X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בנגקוק, תאילנד. העם התאילנדי הוא עם הפכפך [צילום: AP]
הבחירות בתאילנד - שובו של טקסין
שמו של טקסין הוא שם נרדף לפלגנות. שם זה מעורר הערצה או איבה בתאילנד. מתנגדיו רבים, אבל אלה שערוכים נגדו הם במיעוט בגלל לגיונות מעריציו. החיבור שלו עם ההון והכפריים, פתח בפניו את הדרך לשלטון. כעת הוא מנסה לחזור באמצעות אחותו הקטנה. ממקום מושבו בדובאי הוא מזרים כסף רב לשם החזרה. עוד מוקדם לדעת מי ינצח. העם התאילנדי ידוע כעם הפכפך

אין שם נרדף או שם שמרחף מעל הנוף הפוליטי של תאילנד כמו השם טקסין . לאחר שהודח בהפיכה צבאית, הורשע בשחיתות ונאסר למשרה פוליטית, טקסין עדיין מטיל זרועות ארוכות מן הגלות שגזר על עצמו (בדובאי). המפלגות הפוליטיות שלו היו הכוח המכריע של המאה ה -21 בפוליטיקה התאילנדית, לאחר שניצחה בבחירות בינואר 2001, פברואר 2005, אפריל 2006 (אלו היו התוצאות שמאוחר יותר ביטל) ודצמבר 2007. עכשיו הוא שוב עושה את זה. מפלגת Pheu שלו, מובלת על-ידי יינגלקסה, אחותו הצעירה, נראית בדרך לניצחון.
שמו של טקסין הוא שם נרדף לפלגנות. שם זה מעורר הערצה או איבה בתאילנד. מתנגדיו רבים, אבל אלה שערוכים נגדו הם במיעוט בגלל לגיונות מעריציו. ראש הממשלה, מנהיג המפלגה הדמוקרטית אביסיט ווג'גיווה, המכהן, שהיה בתפקידו שנתיים וחצי מאז הזכייה בצבעה פרלמנטרית להוביל את הקואליציה שהחליף את וונגסאוואט סומצ'אי.
מדוע השם טקסין גורם למהומה כזו?
בתקופות עברו לפני המאה ה -21, הבחירות היו פשוטות, בוחרים נקנו, כמו בשוק, למי שהיה יותר כסף,שלט במדינה.אג'נדות וחוקות התחלפו בקצב מסחרר והעם למעשה הפך להיות שחקן משני בתצוגה.
בתקופת המלחמה הקרה,מה שנשאר לעם התאילנדי הוא התאגדות סביב המדינה,דת וכמובן המלוכה.אותו חיבור,יצר מקומות עבודה חדשים,התפתחות כלכלית והעם נכנס לדפוסי חשיבה קולקטיביים. הפחד מפני הלא נודע שמר על איחוד העם התאילנדי. באותה תקופה הקומוניזם שלט במדינה ונוצרו,כמו בכל משטר דומה,מעמדות של מספר עשירים ומקורבים ורוב העם עני, אבל מאוחד סביב המטרה. עם הזמן, האחיזה הקומוניסטית התפוגגה ותקופת ההשכלה הייתה בפתח. מהר מאוד הבינו הסטודנטים הצעירים את הניצול שהם עוברים וב-1970 פרץ מרד הסטודנטים.
השליטה הממשלתית הייתה במידור העם מהקורה מחוץ למדינה. הדיווח/סיקור בעיתונות היה רק על פעולות הממשלה,גם אם לא היו כאלו...תלמידים חויבו לשיר כל בוקר,אחרי ההמנון, שירי מלחמה,רמז לחיבור בין הצבא למדינה.השליטה הממשלתית במחוזות, באה לידי ביטוי בחלוקת שטחי עבודה לחקלאים והתרכזות בגידול פרי האדמה ויצירת מקורות הכנסה.
טקסין, נכנס בתפר שבין החקלאים לממשלה. החיבור שלו לבעלי הון מערביים, הזרים כסף רב לחקלאים ויצר התפתחות אדירה בחקלאות. הוא מיקם את ביתו באזור הצפון, סנקמפנג, במרכז כפר חקלאי. יש לזכור כי המרחק מבנגקוק לצ'אנג מאי הינו לא רק רחוק גיאוגרפית, אלא, בראש ובראשונה, במחשבה. חיבורו של תקסין לבעלי ההון הזרים כסף שעזר לפלח את דפוס החשיבה של התאילנדים. בכך יכל לרכז סביב הרעיון של "תאילנד לתאילנדים", רבים מתושבי הממלכה. סביר להניח כי קניית קולות ואנשים נמשכה, אך הלכה ופחתה.
בסיום המלחמה הקרה, בתחילת שנות ה-2000,הממשלה לא השכילה להבין כי נגמרה תקופה.התירוץ של השלטון הקומוניסטי לשליחת אנשים לכלא כאסירים פוליטיים התפוגגה.הקידמה הגיעה לתאילנד,אמנם באיחור,אך הגיעה.אמצעי תקשורת אלקטרוניים, מחשבים, מכשירי טלפון ניידים, אינטרנט.
מדינות המערב, שהעלימו עין בעבר מהשלטון התאילנדי,התחילו בהתערבותן למען שלטון פחות נוקשה. התחילה נהירה מהכפרים לערים הגדולות ותקופת ההשכלה החלה לפרוח. מנהגים קומוניסטיים רבים הופסקו. האיחוד סביב הרעיון הקומוניסטי גווע ותאילנד נכנסה לשנות ה-2000.
כאן נכנס טקסין לתמונה. החיבור שלו עם ההון והכפריים, פתח בפניו את הדרך לשלטון. כש"חטיבות" של כפריים תאילנדים אחריו והרבה כסף מערבי בכיסיו, עשה את דרכו לבנגקוק ודרש בחירות.
גם ניסיונות הממשל להאשימו בשחיתות, שבהחלט היתה,נכשלו. בתאילנד ישנו בית משפט חוקתי לעבירות ממשל והשפעתו של טקסין הגיעה גם לשם...על חודו של קול זוכה טקסין מביצוע העבירות.מכאן דרכו לשליטה מלאה בעם הייתה קצרה.תוך הפרחת הבטחות לחקלאים מצד אחד והכנסת כסף מערבי לתעשיה הצליח טקסין לשלוט בשני המעמדות של העם.פתיחותו לתקשורת וגיוסה לצידו השלימו מעגל רחב של שלחטה טוטלית.
כאן נכנסו לתמונה תומכיו המערביים. טקסין שהבין שאין כסף בקופת האוצר, דחף לפתיחות כלפי המערב ותוך שנתיים, תאילנד הפכה להצלחה כלכלית.שוחד היה הבסיס העיקרי להתקדמות. חברות בינלאומיות רבות רצו להכנס לתוך הכלכלה התאילנדית המתפתחת. כניסה כזו לוותה בהרבה כסף שזרם לטקסין וגם לאוצר. ניצול הכפריים היה ברור לחלוטין. שכר נמוך ,אך תפוקה גבוהה זה בהחלט מדד למילוי קופת המדינה.
אין ספק שמנציג הכפריים הוא הפך לנציג...טקסין. הוא למעשה עמד בשערי תאילנד. כל כניסה של חברה חדשה, או כסף זר עבר דרכו ומי שרצה להינות מתאילנד ידע כי עליו לחבור לטקסין. המפלגה היריבה הצמיחה את אבהיסיט ווג'ג'יווה. תוכניתו היתה,העצמת ההכנסה לעובד התאילנדי על חשבון הוצאות הממשלה. במהלך כהונתו השקיע אבהיסיט בבניית מרכזי שירות לאזרח גם בכפרים הנידחים ביותר בתאילנד. זוהי הייתה תגובתו לשליטה של טקסין.
כעת באמצעות אחותו הקטנה, יינגלקסה, הוא מנסה לחזור לזירה. ממקום מושבו בדובאי מזרים טקסין כסף רב לאחותו על-מנת שבאמצעותה יוכל לשוב לתאילנד. רק בשליטה מוחלטת בשני בתי הפרלמנט בתאילנד תוכל אחותו לקבל אישור להחזירו. טקסין שחושב קדימה, נתקל ביריבים שעדיין "תקועים" בשנות ה-70. כל פעולותיה של אחותו מעידים על ידו הארוכה של טקסין.
כמובן שלא אוכל לנבא מי ינצח (בראשי חולפת המחשבה שיינגלקסה תשלוט), העם התאילנדי הפכפך וכאן הכסף ידבר. על דבר אחד אין ויכוח בתאילנד, טקסין קידם את הממלכה התאילנדית לשנות ה-2000.

