X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
חג שבועות הוא הזדמנות טובה ומקובלת לחזור ולרענן את הידוע על אודות מוצרי חלב אם ישנה רגישות למוצרי חלב, כדאי לאכול מוצרי חלב שבאופן יחסי דלים בלקטוז מומלץ לקנות גבינה ללא תוספת ובבית להוסיף וכך לחסוך בכמות החומרים המשמרים
▪  ▪  ▪
זה בסדר לאכול מדי פעם מוצרי חלב
[צילום: יח"צ]

הידוע אודות מוצרי החלב הוא די מבלבל, לפחות עבור האדם מן היישוב. בשנים האחרונות מתקבלים מסרים סותרים ומגוונים אודות החלב ומוצריו. תעשיית החלב משווקת במרץ את החלב על מוצריו בהיותו עשיר בסידן, מזכיר לנו את "הבית", מחבר אותנו לטבע ואם ניתן גם יהפוך אותנו מעבר לבריאים יותר גם ליפים ומאושרים יותר.
מנגד, ישנם המטיפים שלא לצרוך את החלב ומוצריו בהיותם גורמים לליחה, קשים לעיכול, מעודדים נפיחות, כאבי בטן, מעודדים תחלואה וקשורים בסיכון גבוה לסרטן.
ואז אנו מצויים בדילמה, לאכול או לא לאכול? מה עושים עם מוצרי חלב, ומה הסיפור עם הסידן? ומה עושים בחג שבועות בפרט?
ברוח חיובית, למה כן לצרוך מוצרי חלב בשבועות?
כי זאת המסורת וזה בסדר לאכול מדי פעם מוצרי חלב. וזה חג. ויש לכן מתכון מעולה לעוגת גבינה. וכבר קניתם חצי סופר בשביל להכין פשטידה. כל מה שאתם צריכים לדעת זה איך להתחמק ממוקשים.

איך לבחור מוצרי חלב?

הגעתם לסופר למדפים הענקיים של מוצרי החלב ואתם ממהרים ובוחרים את המוצרים הרגילים שאותם אתם רגילים לאכול. אז עצרו רגע, סובבו את גביע הגבינה והסתכלו על רשימת המרכיבים. הרצוי הוא לצרוך מוצרי חלב שאינם מכילים חומרים משמרים, מייצבים ושאר מרעין.
רוב מוצרי החלב ברשתות השיווק הגדולות, מכילים חומרים משמרים על-מנת להאריך את חיי המדף שלהם וזה כולל גבינות חצי קשות כמו בולגרית, צפתית, גבינות קשות ועוד. הכוכבות המכילות את כמויות החומרים המשמרים והמייצבים הגדולה ביותר הן גבינות באחוזי שומן נמוכים שמדמות גבינות שמנת וגבינות צהובות באחוזי שומן נמוכים.
המגמה העיקרית היא להמעיט באחוזי השומן במוצרי החלב. היות שמדובר בשומן שהוא ברובו רווי ולא מומלץ לצריכה. אך גבינה צהובה דלת שומן אינה מומלצת. על-מנת שהגבינה תקבל מרקם של גבינה צהובה ללא אחוזי שומן, הוסיפו הרבה מאוד חומרים משמרים ומייצבים וכך שכרנו יצא בהפסדנו. אם מתחשק גבינה צהובה, עדיף לצריך כמות קטנה, מדי פעם של גבינה צהובה רגילה ולא של מופחתת השומן. אגב בחנויות מסוימות ניתן למצוא גבינות צהובות / קשות של מחלבות קטנות שאינן מכילות חומרים משמרים בכלל. אם ישנה התלבטות, פשוט להפוך את הגבינה ולהסתכל ברשימת הרכיבים.
הגבינות היחידות בסופר שאינן מכילות חומרים משמרים הם גבינות קוטג' ריקוטה וגבינות לבנות רגילות. אם יש גבינה לבנה שהוסיפו לה זיתים, שמיר או כל תוספת אחרת, היא תכיל מעכשיו גם חומרים משמרים. לכן, מומלץ יותר לקנות גבינה ללא תוספת ובבית להוסיף וכך לחסוך בכמות החומרים המשמרים.
גבינה מומלצת במיוחד היא גבינת ריקוטה שניתן להשיגה ברוב הסופרים השכונתיים גם מחלב עיזים. היא לא מכילה מוצרי חלב ועשירה במיוחד, באופן משמעותי בסידן.

איך למנוע כאבי בטן?

