כשהטמפרטורה בחוץ עולה, ועמה גם תחושת החום והמועקה הקיצית, ארוחות גדולות וחמות עשויות לגרום לכבדות, לעייפות ולהקשות בהמשך על התפקוד במהלך היום.
אם אנו במהלך יום עבודה שגרתי, ואין ביכולתנו ללכת לנוח לאחר ארוחה כזו, תחושת הלאות עלולה בהחלט להקשות. לכן, יש רבים המעדיפים בעונה זו של השנה ארוחות קלות יותר. אך יש לזכור, שגם ארוחות קלות אלו, חשוב שיהיו מזינות מספיק ויתרמו לנו את כל אבות המזון.
לפניכן מספר הצעות לארוחות קלות, מזינות וטעימות שישביעו את הרעב ויאפשרו לכן להמשיך בעבודה גם לאחר הארוחה: - סלט ירקות (מלפפון, עגבניה, פלפל, חסה, בצל, עשבי תיבול): 100 קק"ל;
- 150 גרם נתחי חזה עוף צלוי: 250 קק"ל;
- 2 כפות תירס גרגירים: 70 קק"ל;
- 1 כף טחינה מוכנה: 50 קק"ל;
- לחמניה מחיטה מלאה: 220 קק"ל;
- 50 גרם גבינה בולגרית 5%: 60 קק"ל;
- כף ממרח פסטו / עגבניות מיובשות: 60 קק"ל;
- עגבניה, חסה, נבטי אלפלפא: 50 קק"ל;
- 1/2 גביע יוגורט 1.5%: 50 קק"ל;
- 1 כף רוטב ויניגרט לייט: 50 קק"ל;
- 2 פרוסות לחם חיטה מלאה / שיפון: 160 קק"ל;
- 50 גרם סלמון מעושן: 113 קק"ל;
- 2 כפות גבינת שמנת 5%: 80 קק"ל;
- עגבניה, מלפפון, חסה, פלפל: 75 קק"ל
- כפית שמן זית / 1 כף רוטב ויניגרט: 50 קק"ל;
- סלט ירקות (מלפפון, עגבניה, פלפל, חסה, בצל, עשבי תיבול): 100 קק"ל;
- 1/2 קופסא טונה במים: 70 קק"ל;
- 1 כוס פסטה מבושלת: 140 קק"ל;
- 8 זיתים / כף גרעיני דלעת: 50 קק"ל;
- 1 כפית שמן זית / 1 כף ויניגרט 5%: 50 קק"ל;
- פיתה מחיטה מלאה: 240 קק"ל;
- 100 גרם פסטרמה על גחלים: 93 קק"ל;
- מלפפון חמוץ, נבטי אלפלפא: 20 קק"ל;
אפשר להוסיף לכל אחת מהארוחות קינוח דל קלוריות כגון: גביע יוגורט 0% / שלגון גלידה דיאט / גביע מעדן שוקולד 0% / כדור גלידה 3% / קרטיב בתוספת קלורית ממוצעת של 60 קק"ל.