X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ועידת המפד"ל שהתכנסה בנחלים העמיקה את השסע שבין חברי סיעת הבית היהודי. השר הרשקוביץ: "אני לא מכיר מישהו בעבר שממש הצלחתי לריב איתו, ורבים לא מכירים מישהו שאורלב לא הצליח לריב איתו". מי נגד מי ולמה
▪  ▪  ▪
אורלב והרשקוביץ. יריבות מרה [פלאש 90]
כשאני נכנסת לאולם אני תמיד מרגישה צעירה. לא שיש חס וחלילה בעיה בכך שגם מבוגרים נוטלים חלק בזירה הציבורית - כולנו נהיה שם בסוף - אבל חייבים לגוון

במישור הפוליטי מתנהלת הציונות הדתית כמו אותו יהודי שנקלע לאי בודד והקים שם שני בתי כנסת. את האחד הוא פוקד, בשני לא תדרוך רגלו לעולם.
ביום שלישי שעבר ביקרתי באחד משני בתי הכנסת: בכינוס ועידת המפד"ל בישיבת נחלים. את הכינוס ערך זבולון אורלב, ואילו שני חבריו לסיעה הודיעו שכף רגלם לא תדרוך במרכז המפד"ל הישן. על-פי סקרי דעת קהל המתפרסמים לאחרונה, לבית היהודי או למפד"ל סיכוי סביר למצוא עצמה באי בודד, כלומר מתחת לאחוז החסימה.
ולמרות זאת, כשהגעתי לנחלים לא נותרו מקומות חנייה באף אחת מהסמטאות הסמוכות לישיבה. שני אוטובוסים הביאו את חברי המרכז, האחד מדימונה והשני מקריית-שמונה, אבל השאר הגיעו ברכבים פרטיים. ריבוי חברי המרכז בכינוס לא הפריע לי להרגיש את אותה התרוממות רוח קבועה שמלווה אותי בביקורים בכינוסים של מרכז המפד"ל - עיקרון היחסיות מביאה לכך שכשאני נכנסת לאולם אני תמיד מרגישה צעירה. לא שיש חס וחלילה בעיה בכך שגם מבוגרים נוטלים חלק בזירה הציבורית - כולנו נהיה שם בסוף - אבל חייבים לגוון.
בסיעת הבית היהודי לא מסכימים היום על שום דבר. הרשקוביץ, אורבך והפעילים בסביבתם אומרים שהיו בכינוס 200-300 חברי מרכז. אורלב והפעילים שארגנו את הכינוס מדברים על 630. אני ספרתי כ-470. בכל מקרה, נרשמה נוכחות מרשימה. רבנים, מזכ"ל בני עקיבא, יו"ר ארגון 'אמונה', יו"ר הסתדרות המורים הדתיים ונציגים מוניציפליים, מתוכם 16 סגני ראשי ערים. אלה דווקא היו צעירים - רובם בין 35 ל-50. חלק מהנואמים הביעו תקווה לראות בכינוס הבא את יו"ר הבית היהודי, הרב פרופ' הרשקוביץ, ואת יו"ר הסיעה אורי אורבך; וחלק קבלו על פיזור הכוחות בציונות הדתית כשהם שואלים מעל הבמה מה מחפשים ציפי חוטובלי ואפי איתם בליכוד ומה מחפש עתניאל שנלר בקדימה.
אשר לשנלר, הוא שואל את עצמו שאלה דומה. וחובשי הכיפות הסרוגות בליכוד? הם מעדיפים שלא להכניס ראש בריא למיטה יהודית אבל חולה. שכן לציונות הדתית הישגים רבים, וכפי שניתן היה לראות בכינוס - גם מוסדות מכובדים, אך יש לה מסגרת פוליטית חורקת, וגם לא יחידה.
