בסמטה נידחת וחבויה, בפינת הרחובות עקיבא וגדרה, מצאנו את מסעדת האוכל הכי ביתית של תל אביב, הידועה כ"מטבחון", ושמציעה לסועדיה תפריט ישראלי ים-תיכוני אותנטי. חשפנו בה מטעמים מגוונים של פעם, ממש כמו בבית-אימא, שעשויים כולם על טהרת החומרים הטבעיים והטריים משוק "הכרמל" הסמוך.
"המטבחון" היא מסעדה צנועה, נחבאת אל הכלים, שהוקמה עוד לפני כעשור בממדיה הצרים ושהורחבה עם הזמן, כשעל מלאכת הקולינריה שלה מנצח ביד רמה בעליה, השף רמי בן-נון.
הגענו אליה בשניים ומצאנו מסעדה קטנה, עם אולם פנימי ומרפסת, מקושטת באביזרים ובכלים משוק הפשפשים היפואי, בעיצוב סולידי, המשרה אווירה של חמימות על הבאים בשעריה.
מומלץ מן המנות הראשונות נדלקנו על מרק העדשים, מחמם לב וחדרי-בטן, שהיה עשוי בטוב-טעם, ועל לבבות הבטטה האפויות, שהוגשו בתוספת של פלפל קלוי וגבינה בולגרית. אחר-כך הלכנו בעיקריות על קציצות בשר מעורבות בעוף, עם אורז, ברוטב-עגבניות פיקנטי, שהוסיף טעם למנה המוצלחת.
גם הממולאים לא טמנו ידם בצלחת: קישוא עם אורז ובשר, ופלפל עם אורז, פטריות ואגוזים, שהותירו אחריהם טעם של עוד. לרוויה לגמנו לימונענע טרייה ומים מינרליים.
החשבון שהוגש לנו הסתכם ב-209 שקל, שעליו הוספנו תשר של 10% לשירות אדיב וזריז. מומלץ בכל פה למי שאינו מסוגל להיפרד ממאכליה של אימא, גם כשזו איננה, בעצם, בתמונה ושבמקומה יש אחת חורגת.