו על שתיית מים מרובה אחרי הארוחה;
  • הקפידו על אכילת מגוון רחב של ירקות בשלל צבעים אשר מכילים חומרים נוגדי חמצון המגנים על גופנו מפני תרכובות סרטניות. לאחר שהבשר מוכן ודקה לפני שאתם מתיישבים לאכול, מומלץ לאכול על צלחת ולא בפיתה. על-פי תורת צירופי המזון, רצוי לאכול חלבונים (בשר) בשילוב ירקות לעיכול טוב יותר. צירוף פחמימה כדוגמת פיתה עלולה לגרום לגזים, נפיחויות וכאבי בטן בעיקר לאנשים עם בעיות עיכול. כמו-כן, מומלץ לאכול בישיבה ליד שולחן ובנחת. אכילה בעמידה ותוך כדי דיבור מפריעה גם היא לעיכול תקין ועלולה לגרום לנפיחויות וגזים.
אם בכל זאת חפצה נפשכם בפיתה, רצוי לקנות פיתות מקמח מלא אשר מכילות כמות גדולה של סיבים לא מסיסים אשר מגדילים את נפח הצואה ועוזרים בהתרוקנות וסילוק רעלים מהגוף וויטמיני B אשר תומכים בפעילות תקינה של מערכת העצבים. ניתן להשיג פיתות מקמח מלא בחנויות למזון בריא ואף בסופר. רצוי לקרוא את התווית שעל-גבי האריזה ולוודא שהם אינן מכילות קמח חיטה דהיינו, קמח לבן.
ואם בפיתות עסקנינו, הרי החומוס שהינו מאכל לאומי, גם הוא חלק בלתי נפרד מארוחת יום העצמאות. מומלץ להכין בבית חומוס ולא לאכול חומוס מוכן, שהרי ערכו התזונתי רב יותר והוא אף טעים יותר.

להלן מתכון לחומוס ביתי קל להכנה, מזין ובריא:

חומרים:
  • 500 גרם חומוס מושרה ל-2 יממות
  • 500 גרם טחינה משומשום מלא
  • מיץ מ-5-4 לימונים סחוטים טריים
  • מים
  • מלח (בהתאם לצורך)
  • 5-4 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
לבשל את גרגירי החומוס עד שמתרככים עם כפית סודה לשתייה. בכלי נפרד לערבב טחינה עם לימון, שום וקצת מים לקבלת עיסה. במקביל ובכלי נפרד, לטחון את החומוס עם מעט מים. לערבב את החומוס והטחינה יחדיו ולהוסיף קצת שמן זית. לפזר קצת גרגירי חומוס מלמעלה.
אם החלטתם לוותר על בשר, אלטרנטיבה בריאה וטובה הינה אכילת פיתה מקמח מלא מרוחה בחומוס ביתי ושפע של סלטים העשירים בין השאר בנבטי ברוקולי ואלפלפא המכילים כמויות גדולות של חומרים נוגדי-חמצון, אנזימים, ויטמינים ומינרלים.
בתום הארוחה, מומלץ לשתות חליטות מצמחי מרפא אשר יסייעו בעיכול האוכל וימנעו הרגשת כבדות. צמחי מרפא מומלצים הינם: קמומיל ו / או מנטה (נענע חריפה) ו / או שומר ו / או אניס. רצוי להשתמש בצמחים יבשים ו / או טריים ולא בתיונים מוכנים. ניתן לקנות צמחים יבשים בחנויות טבע ולהשתמש ב-3-2 כפיות לכוס מים רותחים. יש להמתין כ-15 דקות, לסנן ולשתות בהנאה.
לסיכום, מעבר לעובדה שבשר מכיל שומן רווי ולעיתים הורמונים, אנטיביוטיקה, צבעי מאכל וחומרים נוספים המוספים למזון, בשר "על האש" מכיל בנוסף גם תרכובות סרטניות אשר פוגעות ב-דנ"א של גופנו ולכן אם החלטתם לעשות מנגל כמו רוב עם ישראל ביום חג זה, היצמדו לעצות המועילות בכדי לצמצם ככל הניתן את הנזק מאכילת בשר "על האש" והרבו באכילת ירקות בשלל צבעים.

הכותבת היא נטורופתית והרבליסטית קלינית, מרצה לצמחי מרפא מערביים במכללת רידמן
תאריך:  09/05/2011   |   עודכן:  11/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עצות לצמצום הנזק הנוצר מצליית בשר על האש
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
יופי של מידע
על עלים  |  9/05/11 11:53
2
גם מנגל חשמלי עדיף?
סתם_1  |  10/05/11 07:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורן פרסיקו
בית המשפט העדיף את גרסת חיילי צה"ל ודחה את תביעתה של משפחת צלם העיתונות הפלשתיני עימאד אבו-זהרה, שנהרג בג'נין, לפיצויים ממדינת ישראל    השופטת טולקובסקי: לא ברור איזה ערך חדשותי יש בצילום מעבר טנקים ברחובה של ג'נין
שושנה ויג
בבוקר, כשפתחתי את העיתון היומי גיליון 'ידיעות אחרונות', ערב יום הזיכרון תשע"א, חיפשתי את אחי טוביה פיינגולד בין החיילים שכתבו אליהם מכתב. חיפשתי ולא מצאתי. התחלתי לחשוב מדוע לא ביקשו ממני כמו שביקשו מכל קרובי המשפחה לכתוב אל אחיהם, אל דודיהם, אל קרובי המשפחה שלהם שנספו, ומצאתי שאני לא סלבריטי, ואחי אינו מקורב לאף סלבריטי
אבי כפירי
22 שמות על קיר, מורה סקרן אחד וכמה תלמידים נלהבים חברו לפרויקט חינוכי ייחודי. מה שנראה בתחילה כמשימה לימודית בלבד, הפך למבצע בלשי של ממש בעקבות נופלי תש"ח
חגי סגל, פאריס
נתניהו השתכנע שבדרך הטבע אי-אפשר למנוע מעצרת האו"ם להכיר חד-צדדית במדינה פלשתינית. ביקורו באירופה נועד לרכך את המכה
שושנה ויג
איבדתי את אחי, טוביה פיינגולד ז"ל, בהיותו בן 19. הוא נהרג בתאונת אימונים בתרגיל בבלוזה ב-5.8.1974 בעת התהפכות נגמ"ש. אני הייתי בת 17 בנופלו. כתבתי בקדחתנות בשנים הראשונות לנפילה. כאן אני מפרסמת לראשונה קטע שכתבתי בהיותי בת 17, בספר היזכור "יד לנופלים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il