טיפים לסובלים מאלרגיה לחלב
|
|
ו / או מאי סבילות ללקטוז
▪ ▪ ▪
|
- הסובלים מאלרגיה מוכרחים להימנע ממוצרי חלב ולהיזהר בעיקר ממוצרים שעלולים להכיל "עקבות חלב" או שייוצרו בפסי ייצור חלביים. יש לשים לב למוצרים כמו דגני בוקר, רטבים למיניהם, ממתקים וחטיפים ומרגרינה, שעל פניו הם נטולי חלב, אך עלולים להכיל שאריות חלב;
- לסובלים מאלרגיה לחלב מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית שתתאים עבורכם תפריט הכולל תחליפי חלב ושילוב תוספי תזונה. בשוק קיימים תוספי סידן המכילים בדרך-כלל 600 מ"ג סידן. כיוון שההמלצה היא לצרוך 1,000 מ"ג סידן ביום לאדם מבוגר, ניתן להשלים את החסר באמצעות אכילת מזונות עשירים בסידן, דוגמת סרדינים, טחינה, אגוזים, שקדים ועוד;
- מומלץ ליטול סידן בשילוב ויטמין D, כיוון שהוא מסייע לספיגת הסידן במערכת העיכול ולהטמעת הסידן בעצמות. כיום ניתן למצוא תוספי תזונה המכילים את שני המרכיבים. יש לבדוק שכמות הויטמין D בתוסף עם הסידן מספקת. אם לא, יש להוסיף את הויטמין D בנפרד;
- אי סבילות ללקטוז נגרמת כאמור בדרך-כלל ממחסור של הלקטאז. ניתן לפתור זאת באמצעות תוספי תזונה, המכילים את האנזים הבעייתי שתפקידו לפרק את הלקטוז. יש ליטול את התוסף לפני שאוכלים חלב או מוצריו;
- לאנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז (רגישות לחלב) מומלץ לנסות ולבדוק השפעת צריכת מוצרי חלב דלי לקטוז כמו חלב דל לקטוז (נמכר ברוב הסופרים), יוגורט ומוצרי חלב נוספים שמסומנים כדלי לקטוז על-גבי האריזה. גם שוקו ניתן להכין מחלב דל לקטוז;
- ככל שמוצרי החלב מוצקים יותר, יש בהם פחות לקטוז. לכן, גם מי שמתקשה לפרק אותו, יוכל לאכול למשל גבינה צהובה קשה שמכילה מעט לקטוז. בנוסף, יוגורט ביו מכיל פחות לקטוז ביחס למוצרי חלב אחרים ולכן גם הוא עשוי להוות פתרון;
- חשוב לדעת, כי גם אנשים הרגישים ללקטוז, מסוגלים לצרוך במהלך היום כמות קטנה של לקטוז, כאשר הוא לא נלקח בבת אחת, אלא מחולק במהלך היום. למשל, מומלץ לחלק כוס חלב למספר כוסות קפה או תה עם חלב במהלך היום, כך נצרוך כמות לקטוז שהגוף יכול לפרק. בנוסף, כאשר מזונות המכילים חלב מהווים מרכיב מארוחה הכוללת פחמימות חלבונים ושומנים הם נסבלים טוב יותר מאשר כשצורכים אותם לבד. חשוב לציין, שבכל מקרה הכמויות משתנות בהתאם למידת הרגישות;
- החלב ומוצריו (ממקור של בקר וצאן) הם אוצר תזונתי, המספק לנו חלבון איכותי, ויטמינים מקבוצה D ,A ,B ומינרלים שהעיקריים בהם: סידן, אשלגן, מגנזיום, אשלגן ואבץ. חלב ומוצריו הם גם מזון לחיידקי המעיים החיוביים המגנים ושומרים על בריאות המעי ולכן לא מומלץ לוותר עליו לחלוטין.
|