עונת הקיץ מתאפיינת בשינויים בהרגלי האכילה: פירות וירקות עונתיים ונטייה לארוחות קלות יותר משאר העונות. מבחינה תזונתית, הקיץ מסמל עבורנו את המעבר ממזונות כבדים המצריכים עיכול ארוך, כגון: קדירות בשר, מרק עוף, קטניות ודגנים מלאים, למזונות "קלים" יותר, כגון מאכלים חלביים, פשטידות, פסטות, ירקות ופירות. השינוי מתבטא בסוג המזון וגם באופן ההכנה. בקיץ קיימת נטייה מובהקת למזונות הדורשים זמן הכנה קצר יחסית - אידוי, הקפצה, צלייה או אפילו ללא כל בישול, טרי-טרי.
גם התיבולים והרטבים שבהם נשתמש בקיץ מתחלפים. בקיץ אנו נוהגים להשתמש בתבלינים עדינים ורכים יותר על בסיס לימון, נענע, לואיזה, תימין, פטרוזיליה ועוד. בקיץ הנענע משנה את פניה, ובמקום לקבל מכת חום חזקה בתוך קנקן התה, היא מוגשת לנו באינספור וריאציות: עם פסטות, בתוך שייקים, בסלטים וביוגורט עם מלפפונים ומסייעת לשמור על רעננות.
יש לציין, כי לאנשים העוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית, שגורמת להזעה רבה לאחר הפעילות, מומלצת ארוחה מקררת מאשר ארוחה מחממת, בכדי לסייע לגוף לצנן את עצמו, ולהחזיר את מערכות הגוף לפעילות רגילה.
החום הישראלי מביא עימו שני דברים שחיידקים אוהבים: חום ולחות. הטמפרטורה מטפסת, ערכי הלחות עולים ומזרזים את התרבות החיידקים במזון, וכתוצאה מכך יש עלייה בולטת במחלות זיהומיות של המעי. הפתרון הינו הקפדה על קירור נכון של המזון, הקטנת זמן השהייה מחוץ למקרר לכדי מינימום, שמירה על היגיינה אישית (רחיצת ידיים) והיגיינה של כל כלי העבודה והמשטחים אשר נוגעים במזון.