X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
ארבעה מבכירי הליטיגטורים בישראל מדברים על הליטיגציה אלי זהר קורא שלא ללכת לבית המשפט, טוביה ארליך מדגיש את חשיבות החדשנות, בועז בן-צור מזכיר שהשחקן היחיד הוא השופט, ואייל רוזובסקי מזהיר שלא לפעול לפי כללים קבועים
▪  ▪  ▪
זהר. אוי לו למי שקובע לפי שכר הטירחה [צילום: פלאש 90]
רוזובסקי. לפעמים הצד השני מועיל לך

עו"ד אייל רוזובסקי:
"הליטיגציה היא מקצוע מאוד בודד. אתה צריך לקבל החלטות כהרף עין. העוזרים שסביבך לא עוזרים לך, ובוודאי לא הלקוח שמושך בגלימתך ולוחש וכותב פתקים. חשוב שתהיה רמה של שליטה על הלקוח. הוא צריך להבין שיש החלטות דיוניות שאנחנו מקבלים, כמו שפציינט לא אומר לרופא מה לעשות בניתוח"

ארבעה מבכירי הליטיגטורים בישראל ישבו (יום ג', 11.9.12) על במה אחת בערב עיון של ועד מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין, ודיברו על מה שהגדירה המנחה, עו"ד אפרת רוזנבלט, כ"מלכת המשפט": הליטיגציה.
עו"ד אלי זהר, יו"ר משרד גולדפרב-זליגמן, פתח: "הדבר הראשון שמנחה אותי הוא להקשיב ללקוח, ולא בשאלה אם אני מאמין לו או לא, כי זה לא רלוונטי. השאלה היא האם במערך העובדות שהוא מציג בפנינו יש די כדי להפוך להליך משפטי. ואם השתכנעת שיש, מגיע כלל הברזל שלי בליטיגציה: לא ללכת לבית המשפט אלא אם כן אתה עם הגב אל הקיר. אם יש פתרון אחר - אל תגרור אותו לבית המשפט".
זהר הסביר, שכלל זה נובע מחוסר הוודאות לגבי זהותו של השופט, הידע שלו והמציאות היומיומית המשתנה בישראל. "אם אתה משוכנע שאין מקום ללכת לבית המשפט - אל תלך לבית המשפט רק בגלל שהלקוח רוצה", אמר זהר בתשובה לשאלת News1. "אוי לו לעורך הדין הקובע לפי השיקולים שלו, של שכר טירחה, אנושיים ככל שיהיו".
ההזדהות עם הלקוח
עו"ד בועז בן-צור הוסיף את "מימד ההזדהות", שכן לא כל הלקוחות צדיקים ולפעמים יש לפתח מרחק אסתטי מהם, אך צריכה להיות הזדהות עם הלקוח או לפחות עם עניינו. עו"ד טוביה ארליך, שותף בכיר במשרד הרצוג-פוקס-נאמן, אמר שהחדשנות היא המייחדת את הליטיגציה, וכי תמיד צריך לחשוב איך להמציא את הגלגל בתהליך.
עו"ד אייל רוזובסקי, שותף בכיר במשרד צלרמאייר-פילוסוף, אמר שיש לראות מהי המטרה בתיק, כאשר לעיתים לא ניתן להגיע לפשרה לפני שהולכים לבית המשפט, ועל פיה לקבוע את האסטרטגיה. עוד אמר, כי חשוב לזכור שיש לשכנע שופט ספציפי, שכן הם אינם עשויים מעור אחד. "אין כללים. אתה חייב להתאים את הכללים שלך לתיק ולשופט", קבע. "לא בהכרח מה שהצד השני רוצה רע לך. תשקול אם זה טוב לך או לא, ולא מי הציע את זה".
רוזנבלט שאלה כיצד על עורך הדין לנהוג, אם לדעתו עליו לשבת בשקט בעוד לקוחו עלול לכעוס על הפסיביות שלו. בן-צור השיב: "יש רק שחקן אחד - בית המשפט, והמאוויים של הלקוח לראות זיקוקי דינור הם נתון בלתי רלוונטי ואפילו מפריע". רוזובסקי הוסיף: "הליטיגציה היא מקצוע מאוד בודד. אתה צריך לקבל החלטות כהרף עין. העוזרים שסביבך לא עוזרים לך, ובוודאי לא הלקוח שמושך בגלימתך ולוחש וכותב פתקים. חשוב שתהיה רמה של שליטה על הלקוח. הוא צריך להבין שיש החלטות דיוניות שאנחנו מקבלים, כמו שפציינט לא אומר לרופא מה לעשות בניתוח".
לדברי זהר, "אתה לא צריך להיות עסוק בנשיאת חן בעיני הלקוח". רוזובסקי: "אתה לא יכול למצוא חן, לרוב הלקוחות יש טענות". זהר המשיך: "בהתמחות לימד אותי שלום ברנר דבר מאוד חשוב: תראה איך בית המשפט בנוי - אתה מדבר אל השופט והלקוח יושב מאחור. אחרי שגמרת את תיאום הציפיות עם הלקוח, אתה צריך לחשוב על בית המשפט". זהר הדגיש, כי אל לו לליטיגטור לשקר בשביל הלקוח, ובשום מקרה אין לנהל ויכוח על כך. הוא גם הדגיש מפני הסכנה של "להתאהב בקייס של עצמכם", ואת הצורך להאזין גם לטענות ולעדים של הצד השני - ש"אולי הם יותר משכנעים מאלו שלכם".
נגד בוררות חובה
המשתתפים דנו בשאלת השימוש בסעיף 79א לחוק בתי המשפט, המאפשר לשופט לפסוק על דרך הפשרה. לדעת בן-צור, יש להסכים לכך רק לאחר שהשופט שמע לפחות את עיקרי טענותיהם של הצדדים. רוזובסקי אמר, כי אם שופט מבקש להשתמש בסעיף זה - אל לו לפסוק הכל או לא כלום. זהר מצידו אמר שהוא חושש משימוש בסעיף זה, ולעומת זאת הביע תמיכה רבה בהליך הגישור משום שאפשר להיכנס ולצאת ממנו ללא נזק.
"גישור חובה לא יכול להיות", הוסיף זהר, "משום שזה תרתי דסתרי". לדברי זהר, ההצעה של השר יעקב נאמן לבוררות חובה היא בעייתית, בשל הפגיעה בזכותו של הפרט לקבל את יומו בבית המשפט. רוזובסקי הציע לאפשר ערעור על כל פסק בוררות, ובכך לעודד הליכה לבוררות וולונטרית. הוא הוסיף, כי יש להיזהר מהתחושה כאילו השופט הוא האויב של עורך הדין, שכן "אולי הוא טועה, אבל הוא הרבה יותר אובייקטיבי מאיתנו. צריך לנסות להחזיר אותו לצד שלנו, אבל לא במלחמה".

