X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מהפכת הארנק הסלולארי צפויה להיות המהפכה הדיגיטלית-צרכנית הבאה. אך האם היא בטוחה?
▪  ▪  ▪
ארנקים בסמארטפונים. בקרוב... [צילום: AP]
מי צריך ארנק?!
בעלי החזון הגדולים יותר מבטיחים שיום אחד לא יהיה לכם צורך בארנק כלל והטלפון שלכם יכלול אפילו את כרטיס הנוכחות שלכם בעבודה. ויום אחד, אולי אפילו את רישיון הנהיגה ותעודת הזהות שלכם

גוגל פרסמה לאחרונה מודל מהפכני שמבוסס על פיתוח טכנולוגי שעתיד לשנות לחלוטין את האופן שבו אנו מבצעים קניות. לא לכרטיס האשראי, כן לסמארטפון: צ'יפ מיוחד שיוטמע במכשירים החכמים ויכשיר אותם לשמש כארנק סלולארי שבאמצעותו נוכל לבצע רכישות בכל מקום. השאלה המתבקשת שעולה היא האם אנחנו מוכנים, מבחינת אבטחת המידע, לארנק הסלולארי?
התומכים במהפכת הארנק הסלולארי מנמקים את עמדתם במגוון דרכים: נוחות השימוש, עלויות נמוכות, גמישות ועוד. והמהפכה לא עוצרת שם. בעלי החזון הגדולים יותר מבטיחים שיום אחד לא יהיה לכם צורך בארנק כלל והטלפון שלכם יכלול אפילו את כרטיס הנוכחות שלכם בעבודה. ויום אחד, אולי אפילו את רישיון הנהיגה ותעודת הזהות שלכם. ללא ספק, הרבה יותר יקר לבית עסק להעסיק עובד מאשר לגרום למשתמש להוריד אפליקציה. אם אפליקציות סלולאריות יוכלו להחליף את נוכחותו של כוח האדם - אפילו בחלקו - תהיה לכך השפעה נרחבת על הכלכלה העולמית.
מנגד, המתנגדים למהפכת הארנק הסלולארי טוענים שכל-כך הרבה מידע חשוב על מכשיר אלקטרוני קטן הוא מתכון לאסון. השילוב של המידע הרגיש עם המספר ההולך ועולה של אפליקציות, שהמשתמשים כל-כך להוטים לפעמים להתקין מבלי שהם טורחים לבדוק את נושא האבטחה, יכול להוביל לאסון אישי במקרה הטוב ולקטסטרופה כלכלית במקרה הרע. האם המשתמשים יסמכו על כך שהאפליקציות שמותקנות להם על המכשיר לא יגרמו למידע האישי שלהם לדלוף החוצה? ומה יהיו ההשלכות על התעשיה אם אכן יבוצעו הונאות ענק באלפי משתמשים?
האפליקציה קוראת לגנב
הטכנולוגיה עליה מבוסס הארנק הסלולארי נקראת NFC, ראשי תיבות של Near Field Communication, שזו למעשה הטכנולוגיה המאפשרת תקשורת מיידית וקצרה בין הסמארטפון למכשיר אחר. למעשה, היישום של טכנולוגיית NFC צפוי לחדור לשגרת החיים שלנו בהרבה מאוד תחומים מלבד הארנק שלנו. לדוגמה, ניתן להשתמש בה כדי להציג את התפריט של מסעדה כאשר אתה מצמיד את הסמארטפון למסוף ייעודי הנמצא על השולחן, להציג את התמונות מהמכשיר על מסך הטלוויזיה החכמה בסלון ועוד. למעשה, מספר הפעולות היומיומיות שלנו שבהן ניתן לשלב את טכנולוגיית ה-NFC הוא כמעט בלתי מוגבל.
