X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסעדת "שמוליק כהן" התל אביבית הוותיקה ממשיכה כבר 76 שנים במסורת המפוארת של המטבח המזרח-אירופאי היהודי, והכל בזכות השושלת המשפחתית הענפה, שעוד נתכנו לה עלילות
▪  ▪  ▪
מסעדת "שמוליק כהן"
מן התפריט: מוס שוקולד וחלבה

היא כבר בת 76, אידישאית אמיתית וכשרה למהדרין, עם מניירות מזרח-אירופאיות מובהקות. השיבה אומנם כבר זרקה היטב בשערותיה, ובכל זאת לא נס, עדיין, ליחה. זהו דיוקנה המרשים של "שמוליק כהן", תל אביבית ותיקה משכבר הימים, הממוקמת ברחוב הרצל 146, נינוחה ושלווה, בינות למוסכים שוקקי-המולה. לא בכדי ממשיכים הוותיקים שבסועדיה, עוד מימי תל אביב הקטנה, לשחר גם היום לפתחה ולחדש בכך את ימיה כקדם.
מים רבים זרמו בירקון התל אביבי מאז נפתחה לראשונה "שמוליק כהן" על-ידי אם המשפחה המיתולוגית, רבקה, בשנת 1936. על המטבח שלה פקדו באותם הימים, באדיקות מרובה, בנה, שמוליק, ורעייתו כרמלה. בחלוף השנים הועבר הפיקוד הקולינרי לידיה האמונות של הבת הצעירה, ציפי, שהיטיבה עוד משחר-ילדותה לבחוש בסירים ולהתרוצץ ללא לאות בין השולחנות. היו אלה סבא שמוליק ואימא ציפי שהתוו את דרכו של דור ההמשך - הנכדים מלי ותומר - שעד מהרה הוכיחו את עצמם כממשיכיה הנאמנים והגאים של השושלת הקולינרית לבית כהן.
שילוב מושלם
"שמוליק כהן" היא שילוב של קולינריה עם נוסטלגיה לשמה, כיאה למטבח אידישאי אותנטי. לא בכדי היא הומה סועדים, מצהריים עד ערב, במשך כל ימות החול של השבוע. אין ספק שבין המסעדות היהודיות האותנטיות, שעוד שומרות על הגחלת של פעם, שמור לה מקום נכבד בצמרת.
הגענו אליה לעת צהריים של יום-קיץ לוהט ומן התפריט המגוון דלינו טעימות אחדות של מעדנים יהודיים, שלהם התוודענו עוד מהבית. אל השולחן הגיעה, כספתח, קציצה נדיבה של דג ממולא, עם חזרת, סלטים של כרוב, תפוחי-אדמה, חומוסים, מלפפונים במלח ולחם הבית.
המנה הגדושה הותירה בנו טעם של עוד, ועל הצלחת כבר נחתה שורה נכבדה של קרפלך ממולאים בבשר, טעימים לעילא ולעילא, שטבלו בציר עסיסי-דומיננטי. החרה-החזיק אחריהם, אחר כבוד, "ג'ואיש פניצילין" של ממש, בדמות מרק הבריאות של עוף מבעבע, שבו שחו להן, להנאתן הרבה, שתי כופתאות מבושלות בטוב-טעם.
לקינוח הוגש לנו לפתן-שזיפים צונן ומשיב-נפש, ולצידו גם מנה ענקית של פשטידת-אטריות מתוקה וחמה, שכל מסעדה יהודית אחרת הייתה גומרת עליה את ההלל. אספרסו כפול וסודה צוננת הרוו את נפשנו הצמאה, כאקורד אחרון לסעודה הדשנה שבאה אל קירבנו.
על הארוחה לשניים שילמנו 212 שקל, בתוספת תשר של 15% לשירות מעולה. לא נותר לנו אלא לזכות את שמוליק כהן במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, וחזקה עלינו שעוד נשוב אליה במהרה, כמאמר השיר "רוצי שמוליק".

תאריך:  02/08/2012   |   עודכן:  02/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 ראובן לייב
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רוצי שמוליק
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כתבת פרסומת מסריחה ל"ת
roiKO  |  5/08/12 07:24
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי מן
"רמת מהימנותו של עיתון ניכרת בחרות הביקורת שהוא מותח. אין ביקורת בלי ביקורת עצמית": עשרת הדיברות העיתונאיות שהציג אליעזר ליבנה ב-1949, רלוונטיות גם ב-2012
נורית אסיאג
האכלת בעלי חיים, מבוך בין עצים, מדורה בלילה וטבילה במעיין קריר    הצעה לטיול מלא פעילויות לכל המשפחה, שיעסיק את הילדים ויעניין אפילו את ההורים
עמית אדלר
לצדו של תחום ה-SEO הרגיל, נוצר עולם שלם של SEO שלילי. בעוד שהראשון מטרתו היא לקדם אתרים, מטרתו של השני היא להעיף אותם מתוצאות החיפוש
ד"ר סוזי קגן
ט"ו באב מצוין כחג הפיוס והאהבה בישראל. מסתבר שכבר במקרא, בספר שופטים, הוזכר החג לראשונה, וכיום מקובל לראות בו גרסה ישראלית של "יום ולנטיין" (Valentine's Day) והוא גם מכונה בהתאם: "חג האהבה"    אז מדוע חשוב להשקיע בתיקון הזוגיות וכיצד ט"ו באב יכול להוות תחילתה של מסורת זוגית מעשירה?
שושנה ויג
איך החיים באריזונה? האמת, האוכל לא מי יודע מה. אין מגוון מוצרי חלב כפי שיש בארץ. במסעדות האוכל לא משהו, חיפשנו מקום טוב לאכול ועד עכשיו כחודשיים כאן לא מצאנו מסעדה אחת עם חומוס כמו שצריך, כי פשוט אין. לא באנו להשתקע כאן, אנו מתגעגעים לארץ, והגזרות של ביבי נראות מכאן מתוקות. חוץ מזה, כולנו מתגעגעים בעיקר לים!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il