X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לינדנשטראוס. 14(ג) [צילום: פלאש 90]
וינשטיין. שיקר [צילום: יוני רייף]
המבקר מעכב דוח הביקורת בגלל ההליך הפלילי

הנדון: "פרשת הרפז" - החלטה על הבאה לידיעת היועמ"ש לפי 14(ג)

בניגוד להודעתו הכוזבת של היועמ"ש וינשטיין - מבקר המדינה אכן הודיעו על חשש לעבירות פליליות חמורות מצד אשכנזי, אל"מ וינר ואחרים ב-2 במאי ריכז המבקר את מסקנותיו וייחס לאשכנזי: "התנהגות שאינה הולמת" (עבירה לפי החוק הצבאי); וכן עבירות על-חוק העונשין: "הפרת אמונים", "קשר למעשים אחרים"
▪  ▪  ▪
אשכנזי. הפר אמונים [צילום: פלאש 90]

ברק. אשכנזי חתר תחתיו [צילום: AP]

התגלו ממצאים המצדיקים חידוש החקירה
יואב יצחק
ניצב יואב סגלוביץ' נפגש ביום חמישי עם מבקר המדינה ובפגישה התברר: מחמת הממצאים החמורים אין מנוס מחידוש החקירה לאחר שיוגש דוח המבקר * היועמ"ש וינשטיין שהגביל החקירה שנערכה ייאלץ להתיר פתיחתה מחדש בחשדות שונים, לרבות:: מי חתר תחת שר הביטחון בניסיון לסכל מינוי גלנט לרמטכ"ל * מבקר המדינה: דוח הבדיקה יפורסם בתוך זמן קצר; מכחיש תיאומים לחידוש החקירה
לרשימה המלאה

המאבק שהתקיים זמן רב מתחת לפני השטח ב"פרשת הרפז" בין היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, לבין מבקר המדינה השופט (בדימ.) מיכה לינדנשטראוס, פרץ בימים האחרונים בעוצמה רבה. עתה הוא מתנהל בעיקר בתקשורת ובבית המשפט.
בעיצומו של המאבק מתגלה היועמ"ש - ממש בימים אלה - כאיש רב-תחבולות, שאינו בוחל בהטחת כזבים במבקר המדינה. היועמ"ש טען, בין היתר, כי גירסת המבקר אינה אמת, וכי המבקר לא הביא לידיעתו ו/או לידיעת הפרקליטות מידע בפרשה המעלה חשד לפלילים. גירסת היועמ"ש היא-היא השקרית, שכן בידי המבקר מידע רב ומתועד על העברה מסודרת של חומרים ו/או מידע, במשך חודשים רבים, לידי המשטרה הפרקליטות והיועמ"ש עצמו.
מעשיו של היועמ"ש, שבוצעו ימים ספורים לפני הדיון החשוב שנקבע בפרשה זו בבית המשפט העליון (יום שני, 04.05.12) בעתירה שהגיש אלוף משנה ארז וינר המנסה לסכל פרסום דוח המבקר, מוליכים למסקנה פשוטה וברורה: מטרתו של וינשטיין היא לפגוע במעמדו האישי של המבקר - כך שממצאיו ומסקנותיו בדוח הביקורת שהוא עתיד לפרסם ב"פרשת הרפז", אם בכלל, יקבלו ביטוי נמוך ככל שניתן.
היועמ"ש נוהג כך כדי להציל, בין היתר, את עורו-שלו: דוח המבקר על ממצאיו מעיד יותר מכל על כשלונו העצום של וינשטיין, שלא השכיל, ומראש, לאפשר לחוקרי המשטרה לעשות את מלאכתם, ולחקור את הפרשה בכללותה. היועמ"ש לא מיהר לפעול גם לאחר שהועלו החשדות שוב ושוב גם ב-News1 - בדבר פעולות חמורות שבוצעו מצד קציני צבא בכירים ובראשם גבי אשכנזי, שחתרו תחת הממשלה בכלל ושר הביטחון בפרט, וגם בידי גורמים רבים נוספים, ולאחר שהוצגו לו שאלות נוקבות.
במקום זאת הורה וינשטיין לחוקרים למקד את החקירה בשאלה אחת ויחידה: מי זייף את המסמך, משל פתרון חידה זו הוא חזות הכל. התוצאה הייתה אף היא מוזמנת: המשטרה ופרקליטות מיקדו את האש בשליח, הוא בועז הרפז, ואף "תפרו" תיק לכבודו, משל הוא האיש שבישל, הגה ואחראי לבדו לזיוף מסמך יחצני נגד שר הביטחון אהוד ברק ומי שהיה הרמטכ"ל המיועד אלוף יואב גלנט.
לינדנשטראוס ידוע אף הוא כשועל קרבות ותיק: לאחר שהבין כי היועמ"ש מתחמק, משיקולים זרים, מלבצע את תפקידו וחובתו המנהלית והציבורית, הוא סינדל את היועמ"ש בהודעה חד-צדדית רשמית-פרטנית. עם זאת, מקריב לינדנשטראוס קורבן לא קטן, מבחינתו: הוא מסכים לעיכוב בפועל של דוח הביקורת על מיצוי ההליך הפלילי. ובמילים פשוטות: הדוח ייגנז, לעת הזו, ואם וכאשר - הוא יפורסם על-ידי המבקר הנכנס.
במכתב מיום 02.06.12, הוא הודיע ליועמ"ש כי בהתאם לסעיף 14(ג) לחוק מבקר המדינה, הוא מעביר לטיפולו מידע בדבר חשש למעשה פלילי מצד שורה של אישים, ובראשם: הרמטכ"ל היוצא גבי אשכנזי, ואלוף-משנה ארז וינר.
ברשימה שלהלן נציג כמה מחלקיו המרכזיים של המכתב המחזיק 11 עמודים צפופים וגדושים - בדבר ההתנהלות בין המבקר ליועמ"ש. המבקר נמנע במכתבו אל היועמ"ש מפירוט-יתר של הממצאים, מסיבות מובנות. אך אותם מעטים המקורבים לנושא יודעים היטב: המבקר מייחס לאשכנזי ולשותפיו לעבירות שימוש פסול ובלתי חוקי במידע צבאי ממדרגה ראשונה, והפקרתו באופן עברייני בפני בועז הרפז ובידי כמה גורמים נוספים. לית מאן-דפליג: המבקר נזעק בשל תוצאות מעשיהם של אשכנזי ושותפיו - בעקבות הפקרת המידע נדרשה מערכת הביטחון לבצע פעולות מיוחדות ומהירות וסודיות ביותר, בניסיון לצמצם את הסיכונים לחיי אדם.

