פרחים הם אחת המחוות המשמחות שניתן להעניק לאדם, ובפשטות רבה. הצבעים והריחות ממלאים אותנו בימי שישי, בימי חול, בחגים ובאירועים.
קצת נתונים על צרכני הפרחים הישראלים על-פי הערכות משרד החקלאות, הפרחים האהודים על הישראלים הם הוורדים, על גווניהם השונים, פרחי הגרברה, השושן והליזיאנטוס. הציפורן, לעומת זאת, איבד מהפופולריות שלו ונחשב לפרח פחות מבוקש בימים אלו.
עוד על-פי הערכות משרד החקלאות, הביקוש לפרחים בישראל מסופק כמעט כולו על-ידי מגדלי פרחים ישראלים (98% מהפרחים הם 'כחול-לבן', 2% בלבד ייבוא). מתוך סך מכירות הפרחים בישראל, 75% מהפרחים נצרכים בחנויות ובדוכנים מסודרים ויתר ה-25% הם פרחים שרוכשים בצידי הדרכים במקומות שאינם מאורגנים.
טיפים להארכת חיי המדף של פרחים מרבית הפרחים המצוינים יחזיקו מעמד בביתכם בין שבוע לשבועיים. על-מנת להאריך את חיי המדף של הפרח ולמצות אותם עד תום, מומלץ לפעול על-פי ההנחיות של דובי וולפסון, מדריך שירות ההדרכה והמקצוע במשרד החקלאות ופיתוח הכפר:
- ריכשו פרחים בנקודות מכירה מסודרות המאחסנות אותם בטמפרטורה של 20 מעלות, עם אוורור אך ללא רוח, ועם לחות של 60%.
- לפני שאתם מכניסים את הפרחים לאגרטל, ריחצו אותו היטב, הסירו אבק ושאריות של עלים שנותרו מזר הפרחים הקודם.
- חיתכו את קצוות הפרחים - החיתוך מעניק להם חיות ומרחיק לכלוכים שדבקו בגבעול. את החיתוך מומלץ לבצע באלכסון כך שיישאר שטח פנים רחב ככל הניתן לספיגת מים, ובאמצעות כלי חד (סכין או מזמרה), על-מנת לשמור על שלמות הרקמה.
- הסירו את העלים התחתונים מהפרחים, כך שלא יהיו במים. עלים במים גורמים לריקבון מהיר יותר.
- השתמשו במים נקיים, רצוי להשתמש במים מזוקקים, מי מזגן או מי גשמים אם ניתן.
- הכניסו לאגרטל כפית אקונומיקה (עדיף ללא ריח) וכפית סוכר. אלו יסייעו פלאים בהארכת חיי המדף של הפרחים. האקונומיקה תמנע ריחות לא נעימים מהאגרטל והסוכר משמש כמזון זמין להמשך חייו של הפרח.
- הניחו את האגרטל במקום מואר, ללא שמש ישירה וכשהוא מוגן מרוחות.
- הימנעו מהעמדת הפרחים בקרבת מאווררים ומזגנים. מאוורר, בדומה לרוח, לא עושה טוב לפרחים ומזגן מייבש אותם, ופרחים מעדיפים סביבה לחה.
- המשיכו לטפל בפרחים גם לאחר רכישתם: החליפו מים באגרטל, חדשו את החתך האלכסוני אחת לשלושה ימים, הסירו עלים ופרחים שקמלו.
- מומלץ להזין את הפרחים במזון המיועד לפרחים קטופים. במקרה זה, אין צורך לחדש את החתך מדי שלושה ימים.