תל אביב זרועה עשרות בתי קפה ומסעדות שצמחו להם בכל פינה, בכול שכונה, בכל סגנון. בתי קפה ומסעדות באווירה ביתית ישנה, בעיצוב פוסט מודרני עכשווי, בסגנון בנאלי ושגרתי עם אוסף של רהיטים יד שלישית, או עם הברקות עיצוביות משולבות בזכוכית, עץ, פלדה, פלסטיק. יש מקומות בהשראת טוסקנה, ירושלים, הישוב הישן, אקלקטי ומה לא. בתי הקפה המסעדות הם חלק מהאופי התל אביבי, עיר ללא הפסקה לחוף הים תיכון, עיר רעבה, סקרנית ותוססת. פשוט אי-אפשר לתאר את העיר ללא מסעדותיה ובתי הקפה שלה, המאפים שלה, הקפה והמשקאות מכול סוג, סוגי מטבחים ממאה מדינות שונות עם ובלי יומרות, הקהל המגוון, האווירה של מול הים או של שכונה חבויה.
על שולחנות בתי הקפה מתנהלים להם העסקים, האהבות, הגישושים, חיפוש חברים, התבודדות בתוך קהל, הצצה, השתלבות חברתית, פגישות שמחות, עצובות, מקריות, עם תינוקות ובלעדיהם, עם רכילות ומשפחתיות עם מפגשי בדידות וכו'.
מלון ווסט (WEST) ממוקם בתל אביב צפון על שפת הים ליד בנייני המגורים סי אנד סאן הוא עוד אופציה של בית קפה מסעדה תל אביביים. מלון חדש מיועד לתיירים הנהנים מחוף ים מבריכה גדולת ממדים, חדר כושר סוויטות נוחות- משפחתיות, ולובי גדול שהוא גם חדר אוכל , מרווח מלא אור, רובו זכוכית, לובי המאפשר ארוחות באווירה אינטימית כמו גם מפגשים של קבוצות גדולות מסביב לשולחן. ארוחה במלון, היא לא כמו שעה קלה בבית קפה ברחוב, זו גיחה לחופשה של שעות אחדות באווירה ים תיכונית מנותקת מהעיר הגדולה וקרובה אליה מרחק דקות נסיעה אחדות.
המלון של חברת תמארס הוא בן 65 סוויטות (רוב התיירים מרוסיה וארצות הגוש הסובייטי לשעבר), אותו מספר של דירות מגורים ועוד אגף, במהלך בניה תואם לאגף הנוכחי.
רחל פלר היא אדריכלית המלון ודניאל חסון מעצב הפנים. ענת אזולאי, מנהלת המלון היא אחת מ(רק) חמש מנהלות מלונות בישראל. בעלת היסטוריה מרשימה בענף בארץ ובחו"ל.
השף ולדימיר ליברמן, עושה מטבח ים תיכוני על טהרת עשבי התיבול הטריים, העלים הירוקים שטעמם ומראם כאילו נקטפו הרגע , הירקות המובהקים, המראה הרענן של גינה שופעת. אסתטיקה וטריות עם שמן זית ולימון ותבלינים רעננים ,הם המוטו של הארוחה.
אכלנו מנות ראשונות ציוריות ומתפצחות בפה: קרפציו דלעת בתחמיץ לימון טרי ובלסמי, עם שבבי גבינת פקורינו וגרעיני דלעת קלויים. וגם סלט אספרגוס, אנדיב, צנונית וגבינה כחולה מעוטרים בשבבי אגוזים חמים. העיקריות: פילה דניס עם תפוחי אדמה בטעם "קרטושקס", סלט בורגול עם פיסטוק חלבי צרוב ולימוני ודלעת אפויה. מעניין טעים ומקורי (92 ש"ח) וממולנו אכלו פילה דניס צרוב במחבת עם תפוחי אדמה זעירים במחבת, סלט חם של עגבניות שרי, זוקיני ויין לבן עם זיתי קלאמטה. (88 ש"ח) . מנות אחרונות: ברולה תפוז עם גנאש שוקולד ופאי תפוחי עץ עם גלידה וניל, מנות קלסיות מאזור החטאים הכבדים לסופרי קלוריות.
העיר מחכה לכם עם כל המבחר מיפו בדרום עד גבול תל אביב הרצליה. נסו חלק מהשפע.