בימים אלה המסגרת לא סתם חורקת, היא בוערת. שעה קלה לפני תחילת הוועידה פרסם יו"ר הבית היהודי מכתב גלוי שבו הוא מאשים את זבולון אורלב בכך שדרדר את המפד"ל ואת מוסדותיה, וקובל על כך שעם כניסתו לתפקיד יו"ר התנועה הוא הצטרף לרשימת קודמיו - אבנר שאקי ז"ל, הרב יצחק לוי ואפי איתם - שאורלב לדבריו "לא נתן להם יום אחד של חסד". אורלב השיב בשיחה עם 'מקור ראשון' שהדברים לא ראויים לתגובה ושהמכתב מעיד על כותבו ולא על מי שמוזכר בו.
מדוע הצית כינוס הוועידה את האש ומה הוחלט בה? מדובר בוויכוח מתמשך. אורלב גורס שפירוק מוסדות המפד"ל הותנה בהקמת מפלגה משותפת לציונות הדתית, יוזמה שנכשלה כזכור בגלל הפילוג שיזם האיחוד הלאומי ערב הבחירות. לעומת זאת, הרשקוביץ ואורבך, שנכנסו לכנסת לא דרך מוסדות המפד"ל אלא דרך המועצה הציבורית, גורסים שפג תוקפם של המוסדות הישנים. המפלגה שרשומה ברשם המפלגות היא המפד"ל, ועל כן בוויכוח שפרץ לאחרונה סביב פתיחת חשבון חדש לצורך חלוקת כספי מימון המפלגות המגיעים לסיעה, פסק היועץ המשפטי של הכנסת לטובתו של אורלב כשהוא קובע שהמפלגה גוברת על הסיעה.
שנתיים נמשך הוויכוח. אורלב אומר: חייבים להפעיל מוסדות דמוקרטיים. הסיעה לא מוסמכת להחליט בעצמה. הרשקוביץ ואורבך אומרים: כן, אבל אלה חייבים להיות מוסדות חדשים. וחוזר חלילה.
הוועידה החליטה לערוך מפקד ולבחור מוסדות חדשים. יו"ר המפלגה ייבחר בפריימריז. תישקל בחירה בפריימריז גם של המועמדים לכנסת. הוועידה קוראת לאיחוד עם תקומה ומולדת - כלומר, האיחוד הלאומי ללא מיכאל בן-ארי.

הוותיקים יכריעו
[צילום: פלאש 90]

יש נתון מעניין וחשוב שמזכ"ל העבודה לא מזכיר בינתיים אף שהוא נפוץ בקרב הנוגעים בדבר: בין 20 ל-25 אחוזים מהטפסים ככל הנראה ייפסלו. הנפגע העיקרי, מעריכים במפלגה, הוא עמיר פרץ

החלקים, כמו תמיד, גדולים מהכלל. על-פי הדיווחים של המתמודדים, מטה פרץ פקד יותר מ-20 אלף איש, כך שפרץ נחשב למוביל. מטה יחימוביץ' מדווח על יותר מ-17 אלף מתפקדים (ואף נוקב במספר מדויק – 17,413). מטה הרצוג מדווח על 16,500 ואילו מצנע הצליח לגייס 8,000 בלבד. הסך הכולל חוצה את קו ה-50 אלף ואף עובר את ה-60, וזאת בלי שלוקחים בחשבון את המתפקדים של בן-אליעזר ושל עופר עיני ומתפקדים עצמאיים.
מזכ"ל העבודה חיליק בר אומר שרק בעוד כעשרה ימים [פורסם ב-17.6] יושלם רישום הטפסים. בתור מי שנושא בתפקיד מפלגתי על בר להיות נייטרלי, כך שגם אז יימנע מלמסור הערכות לגבי כוחם היחסי של המתמודדים. אבל ברגע שהנתונים יתפרסמו ניתן יהיה לאמת את הדיווחים של המטות, גם אם בקירוב. סביר להניח, למשל, שמתפקדים מאופקים יצביעו לפרץ, בעוד אלה מרמת-גן נוטים יותר לתמוך בהרצוג.
לפני הפרישה של ברק, מבהיר בר, נשארו כ-30 אלף מתפקדים. עד יום רביעי, נספרו במחשב החדש כ-53 אלף טפסים. בסך הכול מדובר בכ-84 אלף מתפקדים. ייתכן שחלק מהטפסים ייפסלו. בכל מקרה, המספר ככל הנראה לא יפחת מ-80 אלף. בר מציין שזהו הישג משמעותי ביותר. "כבוד גדול למפלגה. המפקד הפתיע את כולם בגודלו ובאיכותו. המפקד מעיד כי הציבור רוצה לראות את מפלגת העבודה חיה ונושמת".