תאריך:  03/07/2011   |   עודכן:  03/07/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הבחירות בתאילנד - שובו של טקסין
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
טקסין מול בית המלוכה והגנרלים
passport  |  3/07/11 14:58
 
- קומוניזם
רמי לוי  |  20/09/12 23:40
2
מאיפה הכותב לוקח את הקומוניזם?
יהודה המכבי  |  4/07/11 06:06
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאון אלי
הכסף מעל הכל ועבורו עושים הכל. הצגה גרוטסקית במקצת מבוצעת היטב. מחזה שנכתב ב-1974 הועלה מאז 1975 פעמים מספר ושהפך לקלאסיקה ישראלית שחייבים לראות. הנאה מלאה גם לאלו שלא אוהבים את לוין
אלישע פורת
אכן, כמאמר המשורר במוטו, חידת מועד כתיבתם של שירי מכות מצרים, מאת המשורר נתן אלתרמן, טרם נפתרה עד היום. תלי תלים של השערות וניחושים נכתבו על השירים הללו. וביניהם חיבורים לגמרי הזויים. כאן ננסה לתת תשובה חלקית לשאלה החשובה הזו.
מנפרד גרסטנפלד
כשבוחנים את השלכות זיכויו של חירט וילדרס מאשמת הסתה נגד האיסלאם, צריך לקחת בחשבון את התעמולה האנטי-ישראלית והאנטי-יהודית הגואה בהולנד. כעת ברור כי לא ניתן יהיה לפעול מולה באמצעים משפטיים
גל דובנוב-רז
למרות שבארצנו החמה מאוד מפתה לשבת בבית הממוזג על ההורים והילדים להמשיך ולשמור על מסגרת התזונה והפעילות הגופנית של כל המשפחה, ולשמור על גבולות ומסגרת
דוד חרמץ
משרד הקליטה מסרב להכיר באתיופים שישבו במאסר בדרך לארץ כ"אסירי ציון"    לעומת זאת אלה שעברו מסלול דומה בבריה"מ לשעבר, מוכרים כאסירי ציון    עו"ד אייזנברג עתר בשמם לבג"ץ, וזה גלגל את תפוח האדמה הלוהט לפתחו של בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע    נשיא בית הדין השופט שפיצר, קבע שעל המדינה להעניק את המעמד, והזכויות הנלוות אליו, לאתיופים    כעת המדינה מערערת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il