X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שיפוט מהיר: מועמדים לעליון

ברוך שפטרנו

השופט ברוך אזולאי לא מגיע בזמן לדיונים שנקבעו לו, מעדיף שיחות דיסקרטיות בלשכתו על פני דיון פומבי, נעלב מעצם הרעיון שנפלו טעויות בפסק דינו ואינו מתכונן כהוא-זה לדיון המתקיים בפניו הציונים שלו הם הנמוכים ביותר שניתנו אי-פעם במדור זה דומה שמוצאו הוא הסיבה היחידה ששמו הוזכר כמועמד לעליון
▪  ▪  ▪
השופט אזולאי. לא מוכן [צילום: בוצ´צ´ו]
ללא הכנה
בשעה 13:20 מגיע סוף-סוף אזולאי לאולם. הדיון ממש לא אמור להיות ארוך ומסובך: שני הצדדים בתביעת נזיקין, בה פסק אזולאי, מבקשים לתקן לא פחות מתשע טעויות שנפלו לטענתם בפסק הדין (שש לטענת התובע, שלוש לטענת הנתבעות). כבר במשפט הראשון מתברר, כי אזולאי כלל לא טרח להתכונן לדיון: "נאלצתי לזמן אתכם כי לא כל-כך הבנתי מה אתם רוצים. הוצפתי בבקשות. אי-אפשר להגיע להסכמה?"

אסור שייכנס
יהודה יפרח
ברוך אזולאי לא מתאים לתפקיד השופט המזרחי
לרשימה המלאה

כרטיס ביקור
השופט ברוך אזולאי נולד בשנת 1945 במרוקו ועלה ארצה בהיותו בן 11. בשנת 1963 סיים את לימודיו בישיבת "מרום ציון" בירושלים ובשלוש השנים הבאות שירת בצה"ל.
בשנת 1970 סיים אזולאי את לימודי המשפטים באוניברסיטה העברית וכעבור שנתיים הוסמך כעורך דין. בשנים 1983-1972 עבד בפרקליטות מחוז הדרום. בשנת 1979 סיים את לימודי התואר השני באוניברסיטה העברית; בשנים 1982-1980 למד לקראת דוקטורט באוניברסיטת טורונטו אך לא סיים את התואר.
את הקריירה השיפוטית שלו החל אזולאי בדצמבר 1983, כאשר מונה לשופט בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, וכעבור ארבע שנים מונה לשופט ראשי באותה ערכאה. במעבר נדיר בין המערכות, התמנה אזולאי במאי 1996 לשופט מחוזי בבאר שבע, ביולי 2003 מונה לסגן נשיא, ומיולי השנה הוא נושא בדרגת שופט בכיר.

