X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מסעדת "נובה ג'ויה" בהרצליה רחוקה מלהיות מה שהייתה בימיה הטובים בעבר, כאשר ייצגה בכבוד את המטבח האיטלקי
▪  ▪  ▪
נזיד הריבוליטה. איכזב בזו הפעם [צילום: יח"צ]

הכיסופים העזים למטבח האיטלקי, שפקדו אותנו עם החזרה לחמץ, הריצו אותנו היישר למסעדת "נובה ג'ויה" באזור התעשיה של הרצליה (רחוב שנקר 9), שאמורה, על-פי ניסיוננו, לייצג אותו בכבוד הראוי לו. כמעט שנה תמימה חלפה לה מאז שפקדנו אותה לאחרונה והאמת ניתנת להיאמר שהיא הותירה בנו רק זיכרונות נעימים.
לדאבון הלב טפחה מהר מאוד המציאות על פנינו, אף כי התפריט המגוון שהוגש לנו נראה על פניו מבטיח מאוד. מעל לכל שמחנו למצוא בו את נזיד הריבוליטה, שעליו נדלקנו עוד בגלגולה הראשוני של המסעדה כ"ג'ויה", כשהיה עדיין פרי-יצירתו הגאונית של השף האיטלקי המיתולוגי שלה מאותם הימים, דינו סרטייאני. אלא שמרק האיכרים הייחודי הזה, שאותו זכרנו כגדוש בקטניות ובירקות, עם טעם שמיימי, פשוט איכזב הפעם בגדול. שלא כבימיו הטובים הוא היה מונוטוני מדי, תפל ונעדר כל מומנטום יצירתי.
"ספיישל"? - בחלום!
ואז, אחרי הנפילה שנחלנו בספתח, הגיע תורה של המנה העיקרית. בסתר-ליבנו קיווינו שלפחות הפסטות שבחרנו יעשו את העבודה הנדרשת. אני הלכתי על המלצת המלצרית ל"ספיישל" - ניוקי-גבינות - בעוד בת הזוג מהמרת על טורטלי דה לה נונה - מה שאמורה הייתה להיות פסטה ממולאת בגבינת ריקוטה, תרד טרי ואגוז-מוסקט, מוגשת עם רוטב חמאת-עגבניות-שרי, מרווה ופרמזן.
אבל, אללי, לא מינה ולא מקצתה. גם על שתי המנות האלה ניכר היה שידעו ימים טובים יותר. הן נראו כאילו שהוכנו כלאחר יד, בנפש מאוד לא-חפצה, שנועדה רק כדי לצאת ידי חובת-עשייה. למותר לציין שגם ה"ספיישל" התגלה כמשהו רגיל ביותר, שכלל לא הצליח להתעלות על עצמו.
את תקוותנו האחרונה תלינו בקינוח הטירמיסו, אבל גם כאן נחלנו מפלה. ציפינו לשווא לגדולות ולנצורות ממה שאמור היה להיות מעדן איטלקי, אלא שהוא התגלה כעיסה דביקה וחסרת כל מעוף. אפילו האספרסו הכפול שהתלווה לקינוח היה סתמי ולא הצליח לחפות על המחדל הנורא. נאלצנו להתנחם בבקבוק הסודה של סן פלגרינו, ששטף כל מה שבא אל קירבנו.
החשבון שהוגש לנו הסתכם ב-254 שקל, עליו הוספנו תשר של 15% רק בשל שירות אדיב ומהיר.

תאריך:  03/04/2013   |   עודכן:  03/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אורון שמואלי
שיני זהב? גיל הזהב? אלו הם מונחים של העולם הישן    רפואת השיניים המודרנית מדברת על שתלי טיטאניום, על תחליפי רוק ועל טיפולי שיניים משקמים, המעניקים איכות חיים ואסתטיקה גם בגיל השלישי
שירין אלבק
מחקרים מצאו, כי המים משפרים את הזכרון לטווח הקצר, מסייעים בריכוז ובביצוע פעולות חשבון ואף בביצוע תנועות מהירות הדורשות תשומת לב יתרה
שולמית קיסרי
ארוחת בוקר שאכלתי במלון עדן בכרם התימנים לא הורכבה ממאכלים מן המטבח התימני אלא ממעדני בוקר וערב של רוסים וצרפתים    בעלי המקום, עולים מרוסיה, רופאים במקצועם, החליטו כי העתיד שלהם הוא בכרם התימנים והמקצוע שלהם הוא מלונאות
ד"ר אילן קיציס
מי נכלל באוכלוסיית הסיכון להתקף לב? האם יש הבדל בין נשים לגברים? מה ניתן לעשות על-מנת למנוע התקף לב בגיל 45? מתי יש להתחיל ליטול תרופות למניעת התקף לב? להלן כל התשובות
ד"ר איתן קריינר
הקיץ כבר בפתח וזה אומר שאלפי משפחות ברחבי העולם מתכוננות לרילוקיישן לקראת שנת הלימודים 2014    כמה חיות יחתימו דרכון בחודשים הקרובים?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il