X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
במסעדת "שרה" היפואית מוגש אוכל ביתי, לא מתוחכם ובלי מילים קולינריות מפוצצות. כל מה שמוצע בה הוא פשוט, בריא, מזין וזול. זו בדיוק הסיבה שאני חוזר אליה יותר מלכל מסעדה אחרת
▪  ▪  ▪
במטבח של שרה [צילום: מיקה]
[צילום: מרים קהן]

מסעדות רבות בארץ מתקשטות באחרונה בנוצות של אוכל מתוחכם המוגש בהן. למען הגילוי הנאות עלי להודות ולהתוודות שסוג האוכל הזה כבר היה לי לזרא. הגיעו הדברים לידי כך שלא אחת אני פשוט נאלץ לתהות מה, לעזאזל, מסתתר מאחורי המזון הבלתי-מזוהה. זה קורה כאשר המנה שהועמסה על הצלחת שלי אינה מסגירה, ממבט ראשון, את תוכנה.
מסתבר שבמערכה הזאת אינני בודד. מלבדי מצויים סועדים לא מעטים שהרימו כבר מזמן ידיים והעדיפו, כמוני, לחזור אל האוכל הפשוט והלא-מתחזה של המסעדות הביתיות. וישנם אפילו שפים שנוהגים כך מחוץ לשעות העבודה שלהם, אף שבמסעדותיהם הם אמונים על האוכל המתוחכם.
ללא שטיקים
כמי שכבר פקד אינספור מסעדות מתוחכמות, אני מנצל כל הזדמנות לאכול דווקא במסעדה ביתית, צנועה וקטנה, שמילות-קסם קולינריות מפוצצות אינן מצויות בלקסיקון שלה. כזוהי, למשל, מסעדת "שרה", שברחוב יהודה הימית 4 ביפו. יותר מלכל מסעדה אחרת אני מרבה לחזור אליה. על מטבחה מופקדת מבשלת מיתולוגית מהזן הישן, שצריך לחפש אותו בנרות. ייאמר לזכותה של פאני, יוצאת בולגריה, שאין היא מודעת ל"שטיקים" של שפים במסעדות-צמרת. מונחים כמו אוכל מולקולרי, מטבח של ביסטרו או פיוז'ן, פשוט אינם מדברים אל ליבה.
ללא מתחרה
אל השולחנות המאכלסים את "שרה" מסבים כל מי שנפשם ובטנם עורגות למעדנים נוסח ביתה של אימא. לי, למשל, יש ב"שרה" תפריט קבוע. למנה ראשונה אני נוהג להזמין מרק עדשים, אפונה או שעועית, שאין כמו פאני שמיטיבה לבשל אותו. במנה העיקרית אני נעול על כבד-עוף בגריל עם אפונה טרייה ומחית של פלפל גרוס, שלא מצאתי כמותם בשום מסעדה אחרת. גם הקינוח של "שרה" הוא ממש ייחודי: מקפא של חיטה ואגוזים, שפתיים ישק, עם קפה שחור ומהביל, שטעמו וריחו הניחוח אינם זוכים לשום תחרות.
על ארוחה מלאה, שהיא שופרא דשופרא, והמכילה את כל הוויטמינים שצריך, אני נדרש לשלם סכום של 70 שקלים בלבד. זול, בריא ומזין, ועוד אומרים לי תודה.

תאריך:  25/09/2011   |   עודכן:  25/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלי אלון
זושא ריבקין, חסיד חב"ד בעל מסעדה בתל אביב, מי שיזם את הקמת בניין 770 בכפר חב"ד, עובר בתחנות ובקרונות רכבת ישראל, נותן לנוסעים מטבע והם מכניסים אותו לקופת הצדקה שבידו
אפרת נבון-כהן
התפוח מכיל ויטמין C וביופלבנואידים, המסייעים במניעת מחלות ובראשם מחלות הקשורות למערכת הנשימה    הדבש מרפא פצעים, קוטל חיידקים ווירוסים ומרגיע טחורים    הרימון מפחית כולסטרול ומחזק את הלב
לילך מואב
ארגנו את סביבת העבודה ואת המצרכים הנחוצים מבעוד מועד    בזמן שטיפת כלים או עמידה מעל הכיור, מומלץ לפתוח את הארון שמתחת לכיור ולהניח עליו את הרגל    עבודות קילוף, גירוד או קישוט, מומלץ לעשות בישיבה
ד"ר יוכי בן-נון
לחלק את האחריות והמטלות, להשאיר בכל יום חצי שעה להנאה עצמית, לפרוש את המטלות על-פני זמן, כל יום לעשות מעט או חלק וללמוד לשלוט ברגשות, ולא לתת להם לשלוט בנו
יפעת גדות
לויט הגיע לציור ממקום של יצירה אבל יצירה אחרת לגמרי - עבודת בניין    היגר לאוסטרליה בשנת 2002 ושם פיתח את המיומנות לה קרא בהמשך הדרך "שפכטליזם"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il