אך סכנת האבטחה לא נמצאת דווקא שם. טכנולוגיית ה-NFC בעצמה נחשבת לבטוחה למדי. בניגוד לבלוטות' או wi-fi, טווח הפעולה של NFC הוא קצר (עד 20 ס"מ) ולכן קשה יותר לנטר את התקשורת בין המכשיר למסוף. הסכנה, ככל שזה נוגע לסמארטפונים, נובעת בעיקר עקב השימוש באפליקציות מצד שלישי המותקנות על-ידי המשתמש, לעיתים ללא תשומת לב מספקת לנושא האבטחה. איך נדע שהאפליקציה לא מתעדת את התעבורה בין שבב ה-NFC למסוף שאיתו הוא מתקשר, או את ההתקשרות בין המכשיר לבנק במקרה של הארנק הסלולארי?
וזה מביא אותנו לבעיה נוספת שעדיין קיימת בכל הקשור לקנייה באמצעות הסמארטפון והיא האחריות במקרה של הונאה או גניבה. כלקוחות של כרטיסי האשראי, הקונים נהנים מאחריות ומביטוח במקרה של הונאה או גניבה של הכרטיס. ארגון הצרכנים consumer union טוען שנכון להיום, הרוכשים באמצעות הארנק הסלולארי לא נהנים מאותה האבטחה והאחריות לה זוכים הרוכשים באמצעות כרטיס אשראי, למרות טענות חברות הטלקום הגדולות שמבטיחות שאמצעי האבטחה שהן מספקות הם מספקים.
כרגע כל תחום הארנק הסלולארי נמצא עדיין בחיתוליו, הטכנולוגיה הזו עדיין לא משולבת בכל המכשירים החדשים וזה ייקח עוד כמה שנים עד שהיא תיתמך בבתי העסק עצמם, אך הדרך לשם קצרה. אלה בינינו שנוהגים לאמץ ראשונים כל טכנולוגיה חדשה, כנראה ינהגו כך הפעם וטוב שכך - אלה האנשים שמובילים את המהפכות, בין אם בתחום הטכנולוגי או בכלל. ולאלה שלא, הגישה הבטוחה תהיה לתת לטכנולוגיה עוד זמן להבשיל עד שפרצות האבטחה האפשריות יילקחו בחשבון ויינתן מענה לכל הסוגיות הנתונות במחלוקת. אבל לא משנה לאלה משתי הקבוצות אתה משתייך, עליך להיות מודע לסוגיית אבטחת המידע של עידן הסמארטפונים, מה הן הסכנות ואיך להתמודד.

הכותב הוא דובר חברת קומסקיור - נציגת ESET בישראל - מזה שלוש שנים.
תאריך:  25/12/2011   |   עודכן:  25/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
שני שופטים המועמדים לעליון יושבים יחדיו בהרכב הערעורים הפלילי הבכיר בבית המשפט המחוזי בתל אביב: הנשיאה דבורה ברלינר והשופט הבכיר ג'ורג' קרא. הניסיון הרב והידע שצברו, לצד יעילות וניהול נבון של הדיון, יוצרים תצוגה משפטית מרשימה ברמה גבוהה
אורן פרסיקו
עמותת אלע"ד זכתה בתביעת דיבה שהגישה נגד אתר ארכיאולוגיה. פסק-הדין דן בין היתר בהבדל בין פגיעה רגשית באדם בשר ודם לבין פגיעה כזו בתאגיד
אלי אלון
עוד לא מלאו חודשיים להפעלת מערך ההיסעים (שאטל) בבר-אילן וכבר אירעו 3 תאונות בהן היו מעורבים השאטלים. דובר האוניברסיטה מאשר: "אכן היו שלוש תאונות הוסקו מסקנות וקבענו תקנות ונהלים למניעת הישנותן"
חגית ששר
אם יתגשם חזונו של הרב שמואל פפנהיים, החברה הסגורה של מאה-שערים תשתנה מהקצה אל הקצה. חרדים קיצונים ישרתו במשטרה, ילמדו רפואה, ואפילו ישלמו מסים. אבל שלא יהיו אשליות: האידיאולוגיה האנטי-ציונית תישאר שרירה וקיימת, גם אם הפרקטיקה לפעמים תנצח
עידן חגואל
עידן חגואל טס לקצה השני של העולם כדי לראיין באופן בלעדי את סנסציית תוכניות האירוח תפרחת. אבל אז הוא שבר את האף וחזר עם המון סימני שאלה וסימנים כחולים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il