X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עינת בודנשטיין נטורופתית   |  כללית רפואה משלימה
במזרח הרחוק נהוג לאכול את המרק בכל שעות היממה לעיכול קל ואנרגיה מתמשכת איזה סוג מרק מתאים לאנשים עם יתר לחץ דם? לחולים בסוכרת? למשפחות עם ילדים? לסייע למערכת החיסון? ולהקלה על מחלות חורף?
▪  ▪  ▪
ביחרו במרק העשיר בירקות [צילום: פלאש 90]

החורף כבר כאן, הטמפרטורות צונחות, ואיתו יבואו הגשמים, הרוחות, הסערות ומחלות חורף למיניהן. מעבר להכנת שמיכות הפוך ותנורי החימום, אין כמו עונה זו להכנת קדרה מהבילה של מרקים חמים על כל סוגיהם.
למרק סגולות בריאותיות רבות. מעבר לכך שהוא דואג לחמם אותנו בימי החורף הקרים, מחזיר לגופינו נוזלים ותורם לתחושת שובע וקלילות במערכת העיכול. זוהי דרך נהדרת להכניס ארוחה שלמה בסיר אחד, מלאה בויטמינים ומינרלים לכל המשפחה.
במזרח הרחוק, נהוג לאכול את המרק בכל שעות היממה, כולל, בבוקר. נהוג להוסיף למרק הירקות דגנים או קטנית כגון: אורז, אטריות שעועית, שעועית מש, סויה ועוד, אותם ניתן לעכל בקלות ולהפיק אנרגיה לאורך זמן.
מומלץ לבחור במגוון רחב של מרקים העשירים בירקות, בקטניות ובדגנים ללא תוספת של חומרי שימור המגיעים מאבקות מוכנות. במיוחד יש להיזהר מחומר משפר טעם הנקרא מונסודיום גלוטמט. מבדיקות על בני אדם נמצא, כי מונוסודיום מקושר למגוון רחב של תופעות לוואי לא נעימות, כגון: כאבי ראש ומיגרנות, בחילות, נפיחות, נדודי שינה, שלשול ופצעים בפה, ואף לגרום להשמנה (על-ידי אילוץ הלבלב לייצר כמויות גדולות יותר של אינסולין). כמו-כן, הוא עשיר בנתרן ולא בריא במיוחד לילדים.
ניתן להחליף אבקת מרק בציר ירקות או עוף ולהקפיאו במקפיא. בצורה זו, אנו חוסכים בחומרי טעם ושימור ומשפרים את טעמו וערכיו התזונתיים. אם בכל זאת אתם מתעקשים להשתמש באבקת מרק, בחרו באבקת מרק אורגנית ללא חומרי שימור וללא שומנים רווים, רצויה דלת נתרן (רוב אבקות המרק מכילות כמות גבוהה מאוד של מלחים).
למשפחות עם ילדים קטנים
מומלץ לבשל מרק עשיר בירקות, במיוחד ירקות כתומים (גזר, בטטה, דלעת ודלורית), העוזרים לחיזוק מערכת העיכול והמערכת החיסונית. מומלץ לטחון את המרקים בכדי שנוכל לספוג מהם בטא-קרוטן, ממנו הגוף מייצר ויטמין A המהווה נוגד חמצון. מחקרים מראים, שיעילות הבטא קרוטן מהמזון, יעיל כנוגד חמצון העוזר לגוף להתמודד נגד תאים סרטניים ועיכוב טרשת עורקים.
לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם
מומלץ להשתמש במרק עשיר בירקות ממשפחת הירקות הירוקים, עם דגש על העלים הירוקים כגון: פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, תרד, סלרי, כרוב ועוד, העשירים בכלורופיל העוזר לשיתון ועשיר באשלגן וידוע ביכולתו לאזן את רמות הנתרן בגוף ולמנוע עלייה של לחץ הדם. כמו-כן, משפחת העלים הירוקים עשירה בויטמיני C, מגנזיום, סידן ומינרלים נוספים, התורמים לבריאות הלב והעורקים. כמו-כן, ניתן לשלב במרק קטניות וכן דגנים מלאים עם דגש על אורז בסמטי מלא, התורם לאיזון רמות לחץ הדם.