כיצד מתחלקים אותם 53 אלף קולות? 7,200 מתוך המתפקדים החדשים התפקדו דרך האינטרנט. הנתונים על תושבי כפרים ערביים ודרוזיים טרם התקבלו. אשר לקיבוצים, בר אומר שמספר המתפקדים מהמחוז הקיבוצי נע בין 8,000 ל-10,000, כשהמספר כולל את המתפקדים הוותיקים. כלומר, הקיבוצניקים מהווים היום רק 10 אחוזים מהמתפקדים. אגב, קרוב ל-90 אחוז מהמתפקדים דרך האינטרנט הם מתפקדים של יחימוביץ'. הדבר לא מפתיע בהתחשב בעובדה שכשליש מתומכיה של יחימוביץ' הם מתחת לגיל 35. גם במטה של הרצוג מדווחים על משקל גבוה יחסית של מתפקדים צעירים. בסביבתם של הרצוג ופרץ טוענים שיחימוביץ' מפריזה בדיווחים וכי לא חצתה את הסף של 10,000. מאידך-גיסא, מטה יחימוביץ' מציג פירוט של קבוצות המתפקדים, שכולל מתפקדים דרך האינטרנט, קיבוצניקים (720), יותר מ-2000 איש שהתפקדו בדוכני רחוב ועוד.
ויש נתון מעניין נוסף שמזכ"ל העבודה לא מזכיר בינתיים אף שהוא נפוץ בקרב הנוגעים בדבר: בין 20 ל-25 אחוזים מהטפסים ייפסלו ככל הנראה. הנפגע העיקרי, מעריכים במפלגה, הוא עמיר פרץ.
אבל יהיו יחסי הכוחות בין המתמודדים אשר יהיו, 30 אלף הוותיקים, שחיליק בר מגדיר אותם כ"דיסק הקשיח של המפלגה", הם שיטו בסופו של דבר את כף המאזניים. רובם לא מזוהים, והם יושפעו מהדיווחים בתקשורת ומסקרי דעת הקהל.
מי שמצטייר בינתיים כמפסיד כמעט בטוח הוא עמרם מצנע, ולא רק משום שלא הצליח לפקוד כמות משמעותית של תומכים. האפקט של חזרתו לפוליטיקה כבר נמחק והוא יתקשה להפגין נוכחות תקשורתית מול שלושה חברי כנסת פעילים.
שלושה צפויים להגיע לסיבוב הראשון כמתמודדים בעלי סיכויים. שאלת מיליון הדולר היא מי השניים שיעלו לסיבוב השני. האם נצפה בהתמודדות פרץ-יחימוביץ'? יחימוביץ'-הרצוג? הרצוג-פרץ?
ניחוש שקוראי הטור יכולים לגזור ולשמור עד ספטמבר: בסיבוב השני יתמודד עמיר פרץ מול שלי יחימוביץ'. העבודה נתפשת היום יותר כמפלגת נישה ולשניים נוכחות בולטת יותר בכל מה שנוגע בסוגיות חברתיות-כלכליות. השאלה היא כמובן מי אלה שיטרקו את הדלת אחרי הפריימריז ומי ימררו את חייו של היו"ר שייבחר. העבודה לא שמרה על ראשות מחנה השמאל, אבל לא ויתרה על מסורת פוליטית של שנים - להתנכל למנהיג הנבחר.

סוגיית 70 האלף

מה הבעיה של הרשקוביץ ואורבך עם עריכת מפקד ופריימריז? ההחלטה יפה, אך קוץ בה: הוועידה קבעה שתינתן עדיפות ל-70 אלף מתפקדים ותיקים של המפד"ל. ההחלטה לא מקובלת על הרשקוביץ. המִפקד, הוא אומר, היה מפקד ארגזים, שאם לא כן היו למפלגה יותר מנדטים. לליכוד 27 מנדטים וכ-130 אלף מתפקדים. על-פי היחס הזה, לבית היהודי צריכים להיות כ-14 אלף מתפקדים. לך תתווכח עם פרופסור למתמטיקה.
