X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
חדר במלון. עיצוב מהמאה ה-19 [צילום: אתר Eden House Premier]
ארוחת בוקר שאכלתי במלון עדן בכרם התימנים לא הורכבה ממאכלים מן המטבח התימני אלא ממעדני בוקר וערב של רוסים וצרפתים בעלי המקום, עולים מרוסיה, רופאים במקצועם, החליטו כי העתיד שלהם הוא בכרם התימנים והמקצוע שלהם הוא מלונאות
▪  ▪  ▪
מנת ביצים עלומות. ארוחת בוקר במלון [צילום: אתר Eden House Premier]
פחזניות ממולאות. לא לפספס [צילום: אביגיל לאפין גרא]

[צילום: אביגיל לאפין גרא]

[צילום: אביגיל לאפין גרא]

עתיד העולים בכרם התימנים
בעלי המקום, מיכאל וסרגיי, בני ארבעים, ילידי רוסיה, רופאים במקצועם, עולים חדשים, עברו כמה התנסויות בישראל ומחוצה לה עד שגמרו בליבם כי כרם התימנים הוא העתיד, והמקצוע הוא מלונאות

כרם התימנים היא שכונה שנבנתה בסוף המאה ה-19 בתל אביב לפני קום העיר תל אביב, על-ידי יהודים תימנים. בתים נמוכי-קומה של שכונת עוני, ספק בתים ספק צריפים, סמטאות צרות, בית מחובר לבית, חלון, תריס, דלת ומדרגות בכניסה, הדיירים יושבים לנוח בחוץ על המדרגות בסוף יום קיץ. לימים נבנו באזור רחובות אלנבי, הכובשים, בהמשך שוק הכרמל ותמיד למטה היה הים עם חוף ארוך, מלא חול וצדפים.
בשנות השישים נולדו בכרם מסעדות תימניות עם בשר כבש על האש, חומוס, טחינה, פיתות וסלט. שיא הקולינריה, אוכל שהיה אופנתי בטירוף. היום, כאשר תל אביב בת 104, בקושי נשאר שם תימני לרפואה, הבתים הקטנים שופצו, הרחובות תוקנו ושופרו, עצים ניטעו, מסעדות מכל סוג התמקמו. כל בעל-בית כאן הוא מיליונר. האווירה עדיין צנועה, יחסית לתל אביב.
בשבת, הלכנו לאכול ארוחת בוקר במלון עדן פרמייר בכרם (רחוב קהלת עדן 27). עלינו במעלה רחוב ישכון, סמטה שעולה מכיוון החוף בשיפוע, לעבר אלנבי ושוק הכרמל. הבניין, בן שלוש קומות, נבנה רק לפני חמישים או שישים שנה, עם מרפסות קטנטנות ועציצי גרניום. שני צעירים עולים מרוסיה הפכו את הבניין, לאחרונה, למלון בוטיק אירופי עם סממני עיצוב מהמאה ה-19, הרחק מתימן. מלון בן 12 חדרים מסוגננים וחדר אוכל לארוחות בוקר, שעשה לו מוניטין בין התיירים ובין התל אביבים.
בעלי המקום, מיכאל וסרגיי, בני ארבעים, ילידי רוסיה, רופאים במקצועם, עולים חדשים, עברו כמה התנסויות בישראל ומחוצה לה עד שגמרו בליבם כי כרם התימנים הוא העתיד, והמקצוע הוא מלונאות. הם לא רק מנהלים את המלון, הם עוסקים בכל עבודה שנדרשת במלון ובחדר האוכל. שיפצו בחסכונותיהם את הבניין הישן והמוזנח, הביאו מעצב מצליח, רובי ישראלי, שעיצב כבר שני מלונות לתפארת (הוטל מונטיפיורי ומלון בראון), אספו שלל נברשות קריסטל, מראות מוזהבות, פרוטומות בסגנון רומי, פסלונים, וילונות עתירי בד, מפות שולחן וריפוד אירופי בסגנון המאה ה-19, כלי אוכל מחרסינה עטורי פרחים מצ'כיה. הקימו תפריט ובו תערובת של מעדני בוקר וערב של רוסים וצרפתים, והמקום הומה מהמתרפקים על נוסטלגיה אירופית-מעורבת. גם החדרים המסוגננים נטולי גיל, נוטים יותר לכיוון אירופה הישנה.
מה אכלנו על מפה לבנה
עם אגרטל ורדים וכלים נאים?
אכלנו מתחת לנברשות - בחדר שהזכיר את תיאטרון הבימה בימי הקמתו במוסקבה בשנת 1917 - בליניס מקמח כוסמין, עם שמנת וקוויאר, ביצי בנדיקט (ביצים עלומות מבושלות בסגנון צרפתי בתוך מים עם כפית חומץ) מונחות על מאפה קרואסון עם פרוסות הם מטוגן ורוטב ביארנז חם. וריאציות נוספות: עם ממרח תרד, או סלמון מעושן, או ג'מבון (שנקרא בלעז גם שינקן), עוד קרואסון ממולא בממרחים של גבינת גאודה וסלמון. לחם בריוש מטוגן עם קרמל וגבינת מסקרפונה ופירות טריים ויבשים חתוכים מסביב. פחזניות ממולאות בממרחי פטריות (לא לוותר), תרד וגבינות עם סלט ירוק. כל אלה בניצוחו של השף אריה עושרי.
הבנתם שכאן לא המקום לארוחת בוקר צמחונית או אוכל בריאות. כאן כל מנה עולה 50 שקלים לסועד וכוללת תה או קפה. בתפריט גם ארוחת בוקר ישראלית אופיינית עם סלטים, ממרחי גבינות, חביתות וכל השאר, גם היא מוגשת בכלי חרסינה לבנים עטורי פרחים מתוצרת צ'כיה. השירות האדיב, עם מבטא רוסי.

תאריך:  02/04/2013   |   עודכן:  02/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מעדנים רוסיים וצרפתיים בכרם התימנים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
באמת אתה מרגיש שם בחו"ל....
סנאית  |  2/04/13 16:23
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אילן קיציס
מי נכלל באוכלוסיית הסיכון להתקף לב? האם יש הבדל בין נשים לגברים? מה ניתן לעשות על-מנת למנוע התקף לב בגיל 45? מתי יש להתחיל ליטול תרופות למניעת התקף לב? להלן כל התשובות
ד"ר איתן קריינר
הקיץ כבר בפתח וזה אומר שאלפי משפחות ברחבי העולם מתכוננות לרילוקיישן לקראת שנת הלימודים 2014    כמה חיות יחתימו דרכון בחודשים הקרובים?
איתמר לוין
השופט משה אלטר מפגין רגעים של חוסר ריכוז לצד תשומת לב לכל פרט. לעיתים הוא אינו שם לב לעמדות הצדדים בנוגע לענישה, ואחרי רגע הוא טוען בשמם יותר טוב מכפי שהם עושים זאת בעצמם
מתי דוד
במהלך אותן שנים רבות, אומנם הכרתי וראיתי מקומות נפלאים ומראות ייחודיים רבים; ואולם הפעם בטיול להכרת טנריף (האי המטריף) הייתי עם אשתי וידידים רבים, כנוסע רגיל בקבוצה שלא בהדרכתי. הייתה זו חוויה מלהיבה ובלתי שגרתית
צבי צמרת
הכרתי את מנחם מגיל שבע, ומאז פסענו יחד: רעיית צאן, קיבוץ האון ומלחמת ששת הימים. על חיפוש משותף של למעלה משישים שנה אחר דרך יהודית-ישראלית חדשה

כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il