ישנן מספר מסעדות שאני נוהג לחזור אליהן מפעם לפעם בשל הקולינריה המשובחת שלהן. אחת שכזו היא "שרה" של יפו (רחוב יהודה הימית 2), שמעולם לא הכזיבה אותי.
זה שנים ש"שרה" הוותיקה, בבעלותו של המסעדן ניסים פרנסיס ובסיועה של משפחה ענפה ותומכת, היא המלכה הבלתי-מוכתרת של המסעדנות הבולגרית. במרוצת הזמן היא הצליחה לרכוש לעצמה קהל-סועדים נאמן, שאינו מוכן להמיר אותה בשום מסעדה אחרת. היא איננה מסעדה מצועצעת, אבל חמימה ומשרה אווירה של שלווה ורוגע על סועדיה. מדי יום מתכנס בה הפרלמנט הקבוע של יפו לא רק כדי לאכול, אלא גם לדון תוך כך בענייני דיומא.
לעילא ולעילא היינו בשניים ופתחנו במרק-עדשים מהביל, שאין כמותו לחימום חדרי-בטן ביום קר וגשום. אחריו הגיעה המנה העיקרית, של כבד-עוף עם אפונים ומחית תפוחי-אדמה. המנה הייתה עשויה, כרגיל, בידיה האמונות של המבשלת פאני אשר על המטבח.
לקינוח הלכנו על אשורה – מעדן נהדר של המטבח הבולגרי, שמרכיביו העיקריים הם גרגרי-חיטה מבושלים ברוטב מתוק ועליהם אבקת-קינמון. בת הזוג, לעומת זאת, בחרה בקרם קרמל, שהיה אף הוא משובח. לשתייה לגמנו תה צונן וקפה טורקי מהביל.
על הארוחה לשניים שילמנו 200 שקל, כולל תשר של 15% לשירות מעולה. לא נותר לנו אלא לזכות את "שרה" במלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי ולצפות בכיליון-עיניים לביקור הבא אצל המלכה הבולגרית.