בדיקה מקיפה

בניגוד ליועמ"ש - שהורה מסיבות שונות ומוזרות על צמצום החקירה לשאלה מי זייף את המסמך, הורה המבקר לינדנשטראוס על בדיקה מעמיקה ומקיפה בכל אותן שאלות שהובאו בפניו ו/או עלו מאוחר יותר.
המבקר לא נרתע מאיש בכיר או זוטר, ולא עשה הנחות לקציני צה"ל. במסגרת זו נעשתה עבודה מקצועית, יסודית ומעמיקה, "תוך הקשבה בלב פתוח ונפש חפצה לכל המעורבים" - כלשון המבקר. טיוטת הדוח עוסקת בארבעה פרקים:
א) המסמך - הרקע להגעתו ללשכת הרמטכ"ל והטיפול בו עד לפרסומו בתקשורת ולאחר מכן;
ב) מערכת היחסים בין השר ברק ולשכתו לבין הרמטכ"ל דאז ולשכתו;
ג) תהליך בחירת הרמטכ"ל ומינויו;
ד) וביטחון המבצעים, אבטחת מידע וחשיפת מידע.
הסעיף האחרון (ד) הוא המרכזי והרגיש והנפיץ ביותר ולכן הוא המוכמן בטיוטת דוח המבקר. גם אם יפרסם המבקר את הדוח המלא בטרם פרישתו, יהא חלק זה חסוי ולא יימסר לפרסום אלא לבעלי תפקידים בכירים בודדים.

