בין מסעדות הגורמה המעטות, שעוד נותרו בארץ הזאת, שמור מקום של כבוד ל"יועזר בר יין", שבסמטת יועזר איש הבירה 2, הסמוכה לכיכר השעון ביפו. מזה 16 שנה משקיעים בעליה, צפורה אסף ושאול אברון, מסעדן ותיק ועתיר-תהילה, את נשמתם בסטנדרטים שאינם אופייניים למסעדנות הישראלית הרווחת והרדודה. המדובר במסעדת-שף, בסגנון של ביסטרו צרפתי-מושחת, שאינו בוחל בקלוריות, אבל שמקפיד על רמת-בישול מן המעלה הראשונה.
"יועזר" ממוקמת במערה מרווחת, שקירותיה ספוגים, אומנם, בטחב השנים, אבל שנושמים אבק-היסטוריה. סעדנו בה לברנץ' של סופשבוע, המציע ארוחה מפנקת, בת שלוש מנות ושתייה בתעריפים השווים לכל נפש.
מנת הפתיחה כללה סלט תפוחי-אדמה, עיסה של תרד מעורב בחומוס וארטישוק טרי. לידה הוגש לחם הבית ומיץ-תפוזים סחוט וטרי. המנה הייתה לעילא ולעילא והותירה בפינו טעם של עוד, אף שהייתה משביעה למדי.
ביד אמן מן העיקריות נדלקנו על נתחי-אנטרקוט, עם ביצי-עין בציר-בקר, שהיו עשויים ביד אמן ממש. ניכרה בהם השראתו הברורה של שאול אברון - שף מעולה בזכות עצמו - על הטבח התורן, שלמד ממנו כהלכה את מלאכת הגורמה הנדרשת.
את האקורד האחרון לארוחה הגסטרונומית השלים קינוח נפלא של קרם-קרמל, בנוסח ימים עברו, עם עוגיות פריכות ואספרסו כפול, עשוי כיד המלך. מעטות הן המסעדות הישראליות המצליחות להוציא מתחת ידיהן מעדן מוצק, אוורירי ועתיר-טעמים שכזה.
לארוחה הדשנה לשניים שילמנו 285 שקל, כולל תשר של 15% לשרות אדיב ומהיר של מלצריות זריזות. לא נותר לנו אלא להעניק ל"יועזר" את מלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.