X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מזון בריא ומזין, הוא מזון שמטופל בסביבה נקייה ונשמר בתנאי קירור וחימום מתאימים. מדובר בכללים פשוטים שכל אחד יכול לשמור עליהם על-מנת למנוע זיהומי מזון בסביבתו הקרובה
▪  ▪  ▪
ביצים יש לשמור במקרר [צילום: AP]

העיתונות הכתובה והמשודרת מעניקה לנו תכנים רבים בתחום התזונה הבריאה ומתכונים משובחים, אבל אחד הנושאים החשובים ביותר במדינה חמה כמו שלנו - זה שמירה על בטיחות המזון. הכוונה היא לשמירה על המזון כדי שיהיה בטוח לבריאותינו ובעיקר לאוכלוסיות רגישות כמו: תינוקות, ילדים וקשישים, שהמערכת החיסונית שלהם רגישה יותר לזיהומים.
הסכנות להרעלות מזון והידבקות במחלות הנגרמות על-ידי מזון, עולות באופן משמעותי בתקופת הקיץ. ראשית, אנו נוהגים לאכול יותר בחוץ, יוצאים יותר לטיולים, לחופשות ולמחנות קיץ. בקיץ גם נוטים לאכול יותר מזון קר, לא מבושל ולא מעובד כגון: סלטים, כריכים, פירות וירקות טריים. כל אלה חושפים אותנו הרבה יותר לזיהומי מזון. ניתן וחשוב לצמצם את הסכנות להידבקות במחלות המועברות על-ידי המזון בשמירה על כללי בטיחות מזון בסיסים במיוחד בקיץ.
שמרו על כללי היגיינה אישית וסביבתית:
  • הבסיס: רחיצת ידיים עם סבון לאחר יציאה מהשירותים וכן לפני ואחרי הכנת מזון;
  • רחיצת כלי הבישול והכנת המזון היטב - לאחר השימוש;
  • שטפו היטב פירות וירקות במים וסבון;
  • שמרו על המטבח וסביבת העבודה נקיים;
הפרידו בין מזון גולמי ומבושל:
  • אחסנו במקרר מזון מבושל ומוכן לאכילה מעל מזון גולמי (פירות וירקות);
  • ביצים: יש לשמור במקרר, רצוי באריזתם המקורית. אין להכין מאכלים עם ביצים לא מבושלות;
  • השתמשו במשטחי חיתוך וסכינים נפרדים: לבשר ומוצריו הגולמיים ולירקות / פירות / לחם;
  • סדרו את המקרר לפי תאריך אחרון לשימוש המוטבע על המוצרים.
בשלו היטב מזון הדורש בישול:
  • בשר ומוצריו וביצים זקוקים לבישול ממושך לפני הגשתם (אין להכין מאכלים מביצים שלא בושלו או נאפו);
  • מרק יש לבשל עד רתיחה ואז לפחות עוד מספר דקות;
  • השתדלו לא לחמם מזון מבושל חימום חוזר יותר מפעם אחת. עדיף לחמם את מספר המנות הנדרשות בלבד.
שמרו את המזון בטמפרטורה מתאימה
  • (מתחת ל-5 מעלות או מעל 65 מעלות, מונע התפתחות חיידקים)
  • אין לשמור מזון מבושל מחוץ לקירור מעל שעתיים;
  • הפשירו מזון קפוא רק במקרר.
אכלו מזון ממקור ידוע
  • קנו מזון רק במקומות מסודרים נקיים ומקוררים;
  • עקבו אחר תאריך אחרון לשימוש וקנו רק מזון שהתאריך בתוקף;
  • קנו ביצים ממקור ידוע המאוחסנים בקירור / חדר ממוזג (וודאו שיש סימון לתאריך אחרון לשימוש);
  • באירועים בחוץ השתדלו לאכול מזון הנשמר בקירור / בחימום לאורך האירוע, הימנעו מסלטים המכילים מיונז.
לסיכום: מזון בריא ומזין, הוא מזון שמטופל בסביבה נקייה ונשמר בתנאי קירור וחימום מתאימים. מדובר בכללים פשוטים שכל אחד יכול לשמור עליהם על-מנת למנוע זיהומי מזון בסביבתו הקרובה.

הכותבת היא מנהלת מערך התזונה ובטיחות המזון בלקט ישראל
תאריך:  10/07/2012   |   עודכן:  15/07/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ליאון אלי
ראיון עם אלכסנדר מורפוב, הבמאי הראשי של התיאטרון הלאומי הבולגרי אשר מביים כעת את פרימה דונה בתיאטרון גשר. בראיון הוא מביע בין השאר את דעתו על הקהל, השחקנים והתיאטרון הישראלי
ד"ר בוריס צוקרוב
בכל אשר נוגע לתינוקות וילדים, מומלץ להימנע מחשיפת ילדים מתחת לגיל שלוש לשמש. רצוי לבחור קרם הגנה המתאים במיוחד לתינוקות ולילדים ומכיל חומרים שלא נספגים בעור
ראובן לייב
תודות למאבקה הבלתי-מתפשר של עמותת "מצדיעים" לזכויות עבור נכי צה"ל, הוכר באורח רשמי ותקדימי לוחם מיחידה מובחרת כנכה לכל דבר, על-אף שלא הופיע אישית, על-פי הנהוג, בפני ועדה מיוחדת של אגף השיקום במשרד הביטחון    הצדעה ל"מצדיעים" על שלא הרימה ידיים לדרישה המוקדמת ל"הביאס קורפוס"
שוש מיימון
ראשי הקהילה הישראלית וארגונים נוצרים באו לחלוק כבוד לשמעון ארם ז"ל, ביום השלושים למותו. מעבר לעובדה שזו הייתה אזכרה מרשימה ומיוחדת, זו הייתה גם הפגנת נוכחות ואחדות של הקהילה הישראלית באל.אי.    יקי דיין, קונסול ישראל לשעבר באל.אי., הוא המועמד המוביל לעמוד בראש 'נקסוס', הארגון שהקים שמעון ארם ז"ל
נטע רשף
דאגו לכך שילדיכם יאכלו ארוחות בוקר, צהריים וערב    הציעו והגישו בארוחות הביניים חטיפים בריאים    שתפו את הילדים בהכנת הארוחות והחטיפים    הרגילו אותם לשתייה מרובה של מים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il