תאריך:  11/09/2012   |   עודכן:  12/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מדברים על מלכת המשפט
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
יש פיל בסלון, שמו ״אי אמון בכם
לכבוד מערכת המשפט  |  12/09/12 15:27
2
למה ליטיגציה קשרים לא מספיקים?
אלישיך   |  13/09/12 06:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הרצל חקק
כולנו זוכרים את שנות החמישים והשישים    את המנהג היפה לשלוח כרטיסי ברכה בראשית השנה    הנה לכם סיפורם של אותם כרטיסי ברכה בתוך תערוכה יפה במוזיאון חצר היישוב בעיר העתיקה    כיצד נולד המנהג בשנות הגלות ובשנים שלפני קום המדינה
אבי דוידוביץ
המשטרה הציגה נתונים לפיהם חלה ירידה בפשיעה בישראל בשנת 2012    הסטטיסטיקה המשטרתית לוקה בחסר בשל הטיות מכוונות ברישום וסיווג תיקי חקירה ובשל שיעור נמוך של מתלוננים    בכל מקרה הנתונים המשטרתיים אינם משקפים את מצב הפשיעה אלא אך ורק את תיקי החקירה שנפתחו במשטרת-ישראל    בארץ פועלות רשויות נוספות המנהלות חקירות פליליות אך הן אינן מפרסמות נתונים
ענבל בר-און
אזרח שלו הסובל ממטרדי רעש בשעות הערב המוקדמות מתקשר למשטרה, רק כדי לשמוע את המנטרה כי "מותר עד 23:00 בלילה"    האמנם? - לא!    רעש בלתי סביר אסור בכל שעת היממה    המשטרה זורה חול בעיני הציבור ומפקירה אותו לגחמות של בריוני הרעש
טל מיכאל
כלי-טיס מסתוריים, מדגם לא מזוהה, מפלחים פעם אחר פעם את שמיה של מדינת ישראל, מותירים מאחור רק שובל עשן ותסכול לנסיונות היירוט החוזרים ונשנים של חיל-האוויר, ניסיונות שתמיד הסתיימו במפח נפש. ארבעה עשורים מאוחר יותר משחרר ארכיון צה"ל לפרסום את אחת הפרשות המרתקות בתולדות חיל-האוויר
ג'ניה רומסקי
חילוף חומרים - כולנו שמענו את צמד המילים הללו כמה וכמה פעמים, ואנחנו מגיבים אליו לפעמים כמו שאנחנו מגיבים למילה אחמדניג'אד    מפחיד, מאיים, צריך לעשות איתו משהו, אבל אנחנו לא יודעים הכל עליו    יש הרבה תהיות שטעויות בנוגע לחילוף החומרים, האם הוא אחראי על ירידה במשקל? האם ניתן לשפר אותו? והאם כמות מרובה של ביקורים בשירותים זו אינדיקציה לקצב חילוף החומרים?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il