X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
השופטת מירב בן-ארי חביבה מאוד ומרבה לפרוץ בצחוק מתגלגל, אבל אולי דווקא בגלל זה מרשה לעצמה עורכת דין לאחר ב-33 דקות. במקום להתכונן בצורה יסודית לדיונים, בן-ארי עורכת חישובים באולם עצמו - ואז מעניקה לצדדים חודשים ארוכים ומיותרים
▪  ▪  ▪
בן-ארי. חביבה אך אינה יעילה [צילום: בוצ'צ'ו]
כמו אצל הגשש
במערכון "המצילים של שס" מודיע שייקה, כי פסק הלכה קובע שאסור לעשות הנשמה מפה לפה למי שהיא מתחת לגיל 85. "ואם היא בת 19?", תוהה פולי. "אז שתחכה שתגיע ל-85", משיב שייקה. זה גם המצב אצל מירב בן-ארי, לפי דבריה שלה: רק לבני 80 ומעלה יש סיכוי לזכות לקדימות בעומס העצום של התיקים.

השופטת: מירב בן-ארי, בית משפט השלום בכפר סבא
המועד: יום חמישי, 18.10.12, שעה 08:30
הנושא: תיקים אזרחיים
בשעה 09:03 נכנסת לה בשלווה עורכת דין לאולמה הקטן של מירב בן-ארי בבית משפט השלום בכפר סבא. הדיון שלה נקבע בכלל ל-08:30, אבל רק ב-08:45 היא שלחה מסרון לעורכת דין אחרת המופיעה בתיק והודיעה שהיא מאחרת. הקולגה מתקשרת אליה, והיא אומרת שתגיע בעוד עשר דקות ו"נורא חשוב שנחכה לה". ב-08:56 - עוד מסרון: אני בחניה. ואז, כאמור, באיחור קל של 33 דקות היא פוסעת מעדנות לאולם ומגלה שאין לה עט. בן-ארי, שהמתינה בלשכה, נכנסת והמאחרת מתנצלת. תגובתה של בן-ארי: "רק לחבריך, אני עבדתי. לא קרה שום דבר".
בשעה טובה אפשר לגשת לתיק: תביעת נזיקין של אישה שנפצעה בזמן טיול שארגנה עיריית פתח תקוה בשמורת טבע, בהדרכת החברה להגנת הטבע. "נראה מה יש לנו כאן", מתחילה בן-ארי. "יתד ברזל בולטת. ראיתי תמונות בתיק הזה? אולי אני כבר לא זוכרת". בן-ארי מעיפה מבט בתחשיבי הנזק. "אני רוצה להבין: הבעיה היא לא המדרגות האלה, אלא איזושהי יתד ברזל. למשקפופרים תמיד יש בעיה" - היא מסבירה בחיוך מדוע התקשתה לראות את המפגע בתמונות.
הצדדים מתחילים להתווכח. נציגתה של התובעת אומרת: "אם זה לא נקרא מפגע, אז מפגע מהו?". אחד מעמיתיו מגיב: "אנשים נופלים ואחר כך מחפשים מפגעים". בן-ארי: "מה נעשה אם לא יחפשו? לא תהיה לנו עבודה". בא-כוחה של העירייה אומר שאינו יודע מה בכלל רוצים ממנו, ומקבל רוח גבית מבן-ארי: "אדוני מכוון למקום טוב. נתתי פעם פסק דין בנוגע למי שמארגן אירועים. יש עם זה בעיה [לתבוע את המארגן]". בא-כוחה של מגדל טוען שהשאלה היא אם יש עדים, ובן-ארי מסכימה איתו באופן חלקי בלבד: "זה נכון בכל תיק. קורה גם שאני מאמינה לתובע [ללא עדים]". נציג מגדל: "גם זה קורה". בן-ארי פורצת בצחוק מתגלגל, לא בפעם האחרונה בדיון.
לקלדנית יש טכסט מובנה
בן-ארי משתפת את הצדדים במחשבותיה: "אני מתלבטת כרגע איך לשקלל את נושא [חלוקת] האחריות לתוך התחשיב שלי, בשים לב למה ששמעתי וראיתי". כל הצדדים זוכים לדבר, הדיון עדיין לא פורמלי, ובן-ארי מתחילה להגיע למסקנות: "איך שאני לא מעריכה את התיק הזה, עם כל המרכיבים ושקלול של נושא האחריות, ועוד יש חקירה נגדית שלה, הייתי מעמידה את הנזק על 55 אלף שקל". נציגת התובעת: "פלוס אגרה וחוות דעת?". בן-ארי מעיינת במסמכים: "ישלמו לך את המומחים שלך".
גם את החלוקה המוצעת בין הנתבעים היא כנראה מחשבת בו במקום: "העירייה לצורכי פשרה - 10%; לא נראה כרגע שהסיכון שלה בתיק משתקף ביותר מזה. רשות הטבע והגנים והחברה להגנת הטבע צריכים להתחלק ביתר. המחזיק צריך לתת יותר, גם המדריך צריך לדעת מה קורה במסלול. 50% הרשות, 40% החברה. בסכום הזה" - היא מוסיפה - "השיפטינג של האחוזים אינו משמעותי".
כעת מכתיבה בן-ארי לפרוטוקול את הצעתה, ומדגישה שמובן שטרם גיבשה את דעתה. בא-כוח התובעת תגיב בתוך שבוע, הנתבעים יגיבו בתוך 30 יום לאחר מכן. לקלדנית של בן-ארי כבר יש טכסט מובנה למקרה שלא יהיה הסכם, ובן-ארי רק מכניסה לתוכו את המועדים: תצהיר התובעת עד 20.3.12, תצהירי הנתבעים עד 20.5.13, הדיון הבא ב-6.6.13.
הייתי וחשבתי על המפגע
התיק הבא גם הוא תביעת נזיקין, הפעם - בטענה למפגע באולם אירועים שגרם לאורחת לפריקת כתף. בן-ארי מסתכלת בתמונות: "זה מזכיר לי אולם שהייתי בו וחשבתי אז על זה [על המפגע]. הייתי שם. זה חיים של נזיקיסט: הוא יוצא בערב - הוא חושב על המפגעים שהוא רואה". בן-ארי מנהלת שוב דיון שלא לפרוטוקול, אם כי מאפשרת לאחד הצדדים לתעד את דבריו לבקשתו. הצדדים מחדדים נקודות, ובן-ארי שוב לא נראית מוכנה כראוי. מאידך-גיסא, כאשר הצדדים ממשיכים להתווכח על האחריות, בן-ארי שוב שולפת את צחוקה המתגלגל: "היא למעשה צריכה לשלם לאולם, נכון?".
בן-ארי נוטלת מחשבון ועורכת בו במקום את תחשיב הנזק. "פיצוי לעתיד, ימי מחלה, עזרה - כמה זה יכול להיות לחודשיים? אני פוסקת לחודש עזרה בפגיעות יד 3,000-2,500 שקל, משהו כזה". היא מעיינת שוב במסמכים ומעירה: "אני לא יכולה לשלול על פניו אשם תורם כלשהו [של התובעת]. ולבסוף: "all and all - אני חושבת להעמיד את התיק הזה על גבולות 50,000 שקל פלוס שכר טירחה פלוס הוצאות למומחה, אחרת זה קצת קיפוח שלה".
הצדדים מרבים להפנות לפסק דין של השופטת זהבה אגי בבית משפט השלום בתל אביב, בנוגע לתאונה קודמת באותו אולם, אך בן-ארי קוטעת אותם: "אני לא רוצה להתייחס לתיק של השופטת אגי. אני מלכתחילה מסתכלת על זה אחרת. האחראי הראשון הוא המחזיק במקום, הוא בעל השליטה, זה העיקרון בדיני נזיקין. כבר קרה פעם אחת והם [הבעלים] היו צריכים לפקוח את העיניים". גם הפעם, בן-ארי מבצעת בו במקום את חלוקת האחריות המוצעת: 50% לאולם, 30% לחברת הייעוץ שאישרה את בטיחותו, 10% לעירייה שלא סגרה אותו למרות היעדר רישיון ו-10% לאדריכל שתכנן אותו.
קביעת המועדים שוב חושפת את העומס והסחבת: התובעת תגיב תוך 15 יום, הנתבעים אחרי 30 יום נוספים, והעירייה - 45 יום אחריהם. תצהירי עדות ראשית: התובעת עד 5.3.13, הנתבעים עד 5.5.13, צד ג' עד 5.6.13, קדם-משפט ב-6.6.13. "אני לא רוצה לגלות כאן, באולם מלא, מתי מועדי ההוכחות שלי", מתוודה בן-ארי. "רק תיקים של בני 80 ומעלה אני קובעת לשעות מוזרות כדי שאוכל לשמוע אותם לפני התור".
השורה התחתונה:
שופטת חביבה המקרינה נינוחות, אך מאוד לא יעילה. ההכנה שלה לדיונים לוקה מאוד בחסר, הסלחנות שלה כלפי האיחור הניכר של עורכת הדין בלתי מוצדקת, והזמן העצום שניתן להגשת התצהירים הוא בלתי מובן. נכון שמועדי הדיונים רחוקים מאוד, אך הגשת התצהירים יכולה לעודד את הצדדים להתפשר, ואין סיבה שיזדקקו לחודשים ארוכים לאחר שכבר הגישו כתבי טענות.
יעילות: 6.
מזג שיפוטי: 8.

תאריך:  10/12/2012   |   עודכן:  11/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות שיפוט מהיר
איתמר לוין
שני תיקים פליליים המתנהלים בפני השופטת דבורה עטר מעוררים את השאלה, מדוע לא נעשה שימוש נרחב בהגשת סיכומים בכתב    עטר עצמה מפגינה חביבות ואורך רוח, אם כי לעיתים הדבר מביא לכך שהיא מאפשרת לחזור שוב ושוב על אותם טיעונים
איתמר לוין
תקלת מחשב מאלצת את השופט משה גינות לנהל שיחת חולין עם סניגור. כאשר מאפשרים לו לעבוד, הוא מוכיח שניתן לנהל דיוני מעצרים בשילוב של יעילות, הגנה על הציבור ושמירה על זכויות החשודים
איתמר לוין
השופט החדרתי אהוד קפלן מפגין שילוב של ידידותיות וחוסר פורמליות עם יעילות וחריצות. הבעיה היא, שהסניגורים וגם המחשב לא תמיד מאפשרים לו להתקדם בצורה בה היה רוצה
איתמר לוין
השופטת עינת רון מבית משפט השלום בפתח תקוה מפגינה ערנות ובקיאות בפרטים, ויודעת להתמודד גם עם תקלות וטענות בלתי צפויות
איתמר לוין
לאחר שסניגור העלה במהלך הדיון טענות כלפי התובע, אפשרה לו השופטת מרים מזרחי לשטוח שוב את טענותיו בשיחה לא-רשמית עימה ליד הדוכן. בנוסף לכך, היא נמנעה מלרשום בפרוטוקול התבטאויות מהותיות שלה במהלך הדיון
רשימות נוספות
הפנים מביעות חוסר שביעות רצון  /  איתמר לוין
לא מזלזל בקטנות  /  איתמר לוין
תכליתיות קרת-מזג  /  איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il