יש בארץ רק מסעדות מועטות שנתברכו בשפים מהשורה הראשונה, השולטים במלאכת הקולינריה לפני ולפנים. אלא שמבין אשפי המטבח הדגולים האלה, ניתן למנות על אצבעות יד אחת בלבד את אותם בשלנים שאינם נזקקים לתוכניות טלוויזיה ראוותניות נוסח ה"מאסטר שף" כדי להפגין את כישרונם ברבים. יתר על כן: הם בורחים מהן כמו מאש, עד כדי כך שהם מעדיפים לקחת תחתן גלולה נגד בחילה, מחמת הריקנות המאפיינת אותן.
אחד הבולטים שבהם הוא השף רפי כהן, בעליה של מסעדת רפאל התל אביבית (רחוב הירקון 87), גסטרונום בהחלט מחסד עליון, שאף כי בקוריקולום הקולינרי שלו רשומים רק דפים מזהירים - הוא מעדיף להיחבא בין הכלים ככל שניתן לו.
בצניעות יתרה, אך באינטנסיביות ראויה לציון, הצליח כהן לטפח, במשך הזמן, אימפריה קולינרית, בנויה לתפארת, משובחת ואיכותית מאין כמותה, אבל בתעריפים שאינם קורעים את הכיס. במצב של זינוק מחירים והידוק-חגורה, זו נראית, לכאורה, משימה שאינה ישימה - אך לא אצל כהן, אשף קולינרי, שיודע לצאת גם מסבך שכזה. קחו, לדוגמה את עסקת הצהריים שלו במרוצת השבוע, שמוכיחה זאת כאלף עדים.