X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
אזרח שלו הסובל ממטרדי רעש בשעות הערב המוקדמות מתקשר למשטרה, רק כדי לשמוע את המנטרה כי "מותר עד 23:00 בלילה" האמנם? - לא! רעש בלתי סביר אסור בכל שעת היממה המשטרה זורה חול בעיני הציבור ומפקירה אותו לגחמות של בריוני הרעש
▪  ▪  ▪
מסיבה רועשת. רעש חזק אסור בכל שעות היממה [צילום: פלאש 90]

הסיטואציה הבאה מוכרת לרבים מאזרחי ישראל: השכן מרעיד את קירות ביתכם עם מוסיקת דיסקוטקים בעוצמות מחרידות מביתו, ואתם לא יכולים לנהל את חייכם - בין אם מדובר בלימוד לבחינה, השכבת הילדים לישון, או סתם, בילוי ערב שקט בביתכם. אתם מתקשרים למשטרה, מתוך אשליה שאולי גורמי אכיפת החוק יאכפו את החוק, ומי שאמון על הסדר הציבורי יעשה משהו כנגד מפריו. אך לשווא. במשטרה מדקלמים את המשפט הקבוע "מותר עד 23:00".
נניח לרגע בצד את העובדה שהתקנות החדשות לפי חוק למניעת מפגעים, התשכ"א - 1961 אסור לנגן מוזיקה כבר אחרי 22:00 בלילה, אבל זה לא העיקר. על-פי סעיף 2 לחוק למניעת מפגעים, התשכ"א - 1961 רעש בלתי סביר אסור בכל שעות היממה. לא אחרי 23:00, אבל גם לא בשעה 23:00. לא בשעה 19:00, לא בשעה 18:00, לא בשעה 20:00, אסור בכלל. ההגיון של החוק הזה ברור.
הרי הרעיון של איסור להרעיש בין 14:00 ל-16:00 בצהריים, כמו גם בין 22:00 ל 7:00 בבוקר, הוא רעיון אנכרוניסטי. הרעיון מניח כי רק בשעות השינה אסור להרעיש, כאילו שכדי לקרוא עיתון, לקרוא ספר, לראות תוכנית טלווזיה, לנהל שיחה שלווה, להשכיב את הילדים לישון, ללמוד לבחינות באוניברסיטה או בתיכון, לכל אילו לא צריך שקט. צריך גם צריך. על כן החוק אוסר על הקמת רעש חזק או בלתי סביר בכל שעות היממה.
אלא מאי, שהמשטרה, אשר תפקידה לאכוף את החוק, אינה טורחת לאכוף את החוק הזה ומפקירה אזרחים בכל רחבי הארץ להלמות הבאסים המחרידים ממכונות קריוקי בחצרות או ממכשירי הגברה ביתיים. למעשה, כאשר למוישלה זוכמיר מרחוב ארכיפלך בבאר שבע, צפת, תל אביב, חיפה או רמת גן מתחשק, בהינף של רגע, לנגן את המוזיקה האהובה עליו ברמות דציבלים מחוררות עור תוף, תושבים המתגוררים ברדיוס של 2 קילומטרים הופכים שבועיים בגחמותיו של מוישלה זוכמיר.
ומי אשם? המשטרה ורשויות האכיפה, שאינן עושות דבר. המשטרה אינה טורחת להגיע בזמן אמת. לא אחת, המשטרה עוסקת באכילת דונטס, ורק אחרי שהשוטרים סיימו לאכול את הדונטסט בטעם וניל, את הדונסט בטעם שוקולד, את הדונטס בטעם פיסטוק חלבי ואת הדונטס עם אגוזי קוקוס, הם פונים, על בטן מלאה (אולי זו הסיבה שאין להם חשק לתת קנס) לאזור האסון והרעש. בשלב זה יתכן ומטרד הרעש כבר חלף. המשטרה לעולם לא טורחת להגיע בזמן אמת.
לא טורחים להכיר את החוק
אבל למה שנצפה מן המשטרה שיגיעו בזמן אמת? הרי את החוק הם לא מכירים. לאמר שאסור להרעיש בין 22:00 בלילה ל-7:00 בבוקר, ובכל שאר הזמן מותר, זה לאמר שיש חצי הריון. רעש חזק או בלתי סביר אסור בכל שעות היממה, ואין אפילו צורך במד דציבלים בכדי להוכיח זאת (כך קבעו לפני המון שנים בפסק דין בעניין פרשט נ' חברת החשמל שם מספר תושבים תבעו מחברת החשמל להנמיך את הדציבלים של הרעש שמחוללת תחנת הכוח רידינג). כלומר, אין צורך במד דציבלים, מספיק שמדובר ברעש חזק או בלתי סביר.
