X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אלי זהר ויודי לוי. השותפים החזקים של המשרד הכי גדול בישראל [צילום: קובי קנטרו]
בעלי הדעה
הם בעלי כוח והשפעה, ומנהלים בפועל את כל הכסף שלנו. מה באמת חושבים נשיאי עשרים פירמות עורכי הדין הגדולות במדינה על המצב?
אלי זהר וחיים כהן [צילום: קובי קנטרו]

חיים כהן ויודי לוי [צילום: קובי קנטרו]

לא נצפו דתיים, מזרחיים וערבים
הפרופיל הממוצע: גבר, בן 60, חילוני, אשכנזי, עם הרבה מאוד כסף בעו"ש. במועדון האקסקלוסיבי הזה לא נצפו דתיים, מזרחיים וערבים, ורק שתי נשים נכחו בכינוס. נכון, אין למי להתלונן שכן מדובר באנשים פרטיים שהגיעו למעמדם בזכות פעילות עסקית ולא דרך מינויים, אבל העמדות של בעלי המאה בהחלט מעניינות

זה היה אולי החדר היקר המדינה. באולם הכינוסים הקטן של קבוצת D&B (דן אנד ברדסטריט) התכנסו לאחרונה נשיאי 20 פירמות עורכי הדין הגדולות במדינה לכנס חשיפת הדירוג השנתי של Duns'100. מדובר במשרדי ענק המעסיקים כל אחד בין 100 ל-200 עורכי דין. הם אלו שמנהלים את הכסף שלנו דרך עסקי הטייקונים והחברות הגדולות במשק.
הפרופיל הממוצע: גבר, בן 60, חילוני, אשכנזי, עם הרבה מאוד כסף בעו"ש. במועדון האקסקלוסיבי הזה לא נצפו דתיים, מזרחיים וערבים, ורק שתי נשים נכחו בכינוס. נכון, אין למי להתלונן שכן מדובר באנשים פרטיים שהגיעו למעמדם בזכות פעילות עסקית ולא דרך מינויים, אבל העמדות של בעלי המאה בהחלט מעניינות אותנו.
בתמצית, עורכי הדין מתקשים להבין את זעם הציבור על הטייקונים סביב תספורות החוב ("אני מתקשה להבין את ה'אכלו-לי-שתו-לי' הישראלי, כשהשקעתי והרווחתי היה טוב אבל כשאני מפסיד זה לא בסדר", יהודה לוי), ומתנגדים בחריפות למעורבות של בתי המשפט בהסדרי החוב גם כשהנפגעות הן קרנות הפנסיה של הציבור ("מי אמר שהם יודעים לנהל? רק אם היה דור של שופטים שיודע לנהל חברות היה לזה מקום, בית המשפט יודע לטפל רק בטראומות", יעקב ישראלי), אך מנגד לא חוששים מרגולציה ("ככל שיש יותר רגולציה, יש יותר עבודה לעורכי הדין", משה בלסר).
חשוב להם לשמור על ההון של הלקוחות ולכן הם חוששים ממסקנות ועדת הריכוזיות ("מדינת ישראל חושבת שיש בעיה בשרשור חברות ציבוריות, אבל במקום מסוי שקוף מתעמרים במחזיקים בשישים דרכים שונות. זו פגיעה קניינית חמורה", דודי תדמור). ובדרך גם לשמור על בתי המשפט מפני הכנסת ("אני רוצה שלשכת עורכי הדין תעמוד איתן מאחורי שלטון החוק במיוחד בשל הסכנות מצד הרשות המחוקקת", צבי פירון).
הם חושבים שהייעוץ המשפטי השתלט על השוק הפרטי, כמו גם על משרדי הממשלה ("במשרדים הממשלתיים היועץ לא יועץ, הוא המחליט. הם קיבלו מעמד-על", יורם ראב"ד), ומוכנים אף להודות בגורמים לכך ("הייעוץ הפך דומיננטי כי המשפטנים בשירות המדינה מפרשים בעצמם את סמכויותיהם ומקנים סמכויות חדשות לעצמם, תוך תימוכין מבית המשפט שבעצמו מאויש במי שהיו קודם משפטנים בשירות המדינה", דודי תדמור). אך זה כמובן לא אומר שלא חשוב להם לשמור על הכוח וההשפעה ("בשנה האחרונה הכול מתחיל ונגמר במערכת המשפט, אבל קולה של לשכת עורכי הדין נדם. הגיע הזמן שנצא ממשבצת המייעצים ונביע עמדה", מוריאל מטלון).
במחאה החברתית הם רואים הזדמנות פוליטית שהוחמצה ("חוסר המיקוד והיעדר המנהיגות הפוליטית שלה גרמו לה להתמוסס", יורם ראב"ד), ומסבירים מה צריך לעשות כדי לחזק את מעמד הביניים ("מתקציב הביטחון ומהעשירים אי-אפשר לקחת, צריך לקחת מהמגזרים שמייצרים פחות ממה שהם צורכים - החרדים והמתנחלים. המחאה ניסתה לחבק את כולם ולכן היא חתמה על גזר דין המוות שלה", צבי פירון).
אך מה שבאמת חשוב הוא שהם אופטימיים ("כסף בינלאומי גדול ממשיך להגיע לשווקים בישראל. מדובר בכסף שנועד לפתח ולקנות קניין רוחני. המצב הוא שמשקיעי חוץ מרגישים נוח לבוא לישראל כי ההתנהלות הממשלתית לגבי המו"פ ומסוי המשקיעים הזרים היא טובה", מאיר לינדזון). אז מי אמר שלכסף אין ריח?

פורסם במקור: צדק, מוסף לדין, למשפט ולהלכה המצורף לעיתון מקור ראשון
תאריך:  15/03/2012   |   עודכן:  15/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בעלי הדעה
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
תגובה
צנחן  |  16/03/12 14:57
2
בעלי השפעה ? אלה המפיונרים ה
מנוש  |  16/03/12 17:46
3
איפה הכסף?
ריצרץ  |  16/03/12 19:06
4
המשך לאיפה הכסף?
ריצרץ  |  16/03/12 19:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דפנה יוריסטה
כיצד תאריכו את חיי הפרח בשבוע ימים?    אלו פרחים הכי פופולריים בשוק?    איפה להעמיד את הפרחים בבית?    איפה הישראלים קונים פרחים?    טיפים להארכת חיי פרחים ונתונים על צרכנות פרחים בישראל
ראובן לייב
בחופשת הפסח הקרובה יעלה גם האי הקאריבי המרהיב על מפת התיירות הישראלית הענפה. למתיירים בו מובטחת הנאה צרופה, הן בשל האטרקציות הרבות המזומנות להם, והן בשל הטבע המדהים שבו ניחן
עו"ד תמר פינקוס
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מגישה: עשרת הדיברות לצרכן הנבון
מכון ויצמן למדע
ד"ר גיל לבקוביץ וחברי הקבוצה שלו במחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא, גילו באחרונה סוג חדש של מתג במוח, שמבקר את שליחתו של אחד האותות העיקריים האחראים לשחרור קורטיזול. ממצאים אלה עשויים לשפוך אור על תהליכים המתרחשים במספר בעיות נוירולוגיות הקשורות ללחץ
מאיר עוזיאל
כך משתקף השבוע מהפייסבוק שלי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il