לסיבים התזונתיים אין ערך קלורי. הסיבים הם פולימרים של רבי סוכר (סוג של פחמימה), שמקורם בצומח בלבד. הסיבים מתפרקים בחלקם על-ידי חיידקי המעי הגס שיוצרים מהם חומרים שמזינים ומחזקים את תאי המעי.
תכונות חשובות של סיבים תזונתיים:
- מורידים את רמת הכולסטרול בדם;
- מסייעים לשמירה על יציבות ואיזון רמת הסוכר בדם;
- תורמים לשיפור הפעילות הסדירה של המעיים (מסיעים בבעיות עצירות וקשיי עיכול);
- מסייעים בהרזיה ובדיאטות - דלי קלוריות אך גורמים להרגשת שובע;
- אמצעי מניעה חשוב מפני מחלת סרטן המעי הגס.
חוקרים באוניברסיטת מינסוטה בארה"ב מצאו במחקר שנמשך 11 שנים (16,000 נבדקים), כי צריכה של שלוש מנות יומיות של דגנים מחיטה מלאה (כוס פסטה מלאה או שלוש פרוסות לחם מלא), יכולה להפחית ב-23% את הסיכון לתמותה ממחלות לב וכלי דם.
לדעת החוקרים, הרכיבים התזונתיים שבחיטה המלאה מסייעים לשמור על כולסטרול יציב ונמוך ועל רמות הסוכר בדם, מה שאומר פחות מחלות לב וכלי דם, פחות סיכון לשבץ, פחות סיכון לסוכרת, ופחות סיכון לסוגים שונים של סרטן.