אז לא רק ששוטרים אינם טורחים להגיע בזמן, ולא רק ששוטרים לא ממש טורחים להכיר את החוק שהם אמורים לאכוף, הם גם אוהבים לשחק אותה טמבלים, או שזה רק האפקט הממסטל של דונטס פיסטוק חלביי (או שמא אגוזי הקוקוס)? כשסוף סוף הם מגיעים למסיבה הביתית התורנית עם זיופי הקריוקי, או עם הילד המתלהב בן ה 25 שהחליט שבא לו להרעיד את עורות התוף של השכונה עם המוזיקה החביבה עליו (מבלי לקלוט שזה לא בדיוק מה שבא לשכנים ברדיוס של קילומטר לשמוע באותו רגע) , הם טוענים ש"הרעש סביר".
יתכן ושוטרים שעברו מטווחי ירי התרגלו לרעש, או שפשוט חלק מהקרם המתקתק של הדונסט שהם זללו טרם הגעת הניידת למוקד הרעש, נכנס להם לעור התוף להם את האוזניים. כי לא ניתן להסביר אחרת כיצד דציבלים שמרעידים את אמות הסיפין לא מדקדקים לקצה עור התוף של המשטרה. בטח יש שם שאריות של דונטס, פצפוצי שוקולד ואגוזי קוקוס שסותמים את זה.
בקיצור, כל דאלים גבר, ומי שמרים את הווליום הכי חזק ויש לו הכי גדול, הוא מלך השכונה. זה שיכול בהינף סיבוב כפתור הווליום להשבית שכונה שלמה.
למה? כי המשטרה האימפוטנטית מאפשרת זאת. הסתכלו פעם בפורומים ואתרים שמאפשרים לציבור לשטוח את טענותיו בנושאי מטרדי רעש כגון פורום שיתוף הציבור של המשרד לאיכות הסביבה, ותראו שם טענה ששבה וחוזרת על עצמה: המשטרה אינה עושה כלום. אז האפס מעשה של המשטרה חדלת האישים שלנו, הוא זה שגורם למעשה לכל דאלים להיות גבר (ולהגביר את הווליום) וזה שגורם לשכונה שלמה של תושבים שקטים להפוך לאסירים ולשבויים של כל מי שמתחשק לו לחורר את עור התוף של שכניו.
מפקירים תושבים למטרדי רעש
הסיטואציה שבמסגרתה תושבים חסרי אונים שקירות ביתם רועדים ממוזיקה מחרישת אוזניים של השכנים נאלצים לשמוע את שוטר הדונטס התורן מדקלם "מותר עד 23:00" מסמלת את אוזלת היד של המשטרה, ואת האופן שבו היא מפקירה תושבים שלווים למטרדי רעש. מה לעשות? להראות למשטרה מאיפה משתין הדג, ומה באמת אומר חוק למניעת מפגעים. החוק אוסר על הקמת רעש בלתי סביר בכל שעות היממה.
עצם העובדה שהשוטרים אינם מגיבים מידיית לקריאות - זו רשלנות, המקימה לאזרחים הסובלים עילת תביעה בנזיקין כנגד המשטרה. עצם העובדה ששוטרים אינם מצוידים במד רעש, הגם שהמשטרה היא מונע הנזק הטוב ביותר, ועבורה מדובר בהוצאה זניחה - להבדיל מאזרחים שעבורם מדובר בהוצאה בלתי אפשרית - גם זו התרשלות. עצם העובדה שהמשטרה מטעה את הציבור ומדקלמת את מנטרת הדונסט כאילו "מותר עד 23:00 בלילה" ובכך מאפשרת לבריוני רעש שכונתיים למרר את חיי התושבים - גם זו התרשלות.
הכתובת האמיתית לתביעות - משטרת ישראל
הרי לו שוטרים היו מסבירים לאזרחים כי רעש בלתי סביר אסור בכל שעות היממה, מרבית בריוני הרעש שהיו מבינים שזה אסור בכל שעה, היו מנמיכים את הווליום. הדיסאינפורמציה, המידע המוטעה שמפיצה המשטרה כאילו רעש מותר עד 23:00 בלילה, גורם לבריוני הקרקיוקי ומכשירי ההגברה לנהל את השכונה. תושבים האנוסים לשמוע את מסיבות הקריוקי ואת מוסיקת האימים שבוקעת ממכשירי הגברה בבתים פרטיים, הופכים לאסירים בביתם ולשבויים בגחמות המרעישים. למה? כי המשטרה מפיצה מידע מוטעה ולמעשה מפקירה את אזרחיה.