השופט: ברוך אזולאי, סגן נשיא בית המשפט המחוזי בבאר שבע
המועד: יום שני, 26.12.11, שעה 12:30
הנושא: בקשה לתיקון פסק דין
שילוב של מערכת מחשב שאינה מעודכנת והחלטה של ברוך אזולאי לשמוע את הצדדים בלשכתו במקום באולם, כמעט מנעו מאיתנו לבקר באולמו של אחד המועמדים לעליון. הניסיון הראשון נעשה ביום חמישי, 22.12.11. אזולאי ישב בראש הרכב שדן בתיקי פשע חמור, אך מערכת נט המשפט אפילו לא רמזה שהדיונים מתנהלים בדלתיים סגורות. הניסיון הבא נעשה ביום שני, 26.12.11. על-פי מערכת נט המשפט, אמור היה אזולאי לשבת בראש הרכב פשע חמור ב-09:30, ומהשעה 10:00 - לשבת כדן יחידי בתיקים מינהליים.
הגעתי לאולמו של אזולאי בשעה 09:50, אך לא היה בו איש למעט הקלדנית. שאלתי אותה אם יש דיון בשעה 10:00, והיא לא ידעה להשיב בשל תקלה במחשב. כעבור דקות אחדות, כאשר המחשב חזר, השיבה בשלילה. "יש דיון ב-12:30 ועכשיו מנסים להקדים אותו", הוסיפה באדיבות. תהיתי כיצד אוכל לדעת האם הדיון אכן הוקדם, אך לא הייתה לה תשובה. לא למותר לציין, כי בהיכל המשפט בבאר שבע יש לוחות אלקטרוניים האמורים לעדכן בנוגע לדיונים, אך הם פשוט לא פועלים. אגב: לפי המידע שהופיע בזמן-אמת בנט המשפט, אמורים היו להתקיים דיונים בשעות 10:00, 11:30 ו-12:00.
"לא כל-כך הבנתי מה אתם רוצים"
חזרתי לאולמו של אזולאי דקות אחדות לפני 12:30 אך הוא היה נעול ועורכי הדין המתינו בחוץ. ב-12:40 הגיעה נציגת הפרקליטות, בתיק בו אמורה להישמע עדות מוקדמת בשעה 13:30, ונטלה לידיה את היוזמה. היא התקשרה ללשכתו של אזולאי וביקשה לפתוח את האולם, ורק אז הוא אכן נפתח. כאשר נכנסו עורכי הדין הסבירה להם הפרקליטה, כי היה עליהם להודיע ללשכה שהם הגיעו. "לא ידעתי שזה מנהג המקום", הגיב אחד מהם. ב-12:45 הופיעה הקלדנית וביקשה מבאי-כוח הצדדים להיכנס ללשכתו של אזולאי; התובע הייצוגי בתיק בו מדובר, נותר באולם. לאחר 20 דקות הם יוצאים ופרקליטו של התובע אומר למרשו, כי הוחלט שינסו להגיע להסכמה, ואם לא - ייקבע עוד דיון. אזולאי רשם פרוטוקול של השיחה שהתנהלה בלשכתו, ולחלוטין לא ברור מדוע חרג מעיקרון פומביות הדיון.
בשעה 13:20 מגיע סוף-סוף אזולאי לאולם. הדיון ממש לא אמור להיות ארוך ומסובך: שני הצדדים בתביעת נזיקין, בה פסק אזולאי, מבקשים לתקן לא פחות מתשע טעויות שנפלו לטענתם בפסק הדין (שש לטענת התובע, שלוש לטענת הנתבעות). כבר במשפט הראשון מתברר, כי אזולאי כלל לא טרח להתכונן לדיון: "נאלצתי לזמן אתכם כי לא כל-כך הבנתי מה אתם רוצים. הוצפתי בבקשות. אי-אפשר להגיע להסכמה?" בהמשך הדיון יתברר, כי אזולאי לא טרח לקרוא את הבקשות והתגובות, ואפילו לא רענן את זכרונו בפסק דינו שלו. הרושם שנוצר הוא, שאזולאי די כועס על כך שהצדדים מעזים לחשוב שהוא טעה ויש כל-כך הרבה טעויות לתקן. אילו היה מתכונן כראוי, היה אפשר לסיים את הדיון בעשר דקות של הדגשים בעל-פה. במקום זאת, יש צורך ב-35 דקות - גם משום שאזולאי מתעקש להכתיב בעצמו כל מילה לפרוטוקול.
