- רכיבים תזונתיים: הארוחה המפסקת צריכה לכלול שילוב של פחמימות, רצוי פחמימה מורכבת - פחמימה המכילה את הקליפה בה מצויים רוב הויטמינים, המינרלים וערכי המזון החשובים ומתפרקת לאט בגוף, חלבון ושומנים הגורמים לתחושת שובע, לדוגמא:
- פחמימה: אורז ופסטה (רצוי מחיטה מלאה), תפוח-אדמה;
- מנת חלבון: דג, בשר, ירקות;
- שומנים מן הצומח - אבוקדו, טחינה;
- לאכול לאט: רצוי לאכול לאט, ללעוס היטב וליהנות ממספר מנות במהלך הארוחה, כך גם הגוף יחוש בתחושת שובע לאורך זמן;
- קינוח: יש לבחור בקינוח שאינו מתוק מדי כדי לא ליצור תחושת צמא.
|
- לאכול קל: בשבירת הצום יש לאכול מאכלים קלים, כדי לא להעמיס על הקיבה ולגרום לתחושת בחילה ואי נעימות בבטן;
- שתייה מתוקה: מומלץ לשבור את הצום בשתייה, אפשר שתייה מתוקה: מיץ או תה עם דבש בשילוב עוגייה או פרוסת עוגה;
- ולרעבים: לאחר מנוחה קלה, מומלץ לאכול ארוחה קלה ולא כבדה, הכוללת פחמימות וחלבונים.
|
|