מחד-גיסא, המפלגה גוברת על הסיעה. מאידך-גיסא, ללא נציגות בכנסת אין משמעות למפלגה. מחד-גיסא, ניתן להבין את חוסר רצונם של הח"כים החדשים לשחק במגרש הישן. מאידך-גיסא, המפלגה החדשה שהייתה אמורה לקום לא קמה, והבית היהודי הוא ביתה של המפד"ל. הם נכנסו לבית הקיים. אפשר לפתוח דלתות וחלונות – והדבר אף מחויב המציאות - אבל אל להם לשבור את הקירות.
סגני ראשי ערים מציגים בימים אלה נוסחת פשרה. על-פי הנוסחה יתמנה מרכז זמני חדש שיכלול 350 איש. 100 נציגים מוניציפליים, 100 נציגים מארגוני הציונות הדתית, 100 פעילים ונציגי שטח, ובעלי תפקידים. יינתן ייצוג לצעירים ולנשים. המרכז יערוך מפקד, והמתפקדים יבחרו מוסדות חדשים קבועים. המסמך שהכינו סגני ראשי הערים קובע גם כי "תינתן עדיפות ל-70 אלף המתפקדים הוותיקים". את ההצעה הציג בוועידה סגן ראש עיריית באר-שבע אבי וורצמן, שהיה בזמנו אחד המועמדים לראשות הבית היהודי.
ההצעה דומה לזו שהעלה כמעט לפני שנה אורי אורבך. אורבך תומך בהצעה ברובה. המחלוקת היא סביב שתי נקודות: איך בדיוק יתמנה המרכז הזמני, והאם תינתן עדיפות ל-70 אלף המתפקדים.
אורלב אומר שהוא מוכן לתמוך בהצעת הפשרה, ושימתין חודש - אם לא תתקבל ההצעה ולא יוקם מרכז זמני, תפתח הוועידה במפקד. הרשקוביץ חולק על הענקת העדיפות ל-70 האלף. אגב, מי שמבקש להעניק עדיפות למתפקדים הוותיקים הם נציגיה המוניציפליים של המפד"ל, שכן חלק ניכר מהמתפקדים הם בסיס התמיכה שלהם בזירה המקומית.
מהי הענקת עדיפות? הבעיה היא שבמפד"ל לא משלמים דמי חבר מדי שנה כפי שנהוג בליכוד למשל. התשלום הוא סמלי וחד פעמי עם ההתפקדות. אך הגיוני הוא לבקש מהחברים הוותיקים לאשרר את חברותם מחדש. אורבך מציע הצעת פשרה: לתת למתפקדים הוותיקים תחושה טובה. החדשים, למשל, ישלמו 40 שקלים כדמי רישום, והוותיקים רק 20 שקלים.
השאלה היא - גם אם יושג ההסכם לבסוף - האם יש סיכוי לשלום בית בבית היהודי. האם ידורו בכפיפה אחת השר ומספר שתיים? הרשקוביץ מעיר: "אני לא מכיר מישהו בעבר שממש הצלחתי לריב איתו, ורבים לא מכירים מישהו שזבולון לא הצליח לריב איתו. מי שסובל מהמצב זה לא רק הציונות הדתית, זה הימין וארץ ישראל". נו, טוב. יו"ר הבית היהודי חדש בפוליטיקה. מחוץ לפוליטיקה רבים פחות.
אורלב מצדו אומר שישתף פעולה עם כל מי שצריך כדי לקדם את האג'נדה של הציונות הדתית. אורבך אומר שהכנסת ראתה כבר כל מיני שילובים וקואליציות.
אולי לבסוף ישכון בסיעה שלום קר. אז נעבור לקראת הבחירות לשלב הבא, שלב המגעים עם האיחוד הלאומי שמבטיח להתגלות כטעון ומסורבל לא פחות.

