רציתי להתחיל את הכתבה הזו, בסיפור אישי על יציאה לחופשה (כך אני בדרך-כלל נוהגת, כשאני כותבת), אבל כל-כך הרבה זמן לא יצאתי לחופשה, והחופשה הבאה עדיין לא נראית באופק. השנה עברנו לבית חדש משלנו, אז הטלנו עוצר יציאות עד להודעה חדשה. לכן, כל הכתוב מבוסס על זיכרונות עבר רחוקים שלי, פלוס דיווחים של לקוחות שלי, שדווקא נוסעות והרבה, ואני מפרגנת. תקופת הקיץ היא תקופה המאופיינת ביציאות תכופות מהשגרה, תקופה זו יכולה להוות אתגר תזונתי עבורנו. אנחנו נמצאים המון בחוץ, יש הרבה אירועים, ימים ארוכים, נסיעות, הילדים בבית ועוד כל מיני. וכשיוצאים לחופשה על אחת כמה וכמה, אנו עוזבים את סביבת המקרר והמטבח הבטוחה והמוכרת שלנו, אל עבר המחוז הלא נודע של חדר האוכל במלון והמסעדות שמסביבו. אז הינה כמה עצות טובות שיעזרו לכולם לעמוד באתגר ולעמוד בו בכבוד, דהיינו ללא עלייה במשקל: נתחיל מדרך ההתנהלות בבופה חדר האוכל - קודם כל אפשר להירגע, האוכל המוגש בבופה, בגדול, לא משתנה הרבה. אתם הרי מתארחים כאן מספר ימים, אז כל יום תטעמו ממשהו אחר, אין טעם לדגום את כל סוגי המאכלים, באותה ארוחה;
- עשו סיבוב ראשוני ללא צלחת, כך תוכלו לראות מה יש ומתוך ההיצע לבחור. כך לא תיקלעו למצב של:" אוי יש את זה, אוי וגם את זה, ואת זה אני נורא אוהב, ואולי נטעם גם קצת מזה", והכל מועמס על הצלחת;
- לא חייבים להתפרע מתוך מחשבה של כבר שילמנו וצריך לנצל. אם תעלו במשקל, תשלמו מחיר נוסף ויקר יותר, מבחינת הרגשתכם האישית והבריאותית;
- עצה שתופסת גם בבית: נגיד וכבר התאפקנו ולא לקחנו מאכל מסוים מהבופה, אבל הילד / הבעל / החברה, כן לקחו, ונניח שהם לא סיימו ונשאר מזה קצת בצלחת. הניחו לזה, אתם כבר בחרתם, אכלתם ושבעתם, מחר תוכלו לטעום מזה אם תירצו. אל תאכלו שאריות, השאריות מיועדות לפח הזבל (או לחתול), ולא לכם;
- קינוחים: הכינו צלחת של טעימות לכל יושבי השולחן. קחו ביס קטן משניים-שלושה סוגים;
- בבואכם לבחור את המנה הבשרית, לכו על דגים, אנחנו בדרך-כלל אוכלים בבית הרבה יותר עוף מדגים. זה הזמן לגוון וליהנות מהיתרונות הבריאותיים של הדגים;
- מכירים את הקומקומים הקטנים (בשפה המקצועית סוסייאר), אשר בתוכם נחים להם רטבים שונים ומשונים, היזהרו! הם לא כל-כך תמימים, ככל שתשפכו רטבים על הסלט, הם יעשירו אותו בעוד ועוד קלוריות. אז קחו לכם ירקות והרבה, אבל תיבול של שמן זית (כפית), מיץ לימון, מלח, פלפל, בהחלט יספיק.
|