בין כרמיה להרפז

במהלך הבדיקה ב"פרשת הרפז" גילה המבקר מטמון ענק: ההקלטות של שיחות טלפון בלשכת הרמטכ"ל. המבקר מיהר לשים יד עליהן. מתוכנן של השיחות למדו המבקר ואנשיו כי קציני בכירים, ובראשם אשכנזי, שיקרו במצח נחושה גם בחקירתם במשטרה וגם בעדויות בפניו.
בשל הגילוי והממצאים והמסקנות, מיהר המבקר - כבר בנובמבר 2011 - להביא לידיעת היועמ"ש את "משמעות הדברים, לרבות ההיבטים הפליליים...". באותו שלב המשיכה הביקורת להתנהל לאור ההבנה עם היועמ"ש, לפיה תינתן עדיפות למיצוי הביקורת תחילה על-פני מיצוי ההיבטים הפליליים.
ייאמר כאן: גילוי הקלטות סייע למבקר לעמוד על התמונה בכללותה, ולתמוך בראיות ברורות וחותכות כי אכן - אשכנזי ושותפיו לעבירות חתרו תחת הממשלה בכלל ותחת שר הביטחון בפרט, במטרה לכפות עליהם להאריך את כהונתו של אשכנזי תחילה, בשנה נוספת; ולאחר מכן למנות רמטכ"ל כפי דרישתם. חתירה שכזו הינה עבירה פלילית.
אין זו הפעם הראשונה שהמבקר "מחפש אתונות ומוצא מלוכה". כידוע, בעיצומה של הבדיקה נגד ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בפרשת כרמיה אותה חשפנו ב-News1, הצליחו אנשי המבקר, ובראשם ניצב (בדימ.) יעקב בורובסקי, לשים ידם על מחשבהּ האישי של שולה זקן, שעבדה כמזכירתו הראשית של אולמרט במשרד התעשיה והמסחר.
תוכנו של הכונן, כולל יומנו של אולמרט, הועתק בשלמותו. בזכות פיצוח המידע הרב שנאגר בו נחשפו בהמשך שורה של פרשות, ובהן: פרשת טלנסקי, פרשת מרכז ההשקעות ועוד. מאוחר יותר - עם חשיפת פרשת הולילנד ב-News1, התאפשר למשטרה להצליב מידע מסוים עם יומנו של אולמרט, מה שסייע גם כן בפיצוח פרשה זו והביא להגשת כתב אישום גם נגד אולמרט באשמה לעבירות שוחד חמורות.