ראש בראש: פרץ מול יחימוביץ'
בעוד כשלושה חודשים ייוודע מי יעמוד בראש מפלגת עבודה שעושה קולות של שיקום. הניחוש שלי: לקו הגמר יגיעו שני החברתיים, והרצוג ומצנע יוותרו מאחור
▪  ▪  ▪

ובכל זאת, מי מהציונות הדתית שרוצה לראות אם לא את חצי הכוס המלאה אז לפחות את תחתית הכוס שעדיין יש בה מים, מוזמן להתעודד מהקאמבק של מפלגת העבודה. מתברר שמפלגות שהן מותג, מפלגות שהשתרשו היטב בתרבות הפוליטית הישראלית, לא מתרסקות לחלוטין אלא נוחתות על ארבע רגליים, כמו חתול, גם אם הן חבוטות, שרוטות ומדממות.
לאחרונה נחתם המפקד שערכה מפלגת העבודה לאחר הפילוג שיזם אהוד ברק. ל-30 אלף מתפקדים שהחזיקו מעמד במפלגה התווספו יותר מ-50 אלף. לא שהעבודה הצליחה להחזיר עטרה ליושנה. בטווח הנראה לעין היא לא תחזור להיות מפלגת השלטון או אלטרנטיבה שלטונית. היא ניצלה מהתרסקות, אך המפלגה שהייתה אריה, מלך הג'ונגל, חוזרת לחיים בגלגול של חתול. עם זאת, לפני חודשים מספר היא לא הייתה אלא גור דחליל, והיום היא חתול שבמידה שיתנהל נכון יהפוך לפנתר. כלומר, אם יתמזל מזלה של ציפי לבני והיא תרכיב את הממשלה הבאה, מעמדו של יו"ר העבודה יהיה שווה לזה של ליברמן או של אלי ישי, תלוי בתוצאות הבחירות.
ההכרעה מי ישמש יו"ר העבודה תיפול בתוך שלושה חודשים, עד סוף ספטמבר. ב-12 בספטמבר ייערך הסיבוב הראשון לבחירת יו"ר המפלגה. אם אף אחד מהמתמודדים לא יעבור את הסף של 40 אחוזים מהקולות, ייערך ב-21 בחודש סיבוב שני.
השאלה המרכזית במפלגת העבודה נכון להיום היא לא מי יזכה בכתר, אלא מי יהיו השניים שינהלו את הדו-קרב. סביר להניח שההכרעה תיפול רק בסיבוב השני. מי הם אם כן השניים שיגיעו לקו הגמר וינהלו קרב שמבטיח להיות צמוד?

פורסם במקור: יומן, מקור ראשון
תאריך:  22/06/2011   |   עודכן:  22/06/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבא (אוברי) אבן (איבן)  אברהים צרצור  אברהם הירשזון  אברהם זילברברג  אהוד ברק  אהוד רצאבי  אהרן אבוחצירא  אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel  אורי שרגא אורבך / Uri  Orbach  אורית זוארץ / Orit Zuaretz  אורית נוקד  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אחמד א-ד`אהר  אטילה שומפלבי  אילן ליבוביץ'  אילן שלגי  איתן לבני (בנוזוביץ')  אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan  אליעזר אבטבי  אלכס מילר  אסתרינה טרטמן  אפרים תבורי  אתי לבני  בנימין אבניאל (גטשטיין)  ג'ון אדוארדס  גילה פינקלשטיין  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד מנע  דן  גרטלר  דן מרידור / Dan Meridor  דניאל הרשקוביץ  דניאל-יצחק לוי  דרור זייגרמן  הרצל שפיר  ויצמן שירי  זבולון אורלב  חיים אמסלם  חמאד אבו-רביעה  חנא סוייד  טובה אילן  יאיר שמיר / Yair  Shamir  יהודה-מאיר אברמוביץ'  יואב מני  יוליה שמאלוב-ברקוביץ'  יוסף שגל  יוסף שפרינצק  יורם מרציאנו  יחזקאל זכאי  יעקב כהן  יעקב פרי / Yaakov  Perry  יצחק אהרונוביץ' / Yitzhak  Aharonovitch  יצחק בן - ישראל  יצחק ברמן  יצחק זיגר  יצחק זיו  יצחק