X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
יבוא עובדי הבניין

הסחבת והביורוקרטיה חוגגים

משרד הפנים יצליח לייבא אולי 18% מהמכסה שהבטיחה הממשלה כל מנכ"ל של חברה פרטית היה מתפטר אחרי כישלון כזה, אבל לא שר הפנים הייבוא כרוך בעשרה שלבים מסורבלים ובטפסים לרוב מה יעשו הפועלים שביטלו את בואם לארץ עם אשרות הכניסה שבידם?
▪  ▪  ▪
אליהו ישי. אין דירקטוריון שיתכנס להדיח אותו [צילום: פלאש 90]

כמעט שנה ורבע עברה מאז החליטה הממשלה, חגיגית, להביא לארץ, עד סוף 2012, כ-8,000 עובדי בניין מבולגריה ומרומניה, כדי להקל על מצוקת כוח האדם, המאטה את בניית הדירות וגורמת למחסור ולהאמרת מחירן. נכון להיום, הגיעו לארץ 0 פועלים מרומניה ו-600 מבולגריה. עד סוף השנה יגיעו לארץ, אולי, עוד 430 פועלים מבולגריה, ואולי-אולי עוד קבוצה נוספת. סך הכל, במקרה הטוב, כ-1,500 פועלי בניין בלבד.
לו חברה פרטית קובעת מדיניות של 100% ביצוע, ובפועל מגיעה ל-18% בלבד, היה הדירקטוריון מתכנס, ולאחר ישיבה זועמת היה מדיח את המנכ"ל, ואולי גם בכירים אחרים. במקרה שלנו, המנכ"ל הוא שר הפנים וסגן ראש הממשלה אלי ישי. הכישלון הוא שלו. יש אומנם תירוצים והסברים, אבל עדיפה פעולה טובה אחת מעשרה תירוצים. הוא יתפטר? או יודח? הצחקתם אותי.
כאילו לא די בכישלון הזה, מתקבל הרושם שמשרד הפנים ואנשיו - והשר תמיד אחראי! - עושים מאמצים ניכרים כדי להאט, לסרבל ולייקר את ייבוא הפועלים מרומניה. לולא נקטו התאחדות בוני הארץ וכמה חברות קבלניות (דניה סיבוס, למשל) יוזמה, לבחון את הפועלים במקומות מגוריהם ולמיין אותם, ספק אם היינו מגיעים אף ל-600 העובדים הראשונים.
ב-9 בספטמבר, לפני פחות משבועיים, שלח משרד הפנים חוזר לחברות הקבלניות "המורשות להביא פועלי בניין", ובו רשימת הפעולות שעליהן לעשות, כדי לקבל עד 20 עובדים לכל היותר(!) לכל חברה. הרשימה פורטה בידיעה, המתפרסמת בסמוך. בדיקת הנתונים מגלה שוב - כאילו היינו צריכים הוכחה נוספת לכך - שאצל ממשלת ישראל, הביורוקרטיה והסחבת הן כנראה המטרה, ולא האמצעי. הנה כמה שאלות בסיסיות:
למה לא למלא את הטפסים בשפת המקום?
  • מדוע נותנים לקבלנים רק 72 שעות כדי להודיע לכמה פועלים הם זקוקים? מדוע לא יכול היה אהרן ברזאני ממשרד הפנים לשלוח את המכתב כמה ימים קודם לכן?
  • מדוע חייבים הקבלנים לשלם אגרה כדי להביא פועלי בניין? הצורך נוצר בגלל מחסור בפועלים מקומיים, מסיבות מדיניות וכלכליות. מדוע צריכים הקבלנים לשלם על כך?
  • הקבלנים חותמים בישראל על חוזי העסקה, בעברית, ושולחים אותם דרך משרד החוץ לשגרירות בסופיה. שם מתרגמים אותם לבולגרית. לשם מה כל הסירבול הזה?! מדוע לא למלא את הטפסים בישראל בבולגרית, או באנגלית, ולחסוך זמן והוצאות?
  • במקום שכל חברה תמלא בישראל את החוזים שלה, מטילים על צוות מתורגמנים בסופיה לתרגם לבולגרית 430 חוזים. שוב בזבוז של זמן וכסף!
  • מדוע ולשם מה בודקים שוב בבולגריה את הרשימות שהעבירו הקבלנים? מי הבודק?
  • מדוע מקצים לכל חברה, גדולה כקטנה, 20 פועלים לכל היותר? האם הגיוני לקבוע מיכסה שווה לחברה גדולה כמו שיכון ובינוי, למשל, ולחברת בנייה קטנה, הזקוקה לפועלים בודדים? האם שיטת "20 לכל חברה", לא תעודד סחר-מכר בעובדים?
  • למה כל כך קשה לבקש מכל חברה לכתוב ולחתום כמה דירות היא בונה, ואחר כך לחלק את הפועלים יחסית לצרכים של כל חברה?
  • ושאלת השאלות: משרד הפנים יודע מראש, שחלק מ-430 הפועלים הנבחרים יבטלו את בואם, עוד לפני שעלו על המטוס. האם מישהו משגיח על כך, שלא יסתובבו בבולגריה עשרות, ואולי מאות, אזרחים בולגרים, עם אשרות כניסה לישראל? מי ימנע מהם מלהיכנס לישראל מתי שהוא בעתיד, למטרות שאינן ידועות?! האם מישהו בבולגריה מקפיד על כך, שהאשרות יינתנו רק לאלו שעולים בפועל על המטוס? לכמה זמן ניתנות האשרות, ומה יקרה לפועלים בסוף התקופה? ייתכן שיש לרשות ההגירה נוהל מסודר בנושאים אלו, אבל הוא איננו מפורט במכתב לחברות!