המבקר מעכב דוח הביקורת בגלל ההליך הפלילי

מבקר המדינה פועל, בדרך כלל, באופן הבא: הוא עורך ביקורת מקיפה, ולאחר שהוא משלימה ומגיש דוח, הוא מעביר ליועמ"ש מידע הטעון חקירה - מקום שנמצא מידע שכזה. הדבר מתחייב מכוח סעיף 14(ג) לחוק מבקר המדינה.
אגב: באופן בלתי רשמי ו/או מוצנע מועברים חומרים גם קודם לכן לרשויות אחרות, כדי להכינן לחקירה. הדבר נעשה באופן שקט וממודר, ולרוב מתכחשים הצדדים למעשיהם(!). כך נהג גם המבקר לפני כארבעה חודשים ["התגלו ממצאים המצדיקים חידוש החקירה", 21.01.12], כשחשפנו כאן כי בכירי משרדו ישבו לפגישה עם ראש אגף החקירות ניצב יואב סגלוביץ, והעבירו לידיעתו ולידיו חומרי בדיקה המעלים חשד לעבירות פליליות.
כך תיכנן המבקר לפעול גם בנושא זה. אלא שהמציאות שנכפתה עליו, כולל העתירה שהוגשה לבית המשפט העליון, חייבה אותו להקדים ולהעביר, באופן רשמי, את המידע ליועמ"ש בהתאם לסעיף 14(ג). כותב המבקר:
  • ... הכוונה הבסיסית הייתה למצות בהקדם האפשרי את הליך הביקורת, ולאחריו להעביר את העניינים הנדרשים למסלול הפלילי, ככל שיימצא לכך מקום. ברם, מאז הפצת הטיוטא חלו התפתחויות שהביאו את משרד מבקר המדינה לכלל מסקנה, כי אין מנוס מהעברת תיק הביקורת הכולל חששות למעשים פליליים אותם העלתה הביקורת לידיעת היועץ המשפטי לממשלה ללא דיחוי ועוד קודם לגיבוש הדוח במתכונתו הסופית, וזאת על-מנת שיבחן את הצורך להורות על פתיחה בחקירה פלילית במספר נושאים העולים מן החומר.
במכתבו הארוך, מונה המבקר שורה של אירועים שגרמו להחלטתו הנ"ל, שמשמעותה המהותית ביותר היא המלצתו לפתיחת חקירה פלילית, תוך גרירת היועמ"ש המחדלניק להורות על חקירה, אך תוצאתה המיידית היא גניזה אפשרית של דוח מבקר המדינה - הכולל גם ביקורת במישור המנהלי נגד בכירי צה"ל ומשרד הביטחון - לתקופה ארוכה.
המבקר, שיודע היטב כי כלי התקשורת כולם ערוכים בדריכות לדוח הסופי שיגיש - בטרם יפרוש בתחילת יולי 2012, מתקשה להודיע על החלטתו, ובפועל מצניע את עמדתו החדשה והמפתיעה בסעיף קטנטן (סעיף 34), שבו נאמר:
  • נוכח כל האמור, השלמת הליך הביקורת בנושא זה תעוכב עד למיצוי ההליך הפלילי - משמע, השלמת בחינת החומר והחשש למעשים פליליים הנובעים ממנו ולהחלטות שיתקבלו בעניין הצורך בחקירה פלילית מתאימה.
ובהמשך מחדד המבקר שוב את דבריו:
  • נוכח כל האמור לעיל, אני סבור, כי כעת דין הליך הביקורת להיסוג מפני ההליך הפלילי.
בנסיבות דנן מובן: ההתקוטטות בין אל"מ וינר למבקר, שהובאה לפתחו של בג"ץ, מתייתרת. שכן המבקר הגיע בעצמו להכרה לפיה עליו להימנע מפרסום הדוח, וכלשונו: "השלמת הביקורת בנושא זה תעוכב עד למיצוי ההליך הפלילי...".
הערה: המבקר יכול להימנע כאמור מפרסום הדוח המלא. עם זאת, שמורה בידיו הזכות להגיש לציבור וליועמ"ש מסמך מסכם שבו יודיע על ממצאיו העיקריים. כך נהג המבקר בפרשת כרמיה, דבר שהוביל לחקירה פלילית - שהולידה, בסופו של דבר, הגשת כתב אישום נגד אולמרט בשורה של פרשות.

חקירה במשטרה הצבאית?

בשולי מכתבו של המבקר אל היועמ"ש, מתגלה סקופון קטן:
הפרקליט הצבאי הראשי הקודם, אלוף אביחי מנדלבליט, פנה אל היועמ"ש "וביקש לקבל את כל החומר שנאסף על-ידי הביקורת וזאת לצורך מילוי תפקידו, על-מנת לשקול את הצעדים הנדרשים בעקבות ממצאי משרד מבקר המדינה. משמע, לבחון האם יש מקום לנקוט בצעדים פליליים, משמעתיים או פיקודיים כנגד קציני צה"ל, המעורבים בפרשה".
המבקר מגלה כי היועמ"ש התיר העברת החומר לפצ"ר. הדבר נעשה, ומייד לאחר מכן החל הפצ"ר בביצוע תפקידו. משמע: הפצ"ר בודק האם יש מקום לפתוח בחקירה על-פי הדין הצבאי נגד אשכנזי, וינר ואחרים. הפצ"ר יכול להורות על חקירה עד שנתיים מיום פרישתו של אשכנזי.

