X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
התפוח ידוע כמתאים לטיפול בעצירות ובשלשולים אכילת התפוח תורמת לחיזוק החניכיים התפוח עשיר מאוד בסיבים תזונתיים התפוח מכיל חומצות פרי שונות המסייעות, ככל הנראה, בתהליך העיכול ותורמות למגוון הטעמים החמוץ
▪  ▪  ▪
תפוח בינוני מכיל 80 קלוריות [צילום: פלאש 90]

מאז ומתמיד ידוע המשפט - "תפוח ביום ולרופא שלום". אז בואו נראה למה זה אכן כך:
התפוח נחשב מזון מאוד קל לעיכול ומתאים לאכילה גם כפרי ראשון אצל תינוקות (ללא הקליפה כמובן) וגם בקרב מי שסובלים מבעיות במערכת העיכול. הוא נחשב אחד הפירות הבריאים ביותר בגלל תכולה עשירה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים (חומרים צמחיים התורמים לבריאות).
התפוח ידוע כמתאים לטיפול בעצירות ובשלשולים. הסיבה נובעת כנראה מתכולת הפקטין הגבוהה המאפשרת מחד פעילות תקינה של מערכת העיכול ומאידך, במקרה של שלשול, ספיחה של נוזלים. בנושא העיכול הוא מומלץ גם למניעת צרבת (וכאן רצוי לבחור בתפוחים המתוקים).
גם רופאי השיניים מכירים ביתרונותיו של התפוח וטוענים, כי אכילתו תורמת לחיזוק החניכיים ובאין אפשרות לצחצח שיניים, אכילת תפוח יכולה להוות תחליף לא רע לצחצוח.

תכולה

  • קלוריות: תפוח בינוני שוקל כ-150 גרם, מכיל 80 קלוריות. זוהי כמות קלוריות הזהה לזו המצויה למשל בפרוסת לחם. התפוח משביע מאוד ולכן בעלות קלורית נמוכה מקבלים ארוחת ביניים שיכולה להקטין את הרעב עד שתגיע הארוחה הבאה;
  • סיבים: התפוח עשיר מאוד בסיבים תזונתיים ומכיל כ-3.3 גרם סיבים בתפוח אחד, המהווים כ-13% מהצריכה היומית המומלצת. תוך התפוח ובעיקר קליפתו, מכילים כמות גדולה של פקטין שהוא סיב מסיס. לסיבים מסיסים יש אפקט חשוב על תחושת השובע. כמו-כן, הם מועילים בהורדת רמות הכולסטרול בדם. מחקר צרפתי הראה, שאכילת תפוחים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול. סיבים מסיסים מועילים גם בויסות רמת הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת. שאר הסיבים אינם מסיסים ומועילים בעיקר בתהליך העיכול;
  • ויטמינים מקבוצה B: התפוח מכיל כמה ויטמינים מקבוצה זו. הם חשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים;
  • אשלגן: מינרל חשוב התורם להפחתה ברמות של יתר לחץ דם. תפוח בינוני מכיל 140 מ"ג אשלגן;
  • ויטמין E: ויטמין חשוב בעל תפקיד של נוגד חימצון המגן על כלי הדם והעור מנזקי החימצון. תפוח מכיל כ-1 מ"ג ויטמין E שמהווה 6% מהכמות המומלצת היומית של ויטמין זה;
  • בורון: מינרל חשוב הדרוש לבנייה תקינה של עצם ומצוי גם הוא בתפוח;
  • איזופלבונים: אלה חומרים נוגדי חימצון המצויים בתפוח בעיקר ממשפחת הפנוליקים. תרומתם העיקרית היא הקטנת הסיכון ללקות במחלות לב ובסרטן;
  • פלבנואידים: גם הם חומרים נוגדי חמצון ואלה המצויים בתפוח מקבילים לאלה המצויים ביין האדום. יש להם השפעה מיטיבה על הקטנת סיכון למחלות לב וכלי דם וסרטן. מתוך הפלבנואידים, אחד המיוחדים הוא הקוורצטין. מחקרים הראו, שהקוורצטין מגביר את הפעילות נוגדת החמצון של הדם, וכך מסייע במניעת נזק לגוף על-ידי חומרים מחוללי סרטן;
  • חומצות פרי: התפוח מכיל חומצות פרי שונות כמו חומצה אלגית, מאלית וטרטרית. חומצות אלה מסייעות, ככל הנראה, בתהליך העיכול ותורמות כמובן למגוון הטעמים החמוץ. התפוח מכיל גם חומצה אסקורבית שהיא למעשה ויטמין C.

באדיבות תאגיד הפירות בראשית מפסגות גליל-גולן
הכותב הינו מנכ"ל בראשית
תאריך:  05/09/2012   |   עודכן:  06/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ערכים תזונתיים של כל סוגי התפוחים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הייתם חייבים לשים פרצוף של דוס ל"ת
קלוזו 09404ר  |  7/09/12 11:05
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
פרופ' ישי רוזן-צבי, ד"ר משה מאיר
דומה שהאכזבה מהישגיה של משלחת ישראל לאולימפיאדת לונדון הייתה מנת חלקם של ישראלים רבים, שתקוותם כי ישראל תקבל ולו מדליה אחת התבדתה. בעקבות הכישלון הישראלי במשחקים האולימפיים ביקשנו לדון מחדש בשאלת היחס של היהדות לגוף ולספורט. בשיחה עימם מעלים פרופ' ישי רוזן-צבי וד"ר משה מאיר שאלות כמו היחס בין גוף לנפש בהגות היהודית, מקומה של התחרות בבית המדרש, היחס היהודי לתרבות ההלניסטית, ועוד
אורן אנטמן
מחברות? בזבוז נייר    ספרי לימוד? הכל מוצאים באינטרנט    הילדים של היום לומדים ועושים שיעורי בית על המחשב    מה על ההורים לעשות כדי שהילדים יוכלו להשתמש בכלי הלימוד החשוב ביותר?
שוש ערמון
מוצרי טקסטיל כגון: מפה, מפיות וכריות מושב, מרככים את האווירה    ניתן להשתמש בפירות לקישוט מרכז השולחן    ניתן לערבב כלים בגבהים שונים על-מנת ליצור עניין ותנועה בשולחן
סיגל פרישמן
כדאי לשקול שינויים שנרצה לערוך באורח חיינו הכוללים כמובן צעדים לשיפור התחושה הנפשית וגם הגופנית
הילה גור
למי שמארחת וחייבת לטעום, שבי לאכול ארוחה מסודרת לפני שאת מתחילה בבישולים    ביום הצום מומלץ לוותר על פעילות גופנית    מי שמקיימת את המצווה ואוכלת בסוכה - פשוט הופכת את הארוחה בסוכה לארוחה העיקרית שלה
רשימות נוספות
הכל "מרימים כוסית" לקראת ראש השנה  /  אלעזר לוין
מתנה מוארת ומקורית לכבוד החגים  /  אמנון כהן
מתנה שווה זהב  /  רות אבנת
הגשמה עצמית ברוח הפסיכולוגיה החיובית  /  א. פדה-גולדשטיין, ל. שפירא
דע את הדלעת  /  כרמית ספרא
תזונה נכונה בראש השנה  /  דפנה זיו-בוסאני
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il