בשנים האחרונות תביעות בגין מטרדי רעש הפכו שכיחות יותר. רעש אינו רק עילה לסנקציה פלילית אלא גם לתביעה אזרחית (לפי סעיפים 14 - ו - 17 לחוק המקרקעין ולפי סעיפים 42 - 44 לפקודת הנזיקין). ניתן להגיש תביעה כנגד השכן שלא מפסיק לנגן. אבל, וזה האבל הגדול, האשמה האמיתית היא המשטרה, שבשתיקה שלה מאפשרת את הרעש. היא הכתובת האמיתית לתביעות נזיקין של תושבים שחייהם הפכו הפקר.

תאריך:  11/09/2012   |   עודכן:  11/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אין אכיפת מטרדי-רעש? לתבוע את המשטרה
תגובות  [ 10 ] מוצגות  [ 10 ]  כתוב תגובה 
1
מי ירים את הכפפה? ל"ת
אזרח חובב רוגע  |  11/09/12 09:41
2
אין עם מי לדבר
אברהם אבינו  |  11/09/12 10:35
3
יש לי בשבילכם חדשות-ישנות
אובד מדינה  |  11/09/12 11:00
4
נביחות כלב היסטריות הן מטרד
רון מוושינגטון  |  11/09/12 14:25
5
יש גם איסור עישון במקומות ציבו
שפוז'ניקוב בוריס  |  11/09/12 15:52
6
מאמר מצוין!!! אמת לאמיתה ל"ת
הניה  |  12/09/12 00:17
7
עשית לי חשק לאכול דונטס
מזכיר_המדינה  |  12/09/12 11:32
8
אכיפת רעש
אוהב קריוקי וסיגר  |  10/11/12 12:48
9
רעשים
geaula7  |  14/12/14 20:54
10
כל הכבוד כל מילה בומבה
מחפש שקט  |  21/06/15 16:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
טל מיכאל
כלי-טיס מסתוריים, מדגם לא מזוהה, מפלחים פעם אחר פעם את שמיה של מדינת ישראל, מותירים מאחור רק שובל עשן ותסכול לנסיונות היירוט החוזרים ונשנים של חיל-האוויר, ניסיונות שתמיד הסתיימו במפח נפש. ארבעה עשורים מאוחר יותר משחרר ארכיון צה"ל לפרסום את אחת הפרשות המרתקות בתולדות חיל-האוויר
ג'ניה רומסקי
חילוף חומרים - כולנו שמענו את צמד המילים הללו כמה וכמה פעמים, ואנחנו מגיבים אליו לפעמים כמו שאנחנו מגיבים למילה אחמדניג'אד    מפחיד, מאיים, צריך לעשות איתו משהו, אבל אנחנו לא יודעים הכל עליו    יש הרבה תהיות שטעויות בנוגע לחילוף החומרים, האם הוא אחראי על ירידה במשקל? האם ניתן לשפר אותו? והאם כמות מרובה של ביקורים בשירותים זו אינדיקציה לקצב חילוף החומרים?
רפי מן
קשה להאשים עיתונאים שפונים לעולם היחצנות, אבל כל מעבר כזה מחליש את התקשורת ומחזק את מי שמבקשים לנווט את סדר היום הציבורי לקידום אינטרסים צרים
משה אידל
גרשם שלום גרס כל חייו כי התנועה הציונית חפה מכל אלמנט משיחי    פרופ' משה אידל סבור כי עמדה זו, המתעלמת מההיבטים המשיחיים המובהקים הקיימים בתנועה הציונית, קשורה לאופן הדוגמטי בו הבין שלום את המשיחיות במחקריו האקדמיים. כך מתברר כי דעותיו של שלום כחוקר ועמדותיו בספירה הציבורית עומדות בקשרי גומלין של השפעה הדדית
חגית כהן
אם בתחילת הסרט מצטייר בעינינו גבע כמין דון קישוט הנלחם בהוויה עירונית אַקסיומטית - לקראת סוף הסרט, שמתרחש בו אירוע בעל גוון אלים, נדמה הבמאי כמין מיכאל קולהאס מאופק ועצוב שמסע ה'טרור' החינוכי שלו מתנקם בו עצמו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il