"אני לא יודע, מה שהודעתם"
חוסר ההכנה של אזולאי ניכר בתוך שתי דקות. הצדדים מבקשים שיעגן את בקשתם המוסכמת שבית המשפט העליון יחליט האם לעכב את ביצוע פסק הדין, לאור כוונתם להגיש ערעורים הדדיים. אזולאי מכתיב ש"ההחלטה שהתקבלה בעקבות ההודעה המוסכמת - בעינה עומדת". בא-כוח הנתבעות מבקש לוודא: "זה בעניין עיכוב הביצוע?" ואזולאי מנפק תשובה מדהימה: "אני לא יודע. מה שהודעתם. כתוב שם הודעה מוסכמת, לא כתוב עיכוב ביצוע".
בהמשך, כאשר בא-כוח הנתבעות יעלה את אחת מבקשותיו לתיקון פסק הדין, ישאל אותו אזולאי בכמה הפרש מדובר. עורך הדין משיב: "כתבנו בבקשה". אזולאי: "אז תגיד לי מהו". אזולאי גם מבקש שיאמרו לו מה החליט לגבי הפרשי ריבית והצמדה, ובא כוח הנתבעות מנסה להישאר קר-רוח: "אין, כי אלו תשלומים בגין הפסדים לעתיד". אזולאי: "אז מיום הגשת התביעה, לא? אם אתה צריך לשלם עכשיו ולא תשלם אף פעם, זה לא ישא הפרשים?" בקולו של בא-כוח הנתבעות נשמעת נימה ברורה של "מאיפה נוחתות עלי השאלות הללו", כאשר הוא משיב במה שידוע לכל סטודנט למשפטים: "מיום פסק הדין זה נושא ריבית והצמדה כחוק".
בא-כוח התובע מבקש תחילה לקבוע שכר טירחה בגין הוצאות רפואיות. אזולאי: "כמה זה?" עורך הדין: "13% מהסכום ששולם". אזולאי בקוצר-רוח: "כמה זה?". עורך הדין: "המידע מצוי בידיעת הנתבעת". אזולאי: "אתה רוצה ששוב אזמן אותך לדיון? צריך לגמור את זה!". רק אחרי שבא-כוח התובע מסביר שוב, אזולאי קולט ומכתיב לפרוטוקול שהבקשה היא לחשב את שכר הטירחה לפי הסכומים שימסרו הנתבעות. בקשתו השנייה של התובע היא לחייב את הנתבעות בהוצאות בגין שלוש בקשות שהגישו - ונדחו - לפסילת חוות-דעת מומחה. אזולאי מבקש לדעת מתי ניתנו ההחלטות הללו. עורך הדין: "אני יכול למצוא". אזולאי: "אז תמצא! אני לא צריך לעמוד לחפש לך". בבקשות נוספות יטען התובע, כי אזולאי סתר את עצמו בקביעת הנכות המשוקללת של מרשו, וכי קבע שלא הוגשו קבלות בנוגע להוצאות נסיעה בזמן שהן כן הוגשו.
לאחר שבא-כוח הנתבעות מגיב על בקשות אלו, מבקש בא-כוח התובע להגיב על בקשתן השלישית של הנתבעות לתיקון פסק הדין. כעת מתברר, שאזולאי גם לא ממש שם לב למה שהתחולל בדיון זה עצמו: "נו, באמת, אתה כבר טענת", הוא משיב. עורך הדין מסביר שלא השיב לנקודה השלישית של חברו. אזולאי: "אז למה לא השבת?". עורך הדין: "אדוני שאל את השאלות ואני עניתי עליהן, אין לי יוזמה משלי".
השורה התחתונה:
אם הדיון בו נכחתי מהווה דוגמה מייצגת, קשה מאוד להבין כיצד בכלל הוצגה מועמדותו של ברוך אזולאי לעליון - אלא אם כן הדבר נעשה רק בשל מוצאו. שופט שאינו מגיע בזמן לדיונים, שמכניס עורכי דין ללשכתו במקום לקיים דיון פומבי, שמתייחס לבקשות תיקון כאילו היה עלבון אישי ושאינו טורח להתכונן לדיון - ספק אם הוא ראוי לכהן בערכאה הנוכחית, קל וחומר אם יש מקום לקדם אותו לערכאה העליונה של המדינה.
מזג שיפוטי: 4
יעילות: 4

