מאז ומתמיד ידוע המשפט - "תפוח ביום ולרופא שלום". אז בואו נראה למה זה אכן כך:
התפוח נחשב מזון מאוד קל לעיכול ומתאים לאכילה גם כפרי ראשון אצל תינוקות (ללא הקליפה כמובן) וגם בקרב מי שסובלים מבעיות במערכת העיכול. הוא נחשב אחד הפירות הבריאים ביותר בגלל תכולה עשירה של סיבים, ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים (חומרים צמחיים התורמים לבריאות).
התפוח ידוע כמתאים לטיפול בעצירות ובשלשולים. הסיבה נובעת כנראה מתכולת הפקטין הגבוהה המאפשרת מחד פעילות תקינה של מערכת העיכול ומאידך, במקרה של שלשול, ספיחה של נוזלים. בנושא העיכול הוא מומלץ גם למניעת צרבת (וכאן רצוי לבחור בתפוחים המתוקים).
גם רופאי השיניים מכירים ביתרונותיו של התפוח וטוענים, כי אכילתו תורמת לחיזוק החניכיים ובאין אפשרות לצחצח שיניים, אכילת תפוח יכולה להוות תחליף לא רע לצחצוח.