לחם ללא ספק, כדאי להשתמש בלחם חי, שיפון או לחם מחיטה מלאה, אך רבים הילדים שאינם אוהבים סוגים אלה ומעדיפים לחם לבן כשלג. למען האמת, סוג הלחם האהוב על-ידי הילד ברוב המקרים תלוי בנו, ההורים: מה שהילד רואה בבית זה מה שהוא יאכל. שיהיה ברור, בבית שכולם אוכלים לחמניות טריות לבנות, פוחת הסיכוי לשכנע את הילד לאכול לחם חי. ילדים האוכלים לחם חי בזמננו, הם די יוצאי דופן, לצערי. לילדים שלא אוכלים לחם חי, כדאי להגיע לפשרה והיא לחם אחיד, הכי פשוט, הכי זול והכי דומה ללחם לבן.
בייגלה ופיתה מקמח מלא, מתקבלים על-ידי הילדים יותר טוב, במיוחד אם הם טריים, כך שזאת אפשרות לתת אוכל יותר בריא.
ילדים בעלי עודף משקל יכולים לאכול לחם קל, שבקטגוריה זאת קיימת חלה קלה אשר עשוייה בקמח לבן בתוספת אחוז נכבד של סיבים של שיבולת שועל, מה שהופך אותה ללחם מועדף או לחמניות קלות אשר מראה והטעם שלהן מעולים וגם הם מכילים את הסיבים הללו.
ממרחים כדאי לבחור ממרחים מזינים ובעלי ערך תזונתי גבוה.
ממרחים עתירי שומנים בריאים: אבוקדו, טחינה, ממרח זיתים. מעטים הילדים שאוהבים חמאת בוטנים וממרח שקדים, אם כי גם אלה ממרחים טובים.
ממרחים חלביים: גבינות לבנות מכל סוג 9%-5% שומן, מדי פעם גם גבינה צהובה באה בחשבון.
ממרחים צמחיים: חומוס, גבינת סויה, ממרחי טופו (בספק אם ילדים רבים יאכלו אותם).
ביצים: חביתה, חביתיות ירק (עם ירקות מגורדים כמו קישוא / גזר / בצל). אם מחליטים על סלט ביצים - תשתמשו במיונז של שומן. אם לא מגלים - לא מרגישים שינוי בטעם.
בשרי: טונה, פסטרמה, רוסטביף, סרדינים. אפשר להוסיף חרדל, מעט מיונז דל וכדומה.
בכל סנדוויצ' כדאי להוסיף את כל הירקות שהילד אוהב, כולל טריים, חמוצים, מטבוחה, פלפלים קלויים, חצילים קלויים (עם או ללא טחינה) וכדומה.
מעט דמיון ואפשר לעשות כריך סביח: שתי פרוסות לחם מלא או פיתה מקמח מלא, למרוח בחומוס או בטחינה, על זה לשים פרוסת חציל מטוגן או אפוי, ביצה חתוכה ועגבנייה.