X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
התשובה היא הנקניק ו/או הנקניקיות. הגרמנים אשר גילו את המוצר מאוחר יחסית, רק בסוף המאה ה-15 נתנו לו את השם פרנקפורטר על-שם עירם פרנקפורט, ואילו האוסטרים אשר התקנאו בהם קראו לו וינר על-שם בירתם וינה, ואילו תושבי מוסקבה קראו לו בשם מוסקובסקיה
▪  ▪  ▪
צריכת הבשר בישראל היא מהנמוכות במדד במדינות המפותחות [צילום: טירת צבי]

לרגע בא לנו לומר ערי בירה, אך האחרונה אינה עיר בירה, נכון שכולן ערים באירופה, אך לשם כך לא נלאה את עצמנו בכתיבת מאמר זה ומנגד מה הקשר של כולן למדף? רמז... הקשר הוא המדף בסופר, קרי מזון ודווקא המזון הקשור לעונה זו של השנה.
חודש העצמאות מאופיין באכילת בשר מוגברת. הישראלים אוהבים לנפנף ולטחון בשר מצריכה ממוצעת של 9,000 טונות בחודש לרמה של כ-15,000 טונות ולמרות מה שאנו חושבים, צריכת הבשר בישראל היא מהנמוכות במדד במדינות המפותחות. בארגנטינה עומדת הצריכה השנתית הממוצעת לנפש על 54 ק"ג ואילו אצלנו היא מגיע לכ-15 ק"ג בלבד.
נחזור לנושא המאמר, מה הקשר בין יום העצמאות לנאמר בשאלה?
התשובה היא הנקניק ואו הנקניקיות. מוצר זה הוא מוצר מעובד אשר ההבדל בניהם הוא שנקניק ניתן לשומרו לזמן ממושך גם בתנאים שאינם קירור ואפשר לאוכלו ללא בישול, בעוד שאת הנקניקייה יש צורך לבשל ולשמור בקירור.
מוצרים אלו מקורם בבשר שבדרך כלל מראהו אינו נעים, כמו אברים פנימיים, שומן ודם, אשר מעובדים ובתוספת תבלינים מתקבל המוצר הסופי. הנקניקים הראשונים יוצרו כבר על-ידי השומרים לפני כ-4500 עד 5000 שנה ובמהלך השנים כול עם נתן למוצר את שמו ואת דגשיו הייחודיים.
הגרמנים אשר גילו את המוצר מאוחר יחסית, רק בסוף המאה ה-15 נתנו לו את השם פרנקפורטר על שם עירם פרנקפורט ואילו האוסטרים אשר התקנאו בהם קראו לו וינר על שם בירתם ווינה ואילו תושבי מוסקבה קראו לו בשם מוסקובסקיה.
להלן מספר סוגי של בשרים מעובדים במספר מדינות:
  • טוניסיה - מרגז - תערובת חריפה של בשר בקר וכבש
  • טורקיה - פסטורמה - תערובת של פילה בקר או סינטה, אשר נמצאת תחת לחץ, כבישה, עד להפרשת כל המיצים.
  • ארגנטינה - צ'וריסו - עשויה מבשר שומני קצוץ גס בתוספת פלפל אדום יבש.
  • איטליה - פרושוטו- בשר מעושן ומיובש מקוטלי חזיר.מורטדלה - נקניק נוסף מאיטליה, בשר מעובד בתוספת שומן ותבלינים.
  • רומניה - סיביו - נקניק העשוי מבשר חזיר או סוס או עירוב של שניהם. פסטרמה - נתח כבוש, מעושן ומבושל.
  • פולין - קבנוס - מקור השם במילה האוקראינית קאבאן- חזיר בר.
  • הונגריה - צובאי - נקניק שמן בעל מרקם יבש וריח עז.
  • רוסיה - מוסקובסקיה - בשר בקר וחזיר רזה בתוספת שומן, נאכל בדרך כלל חי ולא מבושל.
המוצרים נמכרים היום ברשתות השיווק גם שהם ארוזים וגם במעדנייה ונמכרים מאחורי דלפק ונארזים על-פי דרישות הלקוחות. מוצרים אלו הם דוגמה לקצבות מעולה ולשיטות עיבוד אשר הומצאו במהלך השנים על-ידי בני האדם מתוך רצון לשרוד ונצל כל מזון אפשרי לשם קיומו בטבע.
שיטות העיבוד השתכללו עם השנים ובמיוחד אצל העמים, אשר נהגו לצאת למסעות ארוכים של כיבוש מעבר לעירם או מדינתם, דבר שחייב אותם להצטייד "במזון משומר" וזמין, אשר יוכל לספק את רעבונם לאורך זמן. פיתוח שיטות העיבוד, הייבוש, ההמלחה, העישון ואף הבישול נוצקו לאורך השנים, כאשר כל עם ואו אזור הטביע במוצר את חותמו ואת תבליניו וטעמיו המיוחדים.

תאריך:  11/05/2011   |   עודכן:  11/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מה משותף בין וינה, לבין מוסקבה ופרנקפורט?
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - גם מהמותן - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - איך נער נהרג, פרשנות מקוממת לחוק, שוטים שימושיים באקדמיה הישראלית, סודו של המסוק הנעלם, עוד רחוב על-שם פאוול פרנקל ומה לעשות ביום העצמאות כהלכה
ד"ר ערן לביא
כלב אשר הוכש על-ידי נחש, ישמיע לרוב יללת כאב ויהיה חסר מנוחה    יש למנוע מחיית המחמד תזוזה ככל האפשר, להסיר את הקולר ולהגיע בדחיפות לווטרינר
איתמר לוין
לשופטת השלום ברחובות, איריס לושי-עבודי, אין סבלנות לנתבעת שמייצגת את עצמה והמסכנה חוטפת על הראש    בתיק השני שבפניה, צריכה לושי-עבודי להתמודד עם עורך דין חמדן שמנסה להוציא מלקוחתו עשרות אלפי שקלים ללא הצדקה
רפי מן
חיסול בן-לאדן דווח לראשונה בטוויטר, אולם מחקר מקיף של מיליוני סטטוסים הראה כי התקשורת הממוסדת עסקה באספקת מידע, בעוד שהרשתות החברתיות פיתחו נראטיבים. הנפוצים ביותר: בדיחות ותיאוריות קונספירציה
דביר שרייבר
"יש לכם אורח!" צווחה הנערה בקול ניחר, "אני מקווה שלפחות אליו תתנהגו יפה!" היא ניגבה את עיניה האדומות, מחטה את אפה, טרקה את הדלת ושעטה במורד המדרגות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il