הרפז התפכח ומאשים

במכתבו של המבקר אל היעמ"ש הוא מגלה כי הרפז, ש"שכב על הגדר" בשביל האחרים, כולל לשם הגנתו של אשכנזי, החל לגלות מה אירע באמת לטענתו. הרפז מסר את דבריו החדשים - לאחר שנוכח כי הופקר - בתגובתו לטיוטת דוח הביקורת של משרד מבקר המדינה. הנה חלק מהדברים:
  • בתגובה זו מוצגות טענות שונות, ובינהן טענות בדבר אי-אמירת אמת, לכאורה, על-ידי גורמים מסוימים בעת הופעתם בפני מבקר המדינה במסגרת בדיקת פרשה זו (הרמטכ"ל לשעבר ועוזרו לשעבר); טענות בדבר סתירות, לכאורה, בין גרסאות של גורמים שונים בפרשה (הרמטכ"ל לשעבר, רעייתו ועוזרו לשעבר); טענות בדבר תיאום גירסאות, לכאורה, של גורמים שונים בפרשה זו (הרמטכ"ל לשעבר ועוזרו לשעבר); טענות שגורמים שונים (הרמטכ"ל לשעבר ועוזרו לשעבר) הסתירו, לכאורה, ולא דיווחו אמת בעניין קשריהם עימו (עם הרפז); טענות בדבר גורמים נוספים שהיו מעורבים, לכאורה, בפרשת המסמך, אך לא נבדק הקשר שלהם לפרשה; וכן טענות בקשר לאיסוף מידע, לכאורה, שנעשה על-ידו עבור הרמטכ"ל דאז ועוזרו. עוד מפנה בועז הרפז בתגובתו לטיוטת דוח הביקורת טענות קשות כלפי הרמטכ"ל לשעבר, רא"ל (מיל.) גבי אשכנזי, כלפי אל"מ ארז וינר וכלפי דובר צה"ל לשעבר, תא"ל אבי בניהו, כמי שהפעילו אותו למטרת איסוף מידע, כמתואר.
טענות אלו, קובע המבקר, ראויות לבירור הולם, כמו גם כל שאר הטענות ששמענו בפרשה זו, וזאת בכלי חקירה שאינם בידי משרד מבקר המדינה.

חשדות לעבירות פליליות

בהכירו היטב את מחדליו ומעשיו של וינשטיין, העושה כל שלאל ידו כדי להתחמק מלהורות על פתיחת חקירה, הפנים המבקר היטב כי יש לסנדל את היועמ"ש ולמנוע ממנו כל אפשרות של התחמקות.
מסיבה זו, קרוב לוודאי (ברגיל מסתפק המבקר בהעברה לפי סעיף 14ג) מתוך הערכה שהיועמ"ש יבין לבדו אלו עבירות גלומות במעשים), מצא לנכון המבקר ליתן פירוט נרחב לעבירות המיוחסות לקצינים הבכירים, ובהם לאשכנזי, ובפועל "להאכיל בכפית" את וינשטיין.
וכך כותב המבקר:
  • החלטתי להעביר לידיעתך בשלב זה את מכלול העניינים המעלים חשש למעשה פלילי, וזאת לפי סעיף 14(ג) לחוק. הדברים נובעים, לכאורה, מן החומר שנאסף במהלך הביקורת, ובעיקר מההקלטות שנערכו לשיחות הטלפון בלשכת הרמטכ"ל. מן החומר עולה, לכאורה, שיתוף פעולה אינטנסיבי של אל"מ וינר, בעת שכיהן בתפקידו כעוזר הרמטכ"ל דאז, עם בועז הרפז באיסוף מידע מכפיש, לכאורה, העלול לפגוע בשמם הטוב של שר הביטחון, רעייתו, ראש מטהו ושל אחרים, וכי "מסמך הרפז" הגיע ללשכת הרמטכ"ל דאז, רא"ל (מיל.) גבי אשכנזי, במסגרת איסוף מידע זה.
    פעילות זאת כשהיא מכוונת כנגד דרג מדיני ממונה מעניקה לדברים נופך נוסף של חומרה. חלק מפעולותיו של אל"מ וינר ושל בועז הרפז נעשו, לכאורה (ונדגיש את המילה "לכאורה"), לטובת קידום עניינו של הרמטכ"ל דאז, רא"ל (מיל.) גבי אשכנזי, וחלקן, לכאורה, אף בידיעתו. התנהגות זו מעוררת, לכאורה, חשש לעבירה על עבירת הסל "התנהגות שאינה הולמת" לפי חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955 (סעיף 130 לחוק), ועשויה אף להגיע לכדי חשש לעבירות פליליות לפי חוק העונשין, התשל"ז-1977, ובהן עבירה של "הפרת אמונים" לפי סעיף 284 לחוק ועבירות "קשר למעשים אחרים" לפי סעיף 500 לחוק זה.
    כל אלה מצדיקים שקילת בדיקתם של כלל החששות הללו בכלים שמטבע הדברים אינם מצויים ברשותו של מבקר המדינה. כלים אלו, ובעיקר הסמכות להפעלת חוקרי משטרה תוך הרחבת יריעת החקירה כדי להגיע ממשית לחקר האמת מצויה בתחום הפלילי רק בידי היועץ המשפטי לממשלה ומשטרת ישראל. בכוחם של גורמים אלה, על-פי החוק, לקיים חקירות פליליות יסודיות גם ביחס לגורמים שחוק מבקר המדינה אינו חל עליהם ודרכו של מבקר המדינה מוגבלת כתוצאה מכך.
המבקר מציין במכתבו, כי הביקורת שערך משרדו כבר הביאה לתוצאות חיוביות. צמרת צה"ל הפנימה את שאירע, ומוסדות הצבא כבר פעלו לקביעת כללים, לביצוע השינויים שנדרשו, ולסתום פרצות שהתגלו. במקביל, טוען המבקר, "הבאת החשש למעשים פליליים והעברת החומר ליועץ המשפטי לממשלה בעת הזו עולים בקנה אחד באופן מובהק עם האינטרס הציבורי בפרשה זו...בירור של פרשה זו, הן באפיק הפלילי והן באפיק הביקורת, מתמשך, מסיבות שונות, מזה זמן".
העברת החומר ליועמ"ש, טוען המבקר, מתחייבת על-מנת שתוצגנה בהקדם מסקנותיה ותוצאותיה הממשיות של פרשה זו על-ידי המשטרה והיועץ המשפטי לממשלה, ובכך למנוע פגיעה אפשרית בצה"ל ובסבבי המינויים העתידיים ולהביא ל"ניקוי השולחן" בצה"ל ובסדר-היום הציבורי.