תאריך:  21/09/2012   |   עודכן:  21/09/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הסחבת והביורוקרטיה חוגגים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
האסון שאליו-שקענו.......
אליפז  |  21/09/12 15:57
2
לידיעת כותב הכתבה
לוין אלכס  |  21/09/12 18:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יורם אטינגר
האיסלאם ציין את ה-11 בספטמבר 2012 בתקיפת שגרירויות ארה"ב במדינות ערביות ובהזדהות עם בן-לאדן, למרות שארה"ב סייעה להפלת משטרי קדאפי ומובארק, על-אף הלחץ האמריקני על ישראל וחרף הסיוע האמריקני הנדיב לרשות הפלשתינית
מנחם מ' פאלק
למרות גילה הצעיר היא יודעת משהו שאנחנו אולי למדנו מאוחר מדי, או כבר שכחנו - שכסף אינו הכל בחיים והנשמה צמאה למילים ולאו-דווקא לקוקטיילים ולמאכלים    לכן היא הפכה את המלצרות ממטרה לאמצעי שבעזרתו היא מציירת בספרה "הפוך בלי קצף" את הרגשות שמציפים את נפשה, מקלים על בדידותה
פזית רבינא
אם מישהו עורק מהצמרת הביטחונית והפוליטית בסוריה, מיד נמצא לו מחליף. הרודן האכזר בשאר אסד אינו דואג, הוא גם בטוח שיימצא סידור לבכירים בסביבתו הקרובה שהעזו לחשוב אחרת, אי שם על האדמה או מתחתיה
טובה ספרא
גם עיתון ידיעות אחרונות והמו"ל נוני מוזס בדרך לשינוי דרמטי    אנחנו בתוך עידן של שינויים שלא ניתן לחמוק מהם, שינויים שמשפיעים על הכל    תחזית אסטרולוגית לשבוע 28.9.12-21.9.12
ערן בר-טל
חזון הפדרציה האירופית - איחוד טוטלי של מדינות גוש האירו - מקבל תוקף רשמי. בית המשפט בגרמניה החליט: המשך הסיוע המסיבי של גרמניה למדינות המתקשות אכן חוקי. ברחובות אירופה אין תמיכה בחזון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il