X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
שירין אלבק טכנולוגית מזון   |  מי-עדן
מים מינרלים מהווים את פתרון הטוב ביותר בהשריה, בישול ובאידוי במים בשל השילוב האופטימלי בין טעם טבעי ללא טעמי לוואי (כגון כלור) ובעלי הרכב מינרלי קבוע ומאוזן לגוף
▪  ▪  ▪
בריא לדעת[צילום: AP]

למים יש חשיבות עצומה בתחום הבישול והאפייה, זאת מאחר שהם מהווים את המרכיב העיקרי בתכולתו במתכון של מאפה או במזון נוזלי, כגון מרק ומשמשים כמדיום לתערובת שאר המרכיבים.
אנו משתמשים במים בשלבים שונים של הכנת מזון. למשל, השרייה במים, בישול במים ואידוי במים, הינן דרכים מועדפות להכנת מזון על-פני טיגון, כאשר הן מספקות הזדמנות להכנסת יותר מים לתבשיל הסופי ובכך גם מאפשרות לנו לאכול מנה מלאה של מזונות המכילים יותר מים ופחות קלוריות.
שיטות אלה המעשירות את כמות המים בתבשילים, תורמות לתחושת מלאות ושובע. כך למשל, בישול במים של קטניות (חומוס, שעועית, אפונה עוד), שהושרו לפני-כן במים או דגנים מלאים (אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה ועוד), הינן דרכים נהדרות להכנת ארוחה מזינה עם פחות קלוריות ועל הדרך אפשר גם לתרום למאזן המים היומי.
יש חשיבות לשימוש במים, אשר הרכבם קבוע ויציב כפי שמודדים כמותית כל רכיב במתכון. מים מינרלים מהווים את פתרון הטוב ביותר בהשרייה, בבישול ובאידוי במים, בשל השילוב האופטימלי בין טעם טבעי ללא טעמי לוואי (כגון כלור) ובעלי הרכב מינרלי קבוע ומאוזן לגוף.

תחום המאפים

לחם הוא מסה אפויה של בצק המורכב בבסיסו מתערובת של דגנים טחונים (קמח) ומים ומותפח על-ידי שמרים. הדגן הראשי המשמש להכנת קמח הוא החיטה, אשר אחד מהחלבונים החשובים בה הוא הגלוטן. הגלוטן נפתח בעיסה של קמח ומים (בעיקר כאשר העיסה בטמפרטורה חמימה) ויוצר שרשראות ארוכות, מעין סיבים דקיקים ואלסטיים. לישת הבצק (הפעלה של כוחות גזירה), תורמת ליצירת רשת גלוטן המשמשת מבנה חזק ואלסטי. חומר גלם נוסף בתהליך הם השמרים. השמרים הם חיים חד-תאיים ותפקידם להתסיס את עיסת הקמח והמים.
השמרים, כמו כל היצורים החיים, מייצרים אנרגיה ותוצרי לוואי ומתרבים. מזונם של השמרים הוא סוכרים, ובאין סוכרים יפרקו עמילנים לסוכרים. תוצר הלוואי של פעולת השמרים, הוא הגז פחמן דו-חמצני, הנפלט בצורת בועיות זעירות. בועיות אלו נלכדות ברשת הגלוטן של הבצק. עם הצטברות הגז או בהשפעת חימום, בועיות הגז גדלות ושואפות לעלות למעלה, ובתוך כך מרימות את רשת הגלוטן. זוהי התפיחה.
הגורמים המגדילים את קצב ריבוי השמרים הם טמפרטורה גבוהה (35 מעלות צלזיוס ומעלה) והרבה מזון זמין (סוכר). הגורמים המקטינים את קצב ריבוי השמרים הם טמפרטורה נמוכה, מיעוט במזון זמין ומליחות גבוהה בסביבה. כמו-כן, תוצרי חילוף החומרים של השמרים (פחמן דו-חמצני, אלכוהול ועוד) מקטינים גם כן את קצב ריבוי השמרים.
רמת המליחות, הרכב המינרלים שבהם ורמת קשיות גבוהה של המים, הינם פרמטרים העשויים להשפיע על טעמו של מאפה ועל פעילות השמרים, ובכך על המרקם והנפח הסופי.
חובבי האפייה שבינינו, וודאי ישמחו לשמוע על פתרון שהם יכולים ליישם בכל פעם שהם מכינים מאפים שונים - מומלץ להשתמש במים מינרלים בכדי לקבל רמת מליחות קבועה וטעם טבעי.
לסיכום, שימוש במים מינרלים על-פני מי ברז טומן בחובו מספר יתרונות:
  • הרכבם המינרלי קבוע ויציב;
  • רמת המליחות בהם נמוכה;
  • טעמם טבעי וללא תוספות מלאכותיות (כגון כלור) היוצרים טעמי לוואי;
  • מבוקרים בתדירות גבוהה להבטחת ניקיונם מזיהומים כימיים ומיקרוביאליים.
לכן, על-מנת להכין לחם טעים ובריא שכל אחד היה רוצה לאכול, יש לשים לב לכל השלבים השונים החל משלב בחירת חומרי הגלם, דרך שלב הכנת הבצק, ועד שלב האפייה הסופית.

הכותבת היא טכנולוגית מזון, מנהלת תחום איכות ובריאות במי-עדן
תאריך:  11/11/2012   |   עודכן:  11/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בישול ואפייה במים מינרליים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
שטויות מדהימות!
יואבחלב  |  11/11/12 19:21
2
כל הכבוד על הגילוי הנאות.
אהוד פרלסמן  |  12/11/12 10:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר רוני ומוש
כבר בגיל הינקות ילד זקוק להתנסויות וגם לתסכולים על-מנת לפתח מאפייני אישיות ויכולת התמודדות    במקרים בהם הדאגה עוברת את הגבול ותחושות החרדה מציפות, חשוב לפנות לטיפול
איריס אינגבר-פסקין
מומלץ לאכול ירקות ופירות מכל צבעי הקשת, אפשר גם מבושלים    לאכול מוצרים מדגנים מלאים במקום מוצרים מקמח רגיל    להרבות בשתיית תה ג'ינג'ר וחלב סויה    כשמתחשק משהו מתוק, מומלץ לאכול חטיף אנרגיה דל קלוריות
קרן אלמוג
מה שמוטמע בזיכרון הרגשי שלנו זה מה שיקרה בחיינו, וזה מה שנחוש במהלכם, אך, נוכל לשנות את הזיכרון הרגשי הלא מודע שמוטמע בנו ובעקבותיו את הניתוב הרגשי ואת רמת האושר הפנימי
ד"ר הרצל סלמן
הטיפול בהצטננות הינו טיפול בסימפטומים ואינו משנה את מהלך המחלה    הסיבוכים של שפעת קשים יותר ושכיחים בעיקר בקשישים עם מחלות רקע ובילדים קטנים    תרופות סבתא: דבש ובצל לשיעול ונזלת, תה חם ומרק עוף לשפעת
חגית כהן
אהבת החיות שלי נגמרת כשמדובר בנמר האסייתי - אותו יתוש שעובד גם ביום, וסעפת היניקה שלו מייצרת עקיצה גדולה וכואבת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il