תאריך:  02/06/2012   |   עודכן:  03/06/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הנדון: "פרשת הרפז" - החלטה על הבאה לידיעת היועמ"ש לפי 14(ג)
תגובות  [ 43 ] מוצגות  [ 43 ]  כתוב תגובה 
1
וינשטיין - לחקירה כעת וזהו
קורס יסוד  |  2/06/12 21:12
 
- אומנות הקברנות של וינשטיין-מעל
ראיס-פוטין-בוטוקס  |  2/06/12 22:45
 
- להחליף את היועץ וינשטיין מיד!!
בנצי2012  |  3/06/12 19:29
2
שני ליצנים. לכו לקרקס ל"ת
aviku  |  2/06/12 21:21
3
מרוב מלל לא רואים את האמת
אורי פ  |  2/06/12 21:28
4
מה יתן לכם ומה יוסיף לך דברי
רחובות  |  2/06/12 21:33
5
ברור שווינשטיין ינסה " לקבור"
פרשיות לא נעימות!  |  2/06/12 21:45
6
ההיסטוריה חוזרת על עצמה
ולתפארת מדינת ישר  |  2/06/12 22:06
 
- מישהו אמר יוע״מ שרלטן?לחקור! ל"ת
יום הזיכרון  |  2/06/12 22:55
 
- ועכשיו מינו גם מבקר מטעם....
שמעון אמסלם  |  2/06/12 23:09
7
המבקר והיועמ"ש טירפדו את מינוי
גלנט לרמטכ"ל  |  2/06/12 22:27
 
- שני בעיות שונות ותוצאה אחת
דנציג  |  2/06/12 23:17
 
- בני גנץ עוד יותר נוכל מגלנט
עז א.   |  3/06/12 10:17
 
- חנן וייס-גנץ הוכיח עצמו כטיפש
לא אחת  |  3/06/12 11:44
 
- צריכים לבדוק גם את חלקו
של מנדנבליט,הפצ"ר  |  6/06/12 01:39
 
- גאלנט מוכשר כשד, גם ישר כשד.
ער אחיאונן  |  3/06/12 03:46
 
- גלאנט הוא עבריין שנמלט מהדין
מיכאל10  |  3/06/12 06:22
 
- לדעתי אתה פסיכי שנימלט מ"גהה" ל"ת
קח כדורים לפחות  |  3/06/12 15:54
 
- זה פעם ראשונה שאני שומע על ..
לא ידעתי  |  3/06/12 09:06
8
יועמ"ש נוכלות מול מבקר המדינה
שמחה ב  |  2/06/12 23:28
9
הסוד האפל במשבר המנהיגות בצה"ל
דודי30  |  2/06/12 23:31
 
