במסעדנות הישראלית המשגשגת בולטת נהירה גדולה במיוחד למסעדות, שמטבחן אמור להיות על טהרת הסגנון האיטלקי. הצרה היא שרק מעטות מביניהן אכן מצליחות לעמוד בקריטריונים הנדרשים מהן ולמלא אחר חובתן הקולינרית. אחת שכזו היא, ללא ספק, "מנציני" ההרצליינית (רחוב המנופים 8), שזה אך נפתחה על חורבותיהן של מסעדות קודמות, שלמרבה הצער לא צלחו בדרכן.
מאז פתיחתה, לפני חודש ימים, דורך כובה של "מנציני" כמסעדה מהממת ושוקקת-חיים. במרוצת כל ימות השבוע היא מציעה לסועדיה הרבים תפריט מגוון של בשרים, דגים, פירות-ים ופסטות, בטיב מעולה ובמחירים מפתים.
מאחורי בעליה, הרי סינג, שהוא גם השף המוביל בה, יש קוריקולום קולינרי עשיר, עם ותק מוכח בעליל. מסעדות כמו "טאבולה" בהרצליה ו"המפלט האחרון" באילת הן רק שתיים מאלה שהספיקו לעבור תחת ידיו הברוכות והאמונות.
עסקית מפתה ב"מנציני" היינו בשניים, על בטן ריקה לעת צהריים. הימרנו על תפריט העסקית המגוון והמפתה, המוגש בה בששת ימי החול של השבוע. לספתח הגיעו שתי לחמניות חמימות ופריכות עם מחית של זיתים בטעם גן עדן.
משלל המנות הראשונות שהוצעו לנו נפל הפור על מרק היום, שהכיל דלעת בחלב-קוקוס. המרק היה מעודן ומשיב-נפש. באותה עת גמרה בת הזוג את ההלל על טרין כבד-עוף נימוח בפה, שהוגש בליווי ריבת הבית וצנימים - מנה בהחלט נדיבה ורבת-טעם.
הפתעת הארוחה הייתה שישה כדורים אפויים במתכונת פלאפל, פרי יצירתו הבלעדית של השף המנוסה הרי סינג. תכולתם הייתה של חציל ברוטב בשמל ושל פלפל עם עגבניה ברוטב צ'ילי מתוק, שהותירו בפינו טעם של עוד.
מעדן חלומי מן העיקריות שהוגשו לשולחן נדלקנו על כבדי העוף, ברוטב מרסלה ובצל, שהוגשו בלוויית ירקות מוקפצים. בת הזוג גמרה אף היא את ההלל על מנה של פנה פירות-ים שהיו ממש במיטבם. אז, למען השם, מה עוד תבקשי מאיתנו "מנציני" ואין בה עדיין?
קינחנו במעדן חלומי של פאי בנופי-בננה - מאפה עגלגל ונימוח בפה, שזכויות היצירה שלו שמורות בלעדית לשף המוכשר. "פינשנו" באספרסו כפול ובסודה צוננת. החשבון, שהיה שווה כל אגורה, הסתכם ב-175 שקל, והוספנו עליו תשר של 25 שקלים לשירות מופתי.
ל"מנציני", שהיא מסעדה לדוגמה, שמחנו להעניק את מלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, המגיעות לה ללא צל של ספק. אנו ממליצים עליה מעומק הלב וחזקה עלינו שעוד נחזור אליה בעתיד הקרוב.