בכתובת היסטורית - רחוב הרצל 4, אחד הבניינים הראשונים של תל אביב מלפני 103 שנים, נפתח לאחרונה טאפס בר ומסעדה, בשם "לילה מוראד". השם האקזוטי הוא שמה של זמרת מצרייה ומרמז על חלק מהאווירה המוסיקלית של המקום. אנחנו שמענו מוזיקה לטינית שאהובה עלי במיוחד, ללא קשר ל"לילה מוראד".
תקרות גבוהות, אווירה אינטימית, נקי מעישון! אח איזו הקלה, איזה כיף לאכול, לשתות, לשמוע מוזיקה בלי עשן. איזה כבוד לאורחים. ומי שרוצה לעשן - יש מדרכה בחוץ.
המקום המושך צעירים ובני כל גיל, שייך לשלוש נשים יזמות: ציפי רומנו (
משרד יחסי ציבור), אתי מרק (שותפה בכמה מועדונים תל אביביים) ונטלי אדרי. מעניין לדעת שנשים נכנסות לעסקי מסעדנות ומועדונים, ואני שולחת להן בשם כל הנשים ברכת מברוק!
אפקט הטאפס בר ומסעדת טאפס זה הטרנד הכי טרנדי בתל אביב. הטרנד מתפתח נוכח טרנד השתייה האלכוהולית שצומח ומנסה להשתוות לארצות העולם. הטרנד צומח כי זה חדש, יחסית, בארץ, וכולם כאן אוהבים לנסות דבר חדש. הטאפס, מהיותן מנות קטנות ומגרות את התיאבון, המוח והחיך, מגבירות את הצימאון לאלכוהול ונותנות תחושה כוזבת ש"רק טעמנו".
הטאפס נולדו בספרד, בה עברו כל האימפריות ההיסטוריות ובני כל הלאומים והיבשות. לפי האגדה, מלך חולה בשם אלפונס החמישי, הצליח להבריא על-ידי אכילת מנות קטנות עם שתיית יין. כך בכל מסעדה בספרד, בכניסה יש דלפק ענק ועליו אינסוף צלחות, קערות ומגשים של דגים מטוגנים ומבושלים, פירות ים בעשרות צורות הכנה, מאכלי עגבניות ופלפלים, סוגי קתלי חזיר וקציצות ונקניקיות, ונקניקים מתובלים ואמפהדס ולחם מכל הסוגים, ועוד.
קודם "כולם" אכלו אוכל ספרדי במנהטן, אחר-כך "כולם" אכלו טאפס ושתו יין, עכשיו אנחנו עושים הכל אחרי מנהטן. טעים ונחמד בעיקר עם סוגי יין שונים, מכל הרמות, הצבעים, המחירים והיקבים.
שף המסעדה חיים מזרחי, מהדור הצעיר של השפים הישראלים לשעבר ממסעדות הרברט סמואל ומונטיפיורי-יבנה.
אז מה אכלנו? "לילה מוראד" מעוצבת עם רמזים למסעדה ספרדית - שולחנות עץ צרים, וישיבה של קבוצות ליד הבר או מסביב לשולחן. מבחר גדול של יינות, מוזיקה, אווירה נעימה וחברית ושירות סימפטי. אכלנו טאפס: ברבוניות מטוגנות, חציל עם גבינת טולום טורקית, לברק עם ירקות מטוגנים ומתפצחים בפה, לחם דגנים טרי-טרי ומשובח, סטייק פילא (קטן) בציר בקר "דמי גלאס", חצי פיתה עם בשר שפונדרה מבושל שש שעות ונמס בפה, ירקות טריים טובלים בשמן זית ולימון, יין לבן חצי יבש ומתקתק המתאים לחופי ספרד בקיץ, וקינוח של אטריות קדאיף עם גבינת מסקרפונה, אגוזים ודובדבנים בטעם גן עדן.
מחירים: בין 14 ל-38 שקל למנת טאפס. משקאות: יין אדום - 33 שקל, עראק - 33-22 שקל, ויסקי - 58-34 שקל, בירה מהחבית - 21 שקל.