X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שיטה חדשה של מסעדנות תונהג בקרוב במסעדות ישראליות ברחבי הארץ, במסגרתה יתקיימו בכל אחת מהן שלוש רמות של ארוחות: מיוחדת, של שופרא דשופרא; עסקית-שיגרתית; וארוחת טעימות מצומצמת קדימה אוכל
▪  ▪  ▪
המהפך כבר בדרך לשולחנות המסעדות [צילום: פלאש 90]

שיטת ההסעדה הישראלית אמורה לעבור, כבר במרוצת החודשים הקרובים, חידושים מרעננים. יהיה בכך כדי לסמן בה מהפך ברור, לעומת המונוטוניות המשעממת המאפיינת אותה כיום. מסתבר שמסעדות לא מעטות החליטו לאמץ בין כותליהן שיטה חדשה, מקורית בעיקרה, שאינה מוכרת אפילו בארצות שמעבר לים.
על-פי אותה שיטה ינהיגו המסעדות בין כותליהן שלוש רמות קולינריות: האחת, של ארוחה מיוחדת; השנייה, של ארוחה עסקית-שיגרתית; והשלישית, של ארוחת-טעימות מצומצמת. שלוש הקטגוריות האלה יונהגו, בו-זמנית, בכל אחת מהמסעדות שיאמצו את השיטה. בשלב ראשון יהיו אלה, בעיקר, מסעדות-צמרת מרווחות, שהסתפקו עד כה בהגשת ארוחה אקסקלוסיבית בלבד.
מסתבר שהביקוש הגדול לארוחות עסקיות הותיר את רישומו גם על מסעדות-צמרת לא מעטות. כדי לשרוד הן נאלצות ליישר קו עם הזרם הכללי של המסעדות הבינוניות, המנהיגות זה מכבר ארוחות עסקיות בימי החול. עכשיו מחרות-מחזיקות אחריהן גם מסעדות הצמרת, שלפי שעה מאפשרות לסועדיהן ליהנות מהארוחות הזולות יותר לאורך כל ימות השבוע, מבלי להזדקק דווקא לארוחה אקסקלוסיבית.
מעט ומרובה
למהפך ההסעדה הצפוי תורמת לא במעט גם התחרות העזה בין המסעדות למיניהן, המאפיינת כיום את השוק הקולינרי ברחבי הארץ. כבר במרוצת החודשים הקרובים ינהיגו מסעדות הצמרת בין כותליהן שני סוגי-ארוחות - מיוחדת ועסקית - בו-זמנית. סועד שיבחר בארוחה אקסקלוסיבית ימצא את מקומו באגף מיוחד שיוקצה לצורך כך במסעדה שבחר בה, כשמובטח לו השופרא דשופרא של הקולינריה. הדברים אמורים, בעיקר, בנתחי-בשר מובחרים, בדגים אציליים כמו הסלמון והפורל, ובקינוחים יצירתיים מובחרים. מחירה של ארוחה שכזו, בעלת שלוש מנות, עם יין, עשוי לנוע בין 300 ל-500 שקלים, כשהמחיר הגבוה נעוץ, כמובן, בטיב היין.
על-פי סקר קולינרי, שנערך בימים אלה בידי מכון "סקרים" לחקר דעת-קהל, עולה כי מרבית הסועדים הפוטנציאליים אמורים לבחור בארוחה העסקית, שהיא זולה יחסית. מחירה של ארוחה שכזו, בת שלוש מנות ושתייה קלה, אמור לנוע בין 55 ל-135 שקל, כשהתעריף הגבוה ייגבה בסופי-שבוע. מטבע הדברים יוקצו מרבית המקומות במסעדה לסועדים שכאלה.
בקטגוריה השלישית והזולה ביותר, של ארוחת-טעימות בלבד, יוגשו לסועד שיבחר בה, קומץ קטן מן השפע הקולינרי. המדובר בארוחה של "מעט המכיל את המרובה" ובמינון מצומצם למדי. מחירה של ארוחה שכזו עשוי לנוע בין 45 ל-60 שקל לשלוש מנות ומשקה קל.

תאריך:  23/02/2012   |   עודכן:  23/02/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאור ווינטראוב
טיפים מיוחדים לשמירה על בטיחות ילדינו בפורים על-ידי שימוש זהיר באביזרי החג
אורן פרסיקו
כתב ההגנה של האתר ynet בפרשת פיטורי העיתונאים מתאר כיצד הצטמקה מצבת כוח האדם, פוטרו עובדים ותיקים ש"עלותם יקרה יותר", ותפקידים כמו כתב חוץ ועורך מדע בוטלו
מאיר עוזיאל
כך משתקף השבוע מהפייסבוק שלי
לילית רומם
שוקולד, דיאטה ואושר הן שלוש מילים שדווקא מתחברות ומתקשרות זו לזו. מהו הקשר הטבעי בין השלוש?    "משנכנס אדר מרבים בשמחה", לא בשוקולד
פזית רבינא
קרבות הרחוב בחומס ובאידליב מייצגים מאבק רחב בהרבה: גורלו של המשטר בטהרן אל מול השפעת המערב במזרח התיכון. במאבק האזורי הזה, רוסיה וסין נחושות לנצח. מה גם ששתיהן אלרגיות לתופעת התסיסה העממית, האורבת להן מעבר לפינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il