אם ישנה רגישות למוצרי חלב שמתבטאת בכאבי בטן, גזים ובכלל תחושת אי-נוחות בבטן, כדאי לאכול מוצרי חלב שבאופן יחסי דלים בלקטוז. לקטוז הוא סוכר החלב והוא מפורק בגוף על-ידי אנזים שנקרא לקטאז. רמת הלקטאז בגוף נמצאת בשיאה בשנות החיים הראשונות ומתחילה לרדת בסביבות גיל חמש. עוצמת הירידה משתנה מאדם לאדם ותלויה בגורמים גנטיים ובגיל. אצל יוצאי אסיה ואפריקה, יש לרוב ירידה גדולה יותר לעומת יוצאי אירופה ואנגלוסכסים בפרט. ולכן, לרוב חברי הקבוצה הראשונה, בוודאי אלה בגיל מבוגר יותר, יחוו יותר אי-נוחות באכילת מוצרי חלב.
פתרון אפשרי הוא אכילת מוצרי חלב שדלים יחסית בלקטוז. מוצרי חלב אלה הם בגדול מוצרי החלב הקשים יותר (גבינות צהובות, קשות), גבינת קוטג' ויוגורט. במקביל, רצוי ולהימנע מחלב ניגר, משקאות חלב וגלידה המכילים את הכמות הגדולה ביותר של לקטוז. אם עדיין ישנה אי-נוחות, רצוי לנסות מוצרי חלב מעיזים אשר קלים יותר לעיכול (מבנה החלבון של חלה עזים שונה לעומת בקר).
מוצרי החלב הקלים ביותר לעיכול הם מוצרי החלב אשר עברו תסיסה חיידקית אשר מתחילה בפירוק הלקטוז. מוצרי חלב כאלו הם סוגי היוגורטים השונים והגבינות המייצרים מהם, הלבנה. ושוב חשוב לזכור, כי יוגורט עיזים ולבנה עיזים הם קלים יותר לעיכול.

מה הסיפור עם הסידן?

שנים מפמפמים לנו כי מוצרי חלב עשירים בסידן וכי רצוי לצרוך שלוש מוצרי חלב ביום על-מנת לקבל את כמות הסידן הדרושה. ועדיין לאחר שנים של צריכת מוצרי חלב, מדינות המערב מובילות בשיעורי אוסטיאופרוזיס לעומת מדינות אסיה בהם לא צורכים מוצרי חלב ובהתאם מציגות שיעורי נמוכים של אוסטיאופרוזיס.
ישנם מקורות רבים לסידן שאינם מוצרי חלב. מזונות כמו טחינה (עדיף מלאה טרום נבוטה - מעולה), תאנים, שזיפים, ברוקולי, כרוב, חרובים, שקדים ואגוזים, סרדינים, קטניות (חומוס, שעועית לבנה), אצות ועוד.
ברוח חג השבועות, אם רוצים לצרוך מוצרי חלב כמקור לסידן, רצוי לעשות זאת דרך מוצרי חלב מותססים כגון יוגורט או לבנה (ושוב עדיף מעיזים) או גבינת ריקוטה שמובילה בין כל הגבינות מבחינת אחוזי הסידן.
שיהיה חג שמח!

הכותבת היא נטורופתית ומרצה במכללת רידמן לרפואה משלימה
תאריך:  02/06/2011   |   עודכן:  02/06/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מוצרי חלב - כן, לא... או אולי?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חלב ומוצריו=התעללות
יוסי פלס  |  3/06/11 22:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יובל לובנשטיין
לא פשוט לקדם מוצר ולהשיקו מבלי להיכנס למכלול אינסופי של הוצאות. קיימת דרך אשר מתאימה לחלק מהמוצרים בלבד, דרך אשר דורשת מחשבה ויצירתיות, דרך אשר סיכוייה להצלחה לא מבוטלים. מדובר על אריזת התנסות לצרכן, אריזה מוקטנת של המוצר המקורי. נהוג לעשות זאת במוצרים אשר קיים צורך לשנות הרגלי צריכה או להסיט את ההרגל הקבוע
יהודה יפרח
למרות ההוכחות הברורות לרכישת הקרקעות כדין, נגזר בבג"ץ גורלה של עמונה להריסה במופע מהוקצע וצפוי מראש. מיכאל ספרד מ'יש דין' ונציגי פרקליטות המדינה, יצרו מצג שוא שמתאר את אנשי עמונה כגזלנים שפלשו לקרקע פלשתינית פרטית, תוך התעלמות בוטה מהחלטות מדיניות ומראיות שלא התאימו להם. והדרג המדיני? כרגיל, הוא מעדיף לשבת על הגדר ולתת למשפטנים לנהל את המדיניות. שעון החול של חמישים המשפחות בישוב שהוקם לפני 15 שנה אוזל. ככה נולד נרטיב
ערן אינדיג
הטיפול הקונבנציונלי הוא בכדורים, משחות וקרמים נגד פטריות    ישנן עשרות תרופות הומיאופתיות שיכולות להתאים לבעיית הקנדידה. את התרופה הנכונה יש לבחור על סמך מכלול הסימפטומים, פיזיים ונפשיים ועל-סמך אישיותו של המטופל
יובל לובנשטיין
אטרקטיביות מקרר הבצקים הקפואים, שהיה פעם מוקד עלייה לרגל למרבית הצרכנים אשר נענו בשמחה למבצעי 1+1, הולכת ופוחתת. כתבות על ההשפעות הבריאותיות של שומן הטרנס החלו לחלחל ונראה שהציבור מדיר את רגליו יותר ויותר ממקררים אלו, ונראה שהיצרנים, אשר פרנסתם קטנה, מחפשים תחליפי בצק "בריאים" יותר
אלי זוהר-ניב
חשוב שילדיכם יכירו אתכם כפי שאתם, בני אדם שלמים ובהחלט לא מושלמים    כשאתם טועים, תרשו לעצמכם לבקש סליחה מהילדים שלכם ומעצמכם    הצרכים שלכם חשובים והם חשובים לא פחות מאלו של הילדים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il