מוצרי חלב חשובים כמקור לחלבון בעל ערך תזונתי גבוה היחס בין סידן לזרחן במוצרי החלב הוא לטובת הסידן (לעומת חלבונים הבאים מהחי), עובדה העוזרת לשמור על צריכת סידן גבוהה בתפריט במטרה למנוע ולטפל במחלת האוסטיאופרוזיס. כמו-כן, מהחלב נוצרים בתהליך העיכול פפטידים שונים (חלבונים קצרים יותר), אשר חלקם מופקים היום כתרופות הודות לפעילות המוכחת שלהם כמעודדי ספיגת סידן.
מקור טוב וזמין לסידן הסידן, כאמור, הינו מינרל חיוני לבניית העצם בגיל הילדות ובגיל ההתבגרות וכן חיוני לצריכה קבועה ויומיומית גם לאחר גיל 20. במטרה למנוע התדלדלות עצם = אוסטאופורוזיס ולעזור בטיפול במקרים של המחלה עצמה. חשיבות הסידן אצל ילדים ומתבגרים מתבטאת בכך שבקרב מתבגרים מתרחשים שברים הקשורים עם מסת עצם נמוכה. נמצא כי צפיפות עצם נמוכה אצל ילדים, קשורה לעלייה של פי 2 בסיכון לשברים.
סידן והרזיה לאחרונה נמצא במחקרים קליניים קשר הפוך בין צריכת סידן ומוצרי חלב לבין משקל גוף בנשים ובגברים כאחד. ככל שהנבדקים צרכו פחות סידן ומוצרי חלב, הם היו יותר שמנים, בעלי מסת שומן גדולה יותר, הם סבלו יותר מיתר לחץ דם כמו גם מרמות גבוהות של אינסולין בדם ורמות של שומנים.
המנגנון פועל כנראה על-ידי כך שהסידן משפיע על תהליכים בתא השומן עצמו. כניסה של תאי סידן לתא השומן מווסת תהליכים של בנייה ופירוק שומן וכן ייצור חום.