- הבור - דן מרגלית ורונן ברגמן
מרגלית וברגמן  |  6/06/12 01:52
10
לא ניתן להקל ראש
זרצקי  |  2/06/12 23:44
11
מהרגע הראשון נראה שישנם עוד מע
סיימון  |  3/06/12 00:22
12
יואב, זלזלת בקורא. היועץ נקי
עו"ד שבקיא בפרטים  |  3/06/12 01:45
 
- החשד לנסיון ל"פוטש" מצד הרמטכל
ער אחיאונן  |  3/06/12 04:17
 
- ואיזה "היבטים פליליים" ?
שלמה המגיב  |  3/06/12 06:23
13
איטס דה "היועמ"ל בובה" דאמי!
ער אחיאונן  |  3/06/12 03:22
14
תרגיל משותף לדחיקת האמת
רציו  |  3/06/12 06:41
15
מינוי המבקר הושג במרמה.
55  |  3/06/12 07:12
16
האם נתיחס לדברי המבקר על היועץ
עין צופיה  |  3/06/12 07:42
 
- נתעלם מדברי המבקר על היועץ
3רפ  |  3/06/12 17:45
17
מנדבליט בעצמו מזייף מסמכים
מומחה בעבירות  |  3/06/12 08:05
18
הטריק שהיה...לא לדווח פלילי
בכדי להעביר חומרי  |  3/06/12 08:14
19
תןציאו את האמת לאור ומייד !!!!
דני,רוני, אייל או  |  3/06/12 08:18
20
יהודה ברוק
YNET  |  3/06/12 09:46
21
יואב יצחק צוחק על הקוראים
מיכאל10  |  3/06/12 19:55
22
ויינשטיין לא מבייש את הפולנים
נאוה מטבריה  |  3/06/12 21:35
23
מחכים שהמבקר יעזוב להשתיק  ל"ת
ליאור דבידוביץ  |  4/06/12 09:02
24
כל הכבוד לבג"ץ ל"ת
רוני דנון  |  4/06/12 14:10
25
היועץ יעשה הכל לסגור את התיבה!
פועה  |  5/06/12 10:33
26
וינשטיין השועל !!!
חזק הנביא  |  5/06/12 10:39
27
במטכ"ל, הבמ"לים,"סולדים"מחובשי
כיפה  |  6/06/12 00:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפתח אילון
למעלה ממחצית השירים היו מארבע השנים האחרונות והאומללות יותר בקריירה של מלכת הפופ. התאורה, הווידאו והרקדנים היו מפעימים. אבל היום כבר לא צריך את מדונה בשביל זה
טובה ספרא
מהפכה במצרים עלולה לשבור הסכמים עם המערב    ההבנה של ארדואן וטורקיה    להפיל את בשאר אסד    אי-יציבות כלכלית עד 2020    משבר אמיתי במטבע האירו ב-2013    תחזית אסטרולוגית לשבוע 8.6.12-1.6.12
אלעזר לוין
בגיל 35, היא אחד היזמים הגדולים בקבוצות רכישה של דירות    עברה ליזום מגדל משרדים בת"א, כמובן על-ידי קבוצה    ארי אוריאלי שותף בפרויקט, אך לא קרן בן-דוד    פועלת לאתר קונים ל-26,000 מ"ר - "יש לי כבר חוזים על שבע קומות"    יש גם סיכון
אריה אבנרי
רוני בר-און היה מאז ומתמיד גרופי של פטרונו, ראש הממשלה לשעבר המגה-מושחת אהוד אולמרט, ושימש בהתנדבות כסניגורו הציבורי    הוא גם היה שותף ל"תרגיל המסריח" ב-97'    התמנה ליועץ המשפטי לממשלה במינוי אומלל ביותר    והתחמק מהעמדה לדין בפרשת ההצבעה הכפולה    כיום בר-און האיש הלא נכון במקום הנכון
דוד חרמץ
לדעת שר הפנים אלי ישי, הפתרון לבעיית המסתננים אינו הגדר הנבנית בדרום - אלא גירוש נחרץ של עשרות האלפים שכבר בארץ. "חייבים לגרש את המסתננים - את כולם - ועד אז לכלוא אותם ולמנוע מהם אפשרות להשתרש בארץ דרך עבודה. וצריכים להיות נדיבים. לתת לכל מי שמוכן לעזוב מעצמו מענק נדיב. זה ישתלם לנו"    סיור בוקר בדרום תל אביב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il