לוי  יצחק לוי  ישראל ישעיהו-שרעבי  כרמל שאמה-הכהן  לביב חוסיין אבו-רוכן  לימור לבנת / Limor  Livnat  מאיר זורע (זארודינסקי)  מאיר תלמי  מאיר-דוד לוונשטיין  מאשה לובלסקי  מוטי ששון  מחמוד א-נאשף  מיכאל פואה  מיכאל רצון  מיכל ליברמן-גילון  מיקי לוי / Mickey  Levy  מלי פולישוק-בלוך  מנחם אליעזר מוזס  מרדכי זר  מרטין שלאף  משה זלמן פייגלין  משה מוץ מטלון  נדב פרי  נחום ניר-רפאלקס  נחמן שי  ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky  סופיה רון-מוריה  סילבן שלום / Silvan  Shalom  עבאס זכור  עבאס זקור  עבדול-עזיז זועבי  עוזי לנדאו / Uzi  Landau  עינת וילף  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  עמירה דותן  עמרי שרון  עמרם מצנע  ערי ז'בוטינסקי  עתניאל שנלר  פנחס לבון (לוביאנקר)  פניה (פאינה) קירשנבאום  פריג`א זוארץ  ציון פיניאן  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni  קדיש לוז (לוזינסקי)  ראובן ברקת (בורשטיין)  רוביק דנילוביץ'  רוחמה אברהם בלילא  רון בריימן  רוני בר-און  רחל אדטו  רן בנימיני  שלום זיסמן  שלמה לביא (לבקוביץ')  שמואל תמיר כצנלסון  שרון שלום  תאופיק זיאד
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ראש בראש: אורלב מול הרשקוביץ
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
זוהי לוגיקה של פרופ' למתמטיקה?
נחום שחף   |  22/06/11 20:50
 
- נו, נודניק
יענקל דודל  |  23/06/11 13:59
2
אורלב מתאים למר"צ או קדימה.
אורלב אב נזיקין  |  22/06/11 22:43
3
הרשקו&אורבך כפויי טובה=סתם זבל
צרור המור  |  24/06/11 14:11
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמיאל אונגר
ערב פרישתו, תוקף שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס את שותפותיה של ארה"ב בברית נאט"ו על שאינן נושאות בעול באופן שוויוני. האם מדובר בהצהרת כוונות לקראת שינויים בנאט"ו?
אורן פרסיקו
"גלובס" קובע את סדר היום ב"גלובס"    ידיעות אחרונות מזדעזע מקריאות גזעניות    "ישראל היום" סופג ביקורת מערוץ 10    עמוס רגב הפך לסלב    דה-מרקר מדווח על בילוי שרה נתניהו בחברת מרים אדלסון
אלון מרום
ג'ון פרדריקסן, בלונדיני שמנמן, שהחל דרכו כנער שליח ובהמשך כברוקר שכיר להובלת דגים מאיסלנד לגרמניה, העז בחוצפתו להידחף בין רגלי אצילי הספנות    האיש הפך לאגדה בחייו וזכה לכינוי "מלך המכליות"    סיפור על העזה, חוצפה ומיליארדי דולרים
יובל לובנשטיין
היום יישמעו ברחבי ישראל צפירות כחלק מהערכות המדינה לתרחישים שונים. האם מחאת הקוטג' היא גם סוג של צפירת אזהרה? האם הצפירה הזאת נוגעת רק לקוטג'? האם הגופים האחראים אכן ימנפו את האירוע על-מנת להטיב את החיים בציון?
מכון ויצמן למדע
מה מקור האנרגיה של רוחות הענק? כיצד הן נוצרות? מדוע הן מתפתחות וגדלות?    פרופ' גרגורי פלקוביץ, מהמחלקה לפיסיקה של מערכות מורכבות במכון ויצמן למדע, בוחן תיאוריות שונות במטרה להבין כיצד מתחוללות התופעות הענקיות האלה באטמוספירת כדור-הארץ
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il