X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
המונח Ransomware (תוכנות כופר) הוא כינוי לסוגים שונים של תוכנות זדוניות המשמשות את פושעי האינטרנט לסחיטה של כסף מחברות וממשתמשים פרטיים בצורה של כופר. בתפקיד בני הערובה - התמונות המשפחתיות שלכם
▪  ▪  ▪
אל תיפלו קורבן להתקפה [צילום אילוסטרציה: פלאש 90]

תארו לכם שאתם מדליקים את המחשב ופתאום מופיעה לכם על המסך הודעה שהמחשב שלכם היה מעורב בפעילות לא חוקית, כמו הורדה פיראטית של תוכנות או גלישה באתרים לא חוקיים, והגישה אל הקבצים שלכם נחסמה וכדי להסיר את החסימה עליכם לשלם קנס שנע בין עשרות למאות דולרים? לא מדובר בהצעת חוק חדשה וגם לא בדרך אכיפה אגרסיבית למניעת פיראטיות ברשת. מדובר בסוג חדש יחסית של הונאה הידועה בשם Ransomware או בעברית: "תוכנות כופר".
המונח Ransomware הוא כינוי לסוגים שונים של תוכנות זדוניות המשמשות את פושעי האינטרנט לסחיטה של כסף מחברות וממשתמשים פרטיים בצורה של כופר. ההאקר משתלט לכם על המחשב, חוסם את הגישה אל התמונות או העבודות שלכם, וכדי לשחרר את החסימה הוא דורש תשלום המשתנה ממדינה למדינה. לעיתים ההאקר מנסה להתחזות לרשות לאכיפת החוק, ולשם כך הוא משקיע בהודעת קנס המותאמת למדינה בה מבוצעת ההונאה, ולעיתים ההאקר פשוט וישיר: "המחשב שלך נעול. אם אתה רוצה גישה לקבצים שלך - תשלם".
לפי מחקרים שנעשו לאחרונה, רבים מהגולשים שנופלים קורבן למתקפות כאלו בוחרים לשלם את הכופר הנדרש כדי לקבל את הקבצים שלהם בחזרה. הסיבה העיקרית לכך היא שהגולש הממוצע לא ידע להתמודד, מבחינה טכנית, עם ההונאה, והוא לא ידע מה לעשות כדי להיפטר ממנה. אך אפילו אם בחרנו לשלם את הכופר עלינו לזכור שמדובר פה ב'מילה של עבריין', ולמעשה לגולש אין ערובה לכך שהקבצים שלו יוחזרו או שלא ייעשה בהם שימוש אחר או שהאקר לא ישנה פתאום את גובה הכופר.
אז מה עושים?
קיימים סוגים שונים של Ransomware וההתמודדות עם כל סוג היא שונה, אך המשותף בין התוכנות הוא שהמשתמש הממוצע לא ידע איך להיפטר מהן ללא קבלת עזרה מקצועית. במקרה של Ransomware, מניעה היא כנראה ההגנה הטובה ביותר, ולכן כדאי לפעול לפי ההמלצות הבאות:
1. אל תלחצו על קישורים בהודעות ספאם או ממקורות לא ידועים. קישורים אלה עלולים להוביל אתכם לאתר שיתקין לכם תוכנות שונות ומשונות מבלי ידיעתכם.
2. אל תפתחו קבצים מצורפים להודעות אימייל אם אתם לא יודעים בוודאות מי שלח לכם את הקבצים ומה הם מכילים.
3. אל תורידו או תתקינו תוכנות פרוצות. אתם אף פעם לא יכולים לדעת מה אתם באמת מורידים ואלו הפתעות יגיעו יחד עם ה"חבילה".
4. התקינו תוכנת אנטי וירוס. להרבה מה-Ransomware שהתגלו כבר ניתנו חתימות ותוכנות האנטי וירוס המובילות ידעו לזהות אותן. אך חשוב להזכיר שתוכנת האנטי וירוס לבדה לא תוכל למנוע את ההדבקה של המחשב אם המשתמש מתעלם מהמלצות האבטחה ולמעשה מזמין את התוכנות הזדוניות אליו למחשב.
5. עשו גיבוי של המידע. זו אולי ההמלצה הכי חשובה בהקשר של Ransomware. במקרים מסוימים ההאקר עלול ממש לגנוב את הקבצים, כך שגם אם תצליחו להסיר את ה-Ransomware מהמחשב שלכם, הקבצים שלכם עדיין יהיו מחוץ להישג ידכם. במקרים אחרים ה-Ransomware עלול להיות מתוחכם מספיק שרק פירמוט המחשב יציל אותו. במקרה כזה חשוב שיהיה לכם גיבוי של כל הנתונים שאתם שומרים על המחשב כדי שהתמונות, העבודות והזכרונות שלכם ימשיכו להיות שלכם.
הכותב הוא מייסד ובעלים שותף של נציגות ESET בישראל.
תאריך:  27/11/2012   |   עודכן:  27/11/2012
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים נוי
ביקורת: ווצק – האופרה הישראלית - יצירת המופת של אלבן ברג בהפקה קסומה ורבת הוד
צילה שיר-אל
מיהו המזל איתו אתם מסתדרים ביותר וממי כדאי לכם להיזהר?!
אלישע פורת
מסתבר שיש עדיין הזוכרים אותה. אלה שעבדו עם הגברת לוין, כלומר ורה לוין האמיתית, בעיתון 'הארץ'. סופרת ממכרותיי זוכרת אותה היטב: ורה לוין: לא היו הרבה ורה לוין בסצינה הספרותית של אז. ורה לוין הייתה העוזרת של יעקב הורוביץ העורך הספרותי של 'הארץ'. היא הייתה ידועה כאישה שלא היו לה מעולם קשרים רומנטיים עם גברים, להוציא את הקשר שלה עם יעקב הורוביץ
אורן פרסיקו
אתמול במליאת רשות השידור: האם יו"ר הרשות אמיר גילת ינסה להוסיף לעצמו סמכויות ולסגור את דיוני המליאה הציבורית בפני הציבור לתמיד?
איתמר לוין
תקלת מחשב מאלצת את השופט משה גינות לנהל שיחת חולין עם סניגור. כאשר מאפשרים לו לעבוד, הוא מוכיח שניתן לנהל דיוני מעצרים בשילוב של יעילות, הגנה על הציבור ושמירה על זכויות החשודים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il