טולום, אולד אמסטרדם, אמנטל דה סבואה, אפנצלר שוויצרי בלאק, טום דה שבר, טס דה מויין, בל פאאזה, ברבי דה אפינואה, ברי בטי בטינה מיושנת, גארוצ'ה, גרוגונזולה פיקנטי קולומבו, גרוייר רזרב מיושנת 24 חודשים, סט אנדרה טספל קרם, סטילטון - המילים לבדן מייצרות את הדרמה. נעימות, ריחניות, חריפות, מעוררות אסוציאציות של מקומות רומנטיים, איטליה, צרפת, שווייץ, הולנד, עיירות ציוריות של תרבות שחולפת, היסטוריה של טעם טוב. עם לחם טרי ויין אדום. ריח של כרמים, רוח נעימה של קיץ, שמש אירופית חמימה עם חשרת ענני קיץ לפני גשם. עצלות, חושניות. איזו מוזיקה עולה מטעמי הגבינות ומריחן העולה באפינו. קצת ענבים קרים בבית קפה בתל אביב, עיר בת 103.
לשוטט ברחובות מזמן לא הסתובבתי בדיזנגוף. הכוונה לדיזנגוף בחלק הצפוני מארלוזורוב ומעלה. בכלל, הימים בהם היו הולכים להסתובב בדיזנגוף שייכים להיסטוריה, כמו גם הימים שכל מי שהיה נוסע לצרפת היה חוזר עם גבינות, מזמין חברים, ועם יין אדום היה מנסה לענג את החברים המסכנים שנשארו בארץ.
היום דיזנגוף זה סתם רחוב, לא מרכז של שום דבר, רחוב לא משהו, ללא אפיונים. ובכל זאת, בשקט יחסי נפתח כאן בית קפה חדש: "פרומז'רי באשר", שהוא שמחה תל אביבית אמיתית. כבר מרחוק נראה כמו בית קפה איטלקי או פריסאי, מאכסן אוצר של גבינות מהסוג שמייצרים אותן מאות שנים, ממיטב התעשיה הכפרית, גבינות בוטיק בעלות שם, טובות כמו מותגי שמפניה ואופנה עילית, מזכירות מוזיקה טרום-קלאסית מזמנים אחרים.
ככה סתם, בדיזנגוף, צפונית לארלוזורוב, על מדרכה רגילה, מרפסת קטנה מסוגננת עם חנות קטנה ומטריפה. ערימות של גלגלי גבינות גדולות וכבדות, בצבעים עדינים של צהבהב וצהוב, וצהוב עם שמנת וצהוב עם כתום שמש, ולבנבן של ממלכות עדרי הצאן, צהוב חום של ממלכות חלב הבקר, גבינות בצבע חיטה ובירה, אריזות וסמלי בתי הגבינות, אירופה של הימים ההם, רצפת שיש ירוק. שולחן גדול לסועדים, משהו כמו שולחן של מסבאות יין ובתי שיכר.
חנות גדושה גבינות ויינות ומיני לחמים, מאפים ובאגטים. עושר טעמים. מסעדה שלמה של טעמים וזיכרונות ואסוציאציות ורמזים. בתפריט יש גם אנטי פסטי של ירקות ים תיכוניים, גם סוגים שונים של דגים מומלחים מעושנים וכבושים. תערובת של טעמי אירופה הקלאסית, הבלקן, מזרח אירופה ואיטליה, לחם תל אביבי נפלא, מאפים ריחניים של עיר ההולכת והופכת לעיר של מאפיות וקונדיטוריות בטעמי כל הארצות.
"פרומז'רי באשר", בית הקפה-מעדנייה, חוויה ממקום אחר, היא רשת של שלוש חנויות בירושלים וברעננה, ועם זו התל אביבית מציינת הבטחה לבעלי טעם טוב ובעלי זיכרונות יפים מנופים אחרים.
איגור וליאת דודלמן הם בעלי "פרומז'רי באשר" בתל אביב. היבואן ובעל הרעיון, אלי באשר, פתח את חנות הגבינות המיובאות הראשונה ברשת זו בשוק מחנה יהודה, וראה כי טוב. סך הכל יש בחנות כ-300 (!) סוגים שונים של גבינות משווייץ, מצרפת, מאיטליה, מסקנדינביה ומהולנד, ועוד 150 סוגי יין אדום, לבן, רוזה, שמפניה וגראפה. בחנות מתאימים את הגבינות לסוג היין שהלקוח רוצה לשתות. אם אתם מאלה שאוהבים לאכול, השתדלו לבקר. אם יין ישמח לבב אנוש, הרי יין, גבינות ולחם נפלא ישמחו אתכם מאוד מאוד.