שיטת ההסעדה הישראלית אמורה לעבור, כבר במרוצת החודשים הקרובים, חידושים מרעננים. יהיה בכך כדי לסמן בה מהפך ברור, לעומת המונוטוניות המשעממת המאפיינת אותה כיום. מסתבר שמסעדות לא מעטות החליטו לאמץ בין כותליהן שיטה חדשה, מקורית בעיקרה, שאינה מוכרת אפילו בארצות שמעבר לים.
על-פי אותה שיטה ינהיגו המסעדות בין כותליהן שלוש רמות קולינריות:
האחת, של ארוחה מיוחדת;
השנייה, של ארוחה עסקית-שיגרתית; ו
השלישית, של ארוחת-טעימות מצומצמת. שלוש הקטגוריות האלה יונהגו, בו-זמנית, בכל אחת מהמסעדות שיאמצו את השיטה. בשלב ראשון יהיו אלה, בעיקר, מסעדות-צמרת מרווחות, שהסתפקו עד כה בהגשת ארוחה אקסקלוסיבית בלבד.
מסתבר שהביקוש הגדול לארוחות עסקיות הותיר את רישומו גם על מסעדות-צמרת לא מעטות. כדי לשרוד הן נאלצות ליישר קו עם הזרם הכללי של המסעדות הבינוניות, המנהיגות זה מכבר ארוחות עסקיות בימי החול. עכשיו מחרות-מחזיקות אחריהן גם מסעדות הצמרת, שלפי שעה מאפשרות לסועדיהן ליהנות מהארוחות הזולות יותר לאורך כל ימות השבוע, מבלי להזדקק דווקא לארוחה אקסקלוסיבית.
מעט ומרובה למהפך ההסעדה הצפוי תורמת לא במעט גם התחרות העזה בין המסעדות למיניהן, המאפיינת כיום את השוק הקולינרי ברחבי הארץ. כבר במרוצת החודשים הקרובים ינהיגו מסעדות הצמרת בין כותליהן שני סוגי-ארוחות - מיוחדת ועסקית - בו-זמנית. סועד שיבחר בארוחה אקסקלוסיבית ימצא את מקומו באגף מיוחד שיוקצה לצורך כך במסעדה שבחר בה, כשמובטח לו השופרא דשופרא של הקולינריה. הדברים אמורים, בעיקר, בנתחי-בשר מובחרים, בדגים אציליים כמו הסלמון והפורל, ובקינוחים יצירתיים מובחרים. מחירה של ארוחה שכזו, בעלת שלוש מנות, עם יין, עשוי לנוע בין 300 ל-500 שקלים, כשהמחיר הגבוה נעוץ, כמובן, בטיב היין.
על-פי סקר קולינרי, שנערך בימים אלה בידי מכון "סקרים" לחקר דעת-קהל, עולה כי מרבית הסועדים הפוטנציאליים אמורים לבחור בארוחה העסקית, שהיא זולה יחסית. מחירה של ארוחה שכזו, בת שלוש מנות ושתייה קלה, אמור לנוע בין 55 ל-135 שקל, כשהתעריף הגבוה ייגבה בסופי-שבוע. מטבע הדברים יוקצו מרבית המקומות במסעדה לסועדים שכאלה.
בקטגוריה השלישית והזולה ביותר, של ארוחת-טעימות בלבד, יוגשו לסועד שיבחר בה, קומץ קטן מן השפע הקולינרי. המדובר בארוחה של "מעט המכיל את המרובה" ובמינון מצומצם למדי. מחירה של ארוחה שכזו עשוי לנוע בין 45 ל-60 שקל לשלוש מנות ומשקה קל.