לאנשים הסובלים ממחלת הסוכרת
מומלץ לשלב במרק הירקות מגוון רחב של קטניות כגון: עדשים, שעועית יבשה, חומוס, פולי סויה ושעועית מש, העוזרות לעכב את ספיגת הסוכר בזרם הדם. כמו-כן, אין לטחון את תכולת המרק, בכדי לשמור על רמת סיבים גבוהה במרק לאיזון רמות הסוכר.
רצוי להימנע מירקות עמילניים כמו: תפוחי-אדמה, אך ניתן להעשיר את המרק בדגנים בעלי אינדקס גליקמי נמוך כגון: כוסמת, קינואה, דוחן, המרנט, חיטה שלמה וגריסי פנינה, היעילים לאיזון רמות הסוכר בדם.
לסיוע למערכת החיסון בחורף או לטיפול במחלות חורף
ניתן להשתמש במרק עוף (רצוי עוף אורגני), אשר יעילותו נחקרה ונמצא כי הוא בעל השפעה אמיתית על מערכות הגוף במהלך צינון. התברר, כי מרק העוף משפיע על תנועת הנאוטרופילים - תאי הדם הלבנים המשוחררים בכמויות גדולות בזמן דלקות ויראליות וגורמים לליחה ולאף סתום. נראה כי מרכיבים מסויימים במרק דומים לחלק מתרופות לצינון ועוצרים את שחרור התאים. כמו-כן, חומצות אמינו שמפריש העוף בזמן בישול, דומות מבחינת ההרכב הכימי שלהן לחלק מתרופות המרשם לטיפול בבעיות בדרכי הנשימה.
לסיכום: ניתן להשתמש במרק בכל שעות היממה כתחליף לארוחה שלמה לכל גיל ולכל מחלה. מומלץ להשתמש במגוון רחב של ירקות טריים ועונתיים, בכדי להפיק את מירב סגולות המרפא שלהם ולשלב בתוכם קטניות ודגנים מלאים להאטת ספיגת הסוכר בזרם הדם ולהשגת שובע לאורך זמן. כמו-כן, לא מומלץ לבשל את הירקות במרק יותר מדי זמן, בכדי לשמור על תכולת ויטמינים, מינרלים וסיבים גבוהה.
חורף חם טעים ובריא.

הכותבת היא נטורופתית במרפאות כללית רפואה משלימה
תאריך:  21/11/2011   |   עודכן:  21/11/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אריאל כהנא
חשיבותו של דוח סבא"א לא הייתה בחשיפת פרטים חדשים שלא היו ידועים בישראל ובעולם, אלא בשינוי התודעה. לראש הסוכנות החדש, יוקיה אמנו, נדרשו הרבה אומץ וערמה כדי להניח את האמת על השולחן. השאלה היא מה יעשה העולם עם האמת הזו
אורן פרסיקו
בכירי עיתונאי ישראל נאמו היום מעל במה אחת בכנס חירום למען תקשורת חופשית מאיומי השלטון. דיברו הרבה על סולידריות, פער המעמדות ריחף סמיך באוויר
עליס בליטנטל
ספרו של מאיר שלו שקורם עור וגידים על בימת תיאטרון גשר "יונה ונער" נוגע בתקופה גורלית בחיי עמנו, בה התעצבה דמותו ונוצרו מיתוסים של גבורה. ההצגה אותה עיבדו רועי חן והבימאי יבגני אריה, חושפת פרטים עלומים לגבי רובינו, תוך סיפור אהבה בלתי אפשרית
חגית כהן
מה טוב בבורקס בטעם קרטון (הגיגים על 'הכבוד של מרציאנו')
ניב שטנדל
אחרי מחפשים אהבה, בטבעת זו ו-61 ימים של אהבה, מעגל החיים בערוץ 10 הגיע לשלב הלידה    למרות הליהוק המגוון - מהזוג הנורמטיבי דרך ההומואים ועד לזוג הדתי הייצוגי - היא לא מצליחה לעורר עניין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il