תאריך:  27/12/2011   |   עודכן:  27/12/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ברוך שפטרנו
תגובות  [ 20 ] מוצגות  [ 20 ]  כתוב תגובה 
1
דיוני לשכה
חיפאי מחיפה  |  27/12/11 11:21
 
- ברוך ברמה של ביניש,ארבל וכו'
זבל לזבל  |  28/12/11 00:05
 
- למני מזוז היכולות והתבונה יותר
מכל הבינוניים ...  |  28/12/11 08:42
2
מבהיל! איך המערכת משלימה?
פרעוש  |  27/12/11 11:27
3
ברוך יכול להיות נשיא העליון
אורן ג'  |  27/12/11 11:45
4
חברים, אני תובע שהצנזור
יעמוד בזמנים!  |  27/12/11 11:57
5
אזולאי שופט גרוע ביותר
מתחנף לבייניש  |  27/12/11 12:15
6
מדוע קודם למחוזי? התשובה בפנים
נפלאות המערכת   |  27/12/11 14:09
 
- אני מכיר סיפור אחר
1234321  |  27/12/11 15:53
 
- האם סקסיזם צחייב כיפה?
תלמיד חכם  |  27/12/11 18:20
 
- אוי ואבוי להסטה כזו, ישר לעל ל"ת
56789  |  28/12/11 14:02
 
- משחר ילדותם חינכתי והורתי ...
דורון לאופר  |  27/12/11 18:21
 
- המגיב ודאי סמולן צפוני בונבוני
קורןנאוה  |  28/12/11 06:42
 
- נא לא להגיב בשמי=חולירע!!! ל"ת
קורןנאוה טבריה  |  28/12/11 14:44
7
מחירה היקר של האפלייה המתקנת
ש. שאול  |  27/12/11 17:32
8
חברת חשמל ומשפחת ברק בסירה אחת
aviku  |  27/12/11 18:21
9
אזולאי לעליון ככפפה ליד גרוניס
אזולאי מתאים...  |  28/12/11 03:14
10
השופט אזולאי
אליהו אפריימי  |  28/12/11 10:38
11
כה גרוע לכן מתאים לעליון
עורכי הדין  |  28/12/11 13:29
12
התנהלות לא מקצועית ומזלזלת
אחד שיודע....  |  7/02/12 13:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהודה קונפורטס
"עשינו את כל מה שאפשר לעשות מבלי להחליף את הממשלה. השקנו מספר תוכניות שמטרתן להזרים דם חדש להייטק, כדי להתגבר על התהליך הארוך של הכשרת כוח-אדם מקצועי ומעולה", אומר יהודה זיסאפל, יו"ר קבוצת בינת, שמסיים בימים אלו את תפקידו כיו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה    בראיון פרישה מיוחד, אומר זיסאפל, שלמרות הקשיים והאכזבות, הוא עדיין מאמין שהממשלה תתעשת
ראובן לייב
למרות שמה היומרני ועל-אף הפוטנציאל הגלום בה, לא הצליחה המסעדה שבשפך הירקון התל אביבי להותיר בנו רושם חיובי    ארוחת הבוקר שהוגשה לנו הייתה פשוט על הפנים
עליס בליטנטל
ההפקה המשותפת של בית לסין וה"מדיטק" בחולון של הצגת "הקוסם מארץ עוץ”, מלאה ניחוחות של תיאטרון ילדים ונוער מהסוג המשובח, כמוהו לא זוכים הילדים לחוות בפסטיגלים והצגות ממוסחרות אחרות. במקום תת- תרבות הם מקבלים כאן חוויה אמנותית בביצוע מושלם ומוקפד. הלקח שהילדים לוקחים עימם הביתה הוא: שלא רק מפלצות וסרטי אימה בידיוניים הם בידור
דרור אידר
השינויים במזה"ת לא סוחפים את פרופ' משה שרון בהתרגשות    כמזרחן שכיהן כראש המחלקה לענייני ערבים במטכ"ל והיה יועצו הקרוב של מנחם בגין, הוא טוען כי הגורם האיסלאמי הרדום מתעורר כבר 20 שנה ובא לידי ביטוי במהפכות האחרונות    שרון צופה מאבק עיקש של אסד על המשך שלטונו ומאמין שרק התערבות מערבית תצליח להפילו    ולגבי אירן - המערב חייב לעצור את ההתגרענות, אבל בשום אופן אסור לישראל להתערב    ראיון
עקיבא ביגמן
מעמדה של הלשון הערבית כשפה רשמית במדינת ישראל מתחזק והולך בשנים האחרונות, הרבה בזכות בג"ץ, אך מחקר שנערך לאחרונה מגלה כי במהלך שנות קיומה של המדינה ביטל למעשה המחוקק את מעמדה הרשמי של השפה, ומסיק: הצעות שוויוניות בעניין זה הן לא פחות ממהפכה במשפט הישראלי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il