X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שיפוט מהיר: מועמדים לעליון

וילנר מכה על חטא

יעל וילנר גילתה לחרדתה, כלשונה, כי איפשרה 13 דחיות במשך שלוש שנים בתביעת נזיקין רפואית. לצד אישיותה הלבבית והכנה, וילנר לא ממש מוכנה כראוי לתיקים שבפניה ולעיתים גם יש לה הפתעות שהיא נושאת באחריות להן
▪  ▪  ▪
וילנר. מברכת כל אחד לשלום [צילום: בוצ´צ´ו]
תיק לגישור
בנקודה זו וילנר עוקצת את אותו צד ואז מספקת התבטאות נדירה מאוד: "למה, כי לא היה זמן מ-1997? זה אבסורד, לבוא ככה אחרי 13 דחיות. יש קושי במחשב לראות איזה מספר דחייה זו. אני לא תמיד בודקת איזה מספר דחייה זו, ואם הבקשה הגיונית - אני נותנת דחייה. אני מכה על חטא. אתמול כשלקחתי את התיק וראיתי שהוא הוגש אלי ב-2008 ואנחנו עוד לא בקדם-משפט - נחרדתי. לבוא אחרי שלוש שנים ולהגיד שאין להם אישור לגישור - זה אבסורד. אני באה בטענות אל עצמי, לא הייתי צריכה לתת את זה. אבל זה תיק לגישור"

כרטיס ביקור
יעל וילנר שומרת המצוות נולדה בישראל, בשנת 1977 סיימה את לימודיה התיכוניים בבית הספר "חורב" בירושלים ולאחר מכן ביצעה במשך שנה שירות לאומי בקריית שמונה.
בשנים 1981-1980, במקביל ללימודי המשפטים באוניברסיטה העברית, שימשה כעוזרת פרלמנטרית בכנסת. בשנת 1982 סיימה וילנר את לימודי המשפטים והתמחתה אצל שופט בית המשפט העליון, משה בייסקי, ואצל דורית ביניש בפרקליטות המדינה. עד 1988 עבדה וילנר כעורכת דין, וביוני של אותה שנה מונתה לשופטת שלום בחיפה.
באוקטובר 2004 מונתה וילנר לרשמת ושופטת בפועל בבית המשפט המחוזי בחיפה, ואת מינוי הקבע באותו בית משפט קיבלה בינואר 2006.

השופטת: יעל וילנר, בית המשפט המחוזי בחיפה
המועד: יום חמישי, 15.12.2011, שעה 09:00
הנושא: תיקים אזרחיים
יעל וילנר נכנסת לאולם רק ב-09:15, ומיד מבהירה שלא יתקיים דיון בתיק הראשון אליו התייצבו הצדדים, שכן המזכירות ביטלה אותו בטעות. ברוח טובה ועם לא-מעט צחוקים הדדיים, וילנר קובעת מועד חדש ובינתיים היא מנסה לקדם פשרה בין הצדדים, כי כל המחלוקת שנותרה ביניהם היא בנושא שכר הטירחה. "זה תיק של סיכונים וסיכויים לשני הצדדים. הוא לא ברור לי. אם הייתי יודעת - לא הייתי מציעה פשרה", היא מסבירה, ואף נותנת לצדדים דוגמאות מספריות שיאפשרו לדעתה לסיים את העניין.
את התיק הבא מתחילה וילנר ב-09:22 לאחר שהיא מבררת מי נוכח ומברכת אישית לשלום כל אחד מהם - בהחלט מאפיין של אישיותה הלבבית. על הפרק: עתירה בנושא תכנון ובנייה, כאשר בעלי חלקה בצפון הארץ מבקש להבטיח לו דרך גישה ברוחב של לפחות 4 מטרים כדי שיוכל לבנות עליה. הקדלנית איטית, וילנר צריכה שוב ושוב להשלים לה את הדברים שנאמרו, אך היא זוכרת כל מילה ומפגינה אורך רוח. מאידך-גיסא, וילנר לא ממש מוכנה לדיון; הצדדים צריכים להראות לה מפות ולהסביר מהי המחלוקת, בעוד שהדברים ודאי נאמרו בהרחבה בכתבי הטענות שהוגשו לה.
"מאיפה הסמכות שלי?"
וילנר מנהלת דו-שיח עירני עם שלושת עורכי הדין וממקדת אותם בנקודות שבאמת שנויות במחלוקת, ולבסוף אומרת לבא-כוחו של העותר: "למה זה עניין לבית משפט? אני צריכה לקחת 2 מטר מחלקה 39 ולתת לכם מתנה? מאיפה הסמכות שלי? תגישו תוכניות [ותקבלו מהמועצה המקומית]. אם הקרקע היא של המינהל, הוא צריך להיות פה. אולי גם ראש המועצה המקומית צריך להיות פה, כי זה בסמכותה. כל השאלות האלו הן שאלות קשות ואדוני לא נותן לי תשובות. אני מציעה שאדוני ישקול את כל זה, ובראש ובראשונה - מה אדוני רוצה ממני. מה הבסיס שאתם רוצים 4 מטר? הכניסה לבית שלי היא מטר וחצי".
אחרי ה'שטיפה' הזו מסביר בא-כוחו של העותר, שקבלת היתר בנייה מותנית בכך שתהיה ללקוחו דרך גישה של 4 מטר לפחות. וילנר פונה לבא-כוחו של חוכר החלקה הסמוכה: "ידוע לך על דרישה לדרך של 4 מטר כתנאי להיתר בנייה? אם זה כך, צריך למצוא פתרון, אבל לא אני אמצא אותו אלא המועצה המקומית". היא חוזרת לבא-כוחו של העותר: "אני לא אמחק את העתירה, על-אף שאני חושבת שיש לאדוני קשיים רבים. אני אדחה בחודשיים ואדוני יבוא במגע עם המועצה המקומית והמינהל בניסיון למצוא פתרון".
אלא שכאן שוב באה לידי ביטוי ההכנה הבלתי-מספקת של וילנר לדיון, כאשר אחד הצדדים מזכיר לה שיש צו מניעה האוסר לבנות על החלקה הסמוכה עד שיוסדר העניין שבפניה. וילנר מודה: "שכחתי את זה", ופונה שוב לבא כוח העותר: "אדוני צריך לפתור את זה תוך שבועיים-שלושה, כי הם בני ערובה, ואדוני ישקול באמת אם לעמוד על העתירה. הפתרון לא יהיה דרך בית המשפט". וילנר קובעת את הדיון הבא ל-5 בינואר 2012 ומסכמת באוזני בא-כוח העותר: "אם אדוני ימחוק את העתירה, לא צריך לבוא ואני מקווה שהם לא יעמדו על הוצאות".
"קצת איבדתי את הידיים והרגליים"
את התיק הבא - תביעת נזיקין רפואית - פותחת וילנר, אחרי שקידמה בברכה את הנוכחים, בהודאה שגם הפעם היא לא ממש מוכנה: "קצת איבדתי את הידיים והרגליים". באת-כוח התובע מזכירה ומעדכנת, ואומרת שהלקוח שלה מוכן ללכת לגישור. וילנר: "זה רעיון מצוין". בא-כוח אחד הנתבעים: "פנינו ללקוח ועוד אין אישור רשמי לגישור".
בנקודה זו וילנר עוקצת את אותו צד ואז מספקת התבטאות נדירה מאוד: "למה, כי לא היה זמן מ-1997? זה אבסורד, לבוא ככה אחרי 13 דחיות. יש קושי במחשב לראות איזה מספר דחייה זו. אני לא תמיד בודקת איזה מספר דחייה זו, ואם הבקשה הגיונית - אני נותנת דחייה. אני מכה על חטא. אתמול כשלקחתי את התיק וראיתי שהוא הוגש אלי ב-2008 ואנחנו עוד לא בקדם-משפט - נחרדתי. לבוא אחרי שלוש שנים ולהגיד שאין להם אישור לגישור - זה אבסורד. אני באה בטענות אל עצמי, לא הייתי צריכה לתת את זה. אבל זה תיק לגישור".
נכון שהדחיות נגרמו בשל עוד ועוד חוות דעת שהגישו הצדדים, אבל וילנר ממש לא נותנת לעצמה הנחות: "הייתי קוצבת זמן [לחוות הדעת]. זה לקח יותר מדי זמן. האשמה היא שלי, שלא שמתי לב שהיו כל כך הרבה בקשות דחייה בתיק". היא אומרת שוב ושוב שזהו תיק מתאים לגישור ומציעה כמה שמות של מגשרים, שלדעתה - כולם מצוינים. וילנר מדגישה שהגישור צריך לקדם את התיק ולא לעכב אותו, ולכן צריך לפנות למגשר שאינו עמוס. "השופטת בדימוס בלהה כהנא מצוינת, תמסרו לה ד"ש", היא אומרת. "כל עורכי הדין הנזיקיסטים, אם יש להם איזו גישה [לתביעות רפואיות] - טובים מאוד".
לבסוף ממליצה וילנר לפרוטוקול להעביר את התיק לגישור. היא קובעת שההוכחות יישמעו בספטמבר הבא, אבל זה רק בהנחה שיילכו לגישור - כך שבעצם ניתן פסק זמן ארוך מאוד כדי להגיע להסכמות במהלכו. אם לא, קובעת וילנר, ההוכחות יישמעו כבר בחודש מרס.
השורה התחתונה:
שופטת לבבית ואנושית, המשקיעה מאמצים רבים בקידום ההליכים שבפניה. מצד שני, היא מגיעה לדיונים כאשר אינה מוכנה די הצורך, וכפי שהודתה בעצמה - נושאת באחריות לכך שאחד התיקים לא התקדם כלל במשך שלוש שנים.
מזג שיפוטי: 9
יעילות: 6

כל המשפט בכף-ידך
תאריך:  19/12/2011   |   עודכן:  19/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 בלהה כהנא  יעל וילנר
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
וילנר מכה על חטא
תגובות  [ 9 ] מוצגות  [ 9 ]  כתוב תגובה 
1
שופטת הגונה
נחום שחף  |  19/12/11 11:33
 
- הגונה אבל מחפפת.נשמע לא רציני ל"ת
זה בית משפט?  |  20/12/11 00:04
2
נראית נחמדה וטובה בתמונה  ל"ת
ספרדי  |  19/12/11 12:20
3
דיווח מצוין ל"ת
הניה  |  19/12/11 21:29
4
ילדת פלא !!!
בלונגי  |  20/12/11 00:45
5
אג'נדה
טולי48  |  20/12/11 05:15
6
שופטת נהדרת
מר ארנונה  |  20/12/11 05:16
7
השופטמתיו שופט אלבז
מתיו  |  22/12/11 06:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי מן
הטאבלט עומד להיות השחקן המרכזי בתחום העיתונות בשנים הקרובות, כך מעריכים חוקרי תקשורת אמריקנים לקראת 2012, לפחות עד שיצוץ הדבר החדש הבא. העיתונים, כמובן, ייעלמו (חוץ מארבעה)
עידן יוסף
השר ישראל כ"ץ, בהימנעותו מלקיים כמה כללי בסיס בתחבורה הציבורית, הוא הבכיר במערכת שמאפשר הלכה למעשה הדרה של נשים    עם קצת רצון, הוא יכול לרסק בקלות את קווי האפליה
איתמר לוין
נשיאת בית המשפט המחוזי בירושלים, מוסיה ארד, אינה חוששת מתווית "השופט המתנחל" שהודבקה לנועם סולברג: היא הושיבה אותו בראש הרכב הדן בעתירות בעקבות ההינתקות. סולברג מפגין שילוב מעולה של יעילות ורגישות לצד ניהול הוגן של ההליך
אורן פרסיקו
תביעת איש התשבצים: מעריב חושף בכתב ההגנה כי השכר הגבוה ביותר של כתבים ותיקים במוסף היומי או במוסף הנשים עומד על 5,750 שקל בלבד
יעל פרידסון
בבתי החולים הממשלתיים יש שני סוגי רופאים מתמחים: עובדי מדינה, ועובדי קרן המחקר של בית החולים: סוג של עובדי קבלן. על הנייר תנאי ההעסקה שווים. בפועל לא. ההסכם החדש בין המתמחים לאוצר עלול להגדיל את הפער בין שני סוגי המתמחים: אין ודאות שהמענקים הנדיבים המובטחים בו יינתנו גם למתמחים עובדי הקרנות
רשימות נוספות
שרון-גרין מתאמצת להתאפק  /  איתמר לוין
הפרוטוקול הפיקטיבי של כתילי  /  איתמר לוין
פתאום הסניגור "נזכר" במתדון  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il