X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
"טייגר לילי". באווירה תאילנדית [צילום: איתי סיקולסקי]
תאילנדית חדשה בתל אביב
מסעדת "טייגר לילי" מציעה לתיירים שהתגעגעו לתאילנד שלל מאכלים תאילנדיים אמיתיים, דגים ופירות ים, ירקות טריים מתפצחים בפה ובשרים שונים
טום יאם [צילום: דניאל לילה]

פאת פת [צילום: דניאל לילה]

טפיוקה [צילום: דניאל לילה]

ספריברס [צילום: דניאל לילה]

איך הפכו הישראלים - אחרי שלפני כמה עשרות שנים הגיעו למסעדה וביקשו "תביא לי משהו לאכול" ובמקביל התאהבו במטבח התימני והמזרח תיכוני, ונעשו זוללי פלאפל, חומוס, פיתות ושווארמה - לזוללי סושי וללקוחות מסעדות אסיאתיות? לא קל להבין. מאידך-גיסא, הישראלים, כמו העולם כולו, אוכלים הכל. כל תקופה והטרנד ההיסטרי שלה. גם הישראלים גילו את העולם הגלובאלי, את סקרנות החך, את המשקאות האלכוהוליים, את עולם הבילוי החברתי במסעדות, את העינוג של טעימות מכל העולמות.
צפוי היה שאחרי שתאילנד הפכה זה שנים ליעד תיירותי פופולרי לישראלים, יגיע יום אחד גל של מסעדות תאילנדיות שייפתחו בזו אחר זו. סביר שנופשי תאילנד, מהעבר הקרוב והרחוק, יפצו את עצמם באווירה המתאימה, על געגועיהם לאוכל תאילנדי אותנטי באתנחתה של צהריים או ערב, בפרט כשההיצע של מסעדות מהארץ הקסומה היה עד עכשיו מצומצם ביותר.
למי שהתגעגע, מציעה מסעדת "טייגר לילי" ברמת החייל, אווירה ועיצוב תאילנדי אותנטי, עם שלל מאכלים תאילנדיים אמיתיים, דגים ופירות ים, ירקות טריים קראנצ'יים מוקפצים במהירות ומתפצחים בפה, בשרים שונים עם ריחות וטעמים, רטבים ותבלינים הזכורים למבקר מחופשתו האחרונה (בלי סושי ודים סאם, אלא תאילנדי מקורי).
לאוכל התאילנדי יש המאפיינים שלו שקל לזהותם מול מטבחים אסיאתיים אחרים, מוכרים יותר שכבשו את העולם מזה שנים כמו הסיני והאסיאתי ה"כללי", על שלל המרכיבים הנלווים מעולם האטריות על בסיס קמח חיטה או קמח שעועית, קמח אורז וכדומה מאכלי האורז והירקות שכבר התמקמו בשווקי ישראל ואינם ממשפחת הים התיכון.
מה אכלנו בסניף תאילנד ברמת החייל?
נחזור ל"טייגר לילי" ונספר לכם מה אכלנו: מרק טום יאם, נפלא לאוהבי המרק ביום קריר: שרימפסים ומולים, יחד עם פטריות ושום, כוסברה וצ'ילי, חלב קוקוס, בתמהיל מצוין של חריפות ועדינות. מנה מנצחת הייתה מנת ראשי קלאמרי עטורי צווארים, טובלים להם בתוך רוטב בטעם לא מוכר (לי) של סויה, רוטב אויסטרים. סוכר חום, שום כתוש וציר עוף ועוד כמה ריחות משכרים, מעורבלים במערבל ומבושלים לדקות אחדות - מעדן.
מנת הספריברס שהגיעה לשולחן הייתה ללא דבש או סוכר ואי לכך טעמן של הצלעות היה פחות מוכר למי שאוהב את הספריבס שלו ממותקים. מצוינת הייתה מנת אטריות ביצים רחבות, עם נתחי בקר מוקפצים יחד עם ברוקולי, בוקצ'וי ותרד תאילנדי עם רוטב של סויה מבושל עם ביצה ועלי קפיר-ליים, בעלי ריח לימוני עז מלווה בבשמים המאפיינים את דוכני האוכל של תאילנד. את הסלטים שמגיעים עם שרימפסים ופפאיה, בוטנים, חסה ואטריות שעועית, אפשר לאכול עם אורז דביק (סטיקי רייס) שמחזיקים בשלוש אצבעות וטובלים בסלט (כמו היה זה סוג של פיתה עם "ניגוב").
מבחר גדול מצפה לנופשים שחזרו מתאילנד - מפגש עם מאכלים שהם אכלו ברחוב בבנגקוק ובמבחר האיים הפופולריים, כי מי מבשל טוב יותר מבעלי אלפי הדוכנים המפוזרים במדינה הגדולה. ליווינו את מעדני המטבח התאילנדי ביין ישראלי לבן שארדונה פלטר (שם של יקב ישראלי).
השף יניר גרין שמבשל תאילנדי, רכש לו ניסיון בעבודה במטבח של "ג'ירף". לדעתו, המטבח התאילנדי לא מסובך, בריא בשל הבישול הקצר וחומרי הגלם הטריים, מטבח שמשתמש בסוכר פחות מכל מטבח אסיאתי אחר ולפיכך בריא ודיאטתי יותר מטבעו. יניר גרין הפליא לעשות ברטבים, משתמש בעלים הריחניים השונים ובצ'ילי כמו שעושים אבותיו הרוחניים.
ירון טל, מעצב המסעדה, העניק לתקרות הגבוהות ולמרחב השופע את סממני המזרח הרחוק בלי הקיטשיות האופיינית למסעדות אסיאתיות בכל העולם. הרבה במבוק וחבלים קלועים, צבעים שקטים ועידון.
מחירים: 28 ש"ח, 36 ש"ח, 42 ש"ח, 69 ש"ח, 80 ש"ח למבחר מנות.
"טייגר לילי", הברזל 32, רמת החייל, תל אביב.

[צילום: איתי סיקולסקי]
[צילום: איתי סיקולסקי]
[צילום: איתי סיקולסקי]
תאריך:  10/03/2013   |   עודכן:  10/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תאילנדית חדשה בתל אביב
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ביקור בטייגר לילי
יהודית אשר  |  19/03/13 07:07
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
המחזמר שנעשה בעקבות סרט הקאלט "הלהקה", שנעשה כמחווה ללהקות הצבאיות בימי הזוהר שלהן - עולה כעת בהפקה נפלאה ומרגשת בתיאטרון רמת גן, בביצוע תלמידי השנה המסיימת של בית צבי
מרדכי קידר
עצה למנהיגי המערב: אל תבואו לבקר במזרח התיכון    התרבות האזרחית האמריקנית המבוססת על הפרט רחוקה כרחוק מערב ממזרח מהתרבות הקבוצתית-שבטית, האתנית, הדתית והעדתית המאפיינת את החברות במזרח התיכון
רפאל ישראלי
שום התנצלות שלנו לא תשנה את הקו האיסלאמיסטי האנטישמי והאנטי-ציוני של ממשל ארדואן
יוסף אורן
הייחוד שבסיפוריו הקצרים של יהושע קנז    יהושע קנז מקדיש כיום את מירב זמנו למלאכת התרגום מן הספרות הצרפתית במקום לשקוד על כתיבת היצירות של עצמו    דומה שהזדרז מדי, ממש כמו גיבור הסיפור "מותו של הוגו", לפרוש מהכתיבה ולהביא בכך להקדמת מותו הספרותי
חיים נוי
קונצרט מלא וגדוש של מוזיקה יהודית ובינלאומית, חוויה מוזיקלית